Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: cursus microdermabrasie

12 augustus 2020 | Schoonheidszorg
In de kijker: cursus microdermabrasie

Voor je het weet is de zomer weer voorbij. Als schoonheidsspecialist(e) is het daarom belangrijk om je salon voor te bereiden om de huid van je klanten goede nazomerse behandelingen te geven. Een van die behandelingen, die na de zomer eigenlijk onmisbaar is in elke schoonheidssalon en in elk huidinstituut, is microdermabrasie. Ben jij al bekend met deze gelaatsbehandeling? Nee? Dan is het tijd om je bij te scholen. We zetten hier onze Cursus Microdermabrasie in de kijker!

Topprioriteit voor de huid na de zomer? Peelen!

De zomer lijkt in eerste instantie de huid juist goed te doen. Dat is ook zo! Het gelaat krijgt een mooie zongebruinde tint en een gezonde glow. Mits men natuurlijk wel steeds heel zorgvuldig smeert met zonnebrandcrème met een hoge factor. Toch zullen je klanten tegen het einde van de zomer merken dat hun huid dof wordt. Dat komt, doordat de zon de opperhuid dikker heeft gemaakt. Een gevolg hiervan is dat actieve bestanddelen in verzorgende en hydraterende producten niet meer goed in de huid doordringen. De huid kan droog gaan aanvoelen. Ook de doorbloeding van de huid vermindert en daarmee de conditie. Kortom, het is tijd voor een peeling of nog specifieker; het is tijd voor microdermabrasie!

Wat is microdermabrasie nu juist?

Microdermabrasie is een intensieve peelende behandeling en daarom in veel gevallen precies wat je klanten na de zomer nodig hebben. Hiervoor wordt een speciaal apparaat gebruikt, dat de huid vacuüm zuigt. Op hetzelfde moment worden er microkristalletjes tegen de huid gespoten. Dit zorgt voor het peelende of schavende (abrasie) effect, dat nodig is om de dode huidcellen te verwijderen, die voor de verdikte opperhuid zorgen. De huid krijgt een frisse glans en kan beter de actieve bestanddelen in verzorgingsproducten opnemen. Een belangrijke bijkomstige reactie is dat de huid wordt aangespoord om nieuwe huidcellen, collageen en elastine aan te maken. De huid voelt hierdoor soepeler en steviger aan.

De voordelen van een cursus microdermabrasie

De bovenstaande effecten zijn meteen al een goede reden om de cursus microdermabrasie te volgen. Er zijn echter nog meer redenen, waarom dit een goede zet is voor de groei van je salon. Deze behandeling is namelijk geschikt voor alle huidsoorten. Je leert in onze cursus hoe je de intensiteit van het apparaat afstemt op de huidsoort. Op deze manier is microdermabrasie ook geschikt voor mensen met een gevoelige huid, terwijl veel andere peelings vaak te hevig zijn voor dit huidtype. Met microdermabrasie kun je een brede doelgroep aanspreken en heb je deze investering vlot terug verdiend.

De grote troef van microdermabrasie: direct zichtbaar resultaat!

Een andere goede reden om je in te schrijven voor onze cursus microdermabrasie is dat je hiermee direct zichtbare resultaten bereikt. Dat is wat je klanten natuurlijk graag willen. Direct na de behandeling voelt de huid zalig zacht aan en zal meteen gezond glanzen. Soms kan de huid iets rood zijn, maar dit trekt in de uurtjes erna weg. Door de optimale doorbloeding, krijgt men gauw een gezonde kleur. Daarbij vervaagt microdermabrasie ook rimpeltjes en fijne lijntjes. Met deze ideale gelaatsbehandeling help je mensen om na de vakantie weer met een fris uiterlijk en goede moed naar hun dagelijkse routine terug te keren. Schoonheidsspecialiste is een dankbaar beroep! Bekijk daarom ook hier onze volledige Opleiding Schoonheidsspecialiste en behaal je diploma.

Meer weten over de Cursus Microdermabrasie?

Hier vind je meer informatie en kun je je direct online inschrijven voor onze Cursus Microdermabrasie. De cursus wordt meerdere keren per jaar aangeboden op diverse campussen van Wellness Academie in Nederland en België. Houd er rekening mee dat de plaatsen beperkt zijn. Schrijf je daarom op tijd in, zodat je verzekerd bent van een plek! Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie