• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe kan ik een PMU-artist worden?

7 januari 2021 | Visagie
Hoe kan ik een PMU-artist worden?

Een van de populaire specialisaties binnen de beauty branche is PMU-artist. Steeds meer schoonheidsspecialistes en visagistes richten zich op deze bijzondere discipline. Er is hier namelijk ook steeds meer vraag naar. De werkwijze en resultaten van de permanente manuele make-up brengen ontzettend veel voordelen voor je klanten met zich mee. De natuurlijke uitstraling en de langdurige resultaten maken PMU heel aantrekkelijk. Maar hoe kan je een volleerde PMU-artist worden? Daarvoor ben je hier op het juiste adres. 

‘Permanente make-up? Is dat niet hetzelfde als tatoeëren?’

Tot voor kort had ‘permanente make-up’ niet zo’n goede naam. Dit gebeurde machinaal, waardoor je als beauty professional minder voeling had met de huid. Daarbij was ook het resultaat vrij hard. Er is nu een nieuwe methode; permanente manuele make-up. Dit betekent dat je de pigmenten met een handmatige pen aanbrengt. Je kunt hiermee nauwkeuriger werken, Verder bekom je hiermee natuurlijk ogende en zachte resultaten. Bovendien worden de pigmenten alleen in het bovenste laagje van huid aangebracht, waardoor de make-up ‘semi-permanent’ is. De pigmenten vervagen sneller; je klant zit er dus niet haar hele leven aan vast. De semi-permanente make-up blijft, afhankelijk van het huidtype tussen de 6 maanden en 1,5 jaar mooi zitten.

Veel goede redenen om PMU-artist te worden!

Deze nieuwe manier van werken heeft de interesse gewekt van veel dames. ‘Ideaal toch als je niet elke dag met make-up in de weer hoeft om er stralend uit te zien!’ De dagelijkste tijdswinst is een groot voordeel. Daarbij is niet iedereen even handig met make-up. Je kunt je wel voorstellen wat een verademing het is voor deze dames als ze elke dag opstaan met bijvoorbeeld perfect ‘opgemaakte wenkbrauwen’. Wat mooi is om te ervaren, is dat je als PMU-artist je klanten een gezonde dosis zelfverzekerdheid mee kunt geven. Je diensten als PMU-artist bieden dus op vele fronten een meerwaarde.

Hoe kan ik PMU-artist worden?

Wil je PMU-artist worden? Dan is een goede opleiding onmisbaar. Het is belangrijk dat je de technieken perfect aanleert van een professional. Je wilt de huid van je klanten niet beschadigen. Ook moet je leren om de juiste kleuren te kiezen en om hygiënisch te werken. Met een diploma PMU zullen klanten eerder op jouw vaardigheden vertrouwen en een behandeling boeken. Wellness Academie biedt diverse opleidingen aan waarin je de PMU-technieken correct aanleert. Maar dat niet alleen; je kunt bij ons ook terecht voor het behalen van je officiële attest Hygiëneprocedures voor tattoos, piercings en permanente make-up. Let op: dit heb je nodig om je vak als PMU-artist te mogen uitvoeren! Bekijk hier onze Cursus Hygiëneprocedure voor tattoos, piercings en permanente make-up. 

PMU-artist worden? Volg de Basisopleiding MPM

Wil je PMU-artist worden, dan raden we je aan om als eerste stap onze Opleiding Manuele Permanente Make-up te volgen. Je hebt hiervoor geen speciale voorkennis of -opleiding nodig. Een ander groot voordeel is dat je geen grote investering hoeft te doen. Doordat het om manuele technieken gaat, heb je geen dure apparatuur nodig. Alles wat je nodig hebt, is tijdens de lessen aanwezig. Je betaalt alleen een kleine bijdrage voor de verbruikskosten. Je leert in deze opleiding om wenkbrauwen, ogen en lippen te verfraaien met PMU. Wil je hierna nog veel meer leren? Dan kan dat!

Ontdek ook onze zeer complete Opleiding PMU Expert

Na de Opleiding Manuele Permanente Make-up heb je alle basistechnieken perfect in de vingers. Wil je echter je klanten nog beter van dienst kunnen zijn, dan kun je je vaardigheden als PMU-artist verder verfijnen door onze volledige Opleiding PMU Expert af te ronden. Deze opleiding bestaat uit drie modules:

 • Opleiding Manuele Permanente Make-up
 • Cursus Microblading
 • Masterclass Ombre Brows (Powder Brows)

Na afloop van deze drie onderdelen beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om jezelf een PMU-expert te noemen! We raden je aan om veel te blijven oefenen. Daarmee kun je als PMU-artist het verschil maken en de beste resultaten behalen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie