Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: onze cursus lichaamspakkingen!

8 februari 2023 | Schoonheidszorg
In de kijker: onze cursus lichaamspakkingen!

Ben je als beauty professional altijd op zoek naar manieren om je klanten iets extra’s te bieden, zoals een echte verwenbehandeling? Dan is onze cursus lichaamspakkingen in Hasselt echt een aanrader. Met deze complete lichaamsbehandeling kun je van jouw beauty salon even een waar kuuroord maken! Naast een heerlijk momentje van ontspanning hebben lichaamspakkingen nog meer prettige uitwerkingen op de huid en het welzijn van je klant. Lees hier gauw meer en schrijf je op tijd in voor onze cursus lichaamspakkingen (body wraps)!

Cursus lichaamspakkingen: ontgiften, voeden en ontspannen!

Een goede reden om lichaamspakkingen aan te bieden in je salon is dat het een complete behandeling is. Je gaat letterlijk het hele lichaam inpakken met een substantie met actieve werkstoffen, afgestemd op de noden van je klant. Vervolgens wikkel je hier een speciale folie overheen met daarover een dekentje. Je kunt ook nog een uv-lamp gebruiken voor extra warmte.

Daarna laat je je klant 20 tot 30 minuten heerlijk ontspannen, terwijl de pakking de rest doet! Wat de pakking precies doet, hangt af van de werkstoffen die je gebruikt, maar denk aan functies, zoals het ontgiften van het lichaam, de huid voeden en bovenal je klant zalig laten ontspannen. In onze cursus lichaamspakkingen leer je er alles over!

Wil je nog meer warme verwenbehandelingen leren voor in je salon? Dan moet je ook zeker eens een kijkje nemen bij onze cursus kruidenstempelmassage en de cursus hot stone massage!

Welke soorten lichaamspakkingen zijn er?

Lichaamspakkingen zijn er in alle soorten. Als basis worden vaak algen, modder of klei gebruikt. Een behandeling met modder, ook wel fangotherapie genoemd, wordt vaak gebruikt bij acne-gevoelige huidjes, cellulitis, spier- en gewrichtspijn en als ondersteuning bij het afslanken. Algen zijn vooral geschikt om het lichaam te helpen ontgiften en voor het revitaliseren van lichaam en geest, maar het kan ook behulpzaam zijn bij het verstevigen van de huid en afslanken. Klei is bij uitstek geschikt in lichaamspakkingen met als doel om de bloedcirculatie te stimuleren en om spierproblemen en reumatische klachten te verlichten. Echter, bij een onzuivere huid is klei eveneens ideaal. Er zijn echter nog veel meer mogelijkheden!

Van Dode Zee zout pakking tot chocolade lichaamspakking!

Naast de pakkingen die we hierboven kort hebben besproken, leer je in onze cursus lichaamspakkingen ook meer over de weldaad en de positieve effecten van:

 • Dode Zee zout pakkingen
 • Dode Zee modder pakkingen
 • Hot chocolate pakkingen
 • Honing pakkingen
 • Speciale verstevigende pakkingen

Uiteraard is onze cursus lichaamspakkingen erop gericht om je diverse behandelingen in de praktijk te leren. Je gaat daarom tijdens de lessen hiermee oefenen. Het is belangrijk dat je leert om de beste pakking voor je klant te kiezen, om de huid goed voor te bereiden op de pakking middels een scrubbehandeling en om de behandeling stap voor stap goed uit te voeren.

Is mijn salon wel geschikt voor deze behandelingen?

Een van de veelgehoorde vragen van cursisten, die overwegen om deel te nemen aan de cursus lichaamspakkingen, is of hun salon wel geschikt is voor het aanbieden van deze behandelingen. We leren je in deze cursus alles over wat je precies nodig hebt en hoe je een lichaamspakking met enkele aanpassingen ook gemakkelijk in een kleine salon kunt aanbieden. Ook als je geen doucheruimte hebt, bestaan er diverse manieren om lichaamspakkingen op een prettige manier aan te bieden. Zo zijn er veel pakkingen, die je gemakkelijk met warme kompressen kunt verwijderen. Daarnaast is het ook mogelijk om deelpakkingen te geven.

Is een cursus lichaamspakkingen iets voor jou?

Zorg dan dat je er snel bij bent, want de cursusplaatsen zijn beperkt. De reden daarvoor is dat we iedere cursist voldoende aandacht willen geven. Je bent bij deze cursus dan ook verzekerd van een uitstekende begeleiding door een topdocent. Waar wacht je nog op? Schrijf je hier in voor onze cursus lichaamspakkingen! Er is geen speciale voorkennis vereist.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie