10% korting op alle opleidingen t/m 31/03!

Inschrijven

Cursus Hygiëneprocedures tattoos, piercings en PMU

Omdat de gezondheid van je klant het allerbelangrijkste is!
Omdat de gezondheid van je klant het allerbelangrijkste is!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Er is binnen de beauty branche steeds meer interesse in permanente make-up (PMU). Dankzij nieuwe behandelwijzen met mooie resultaten is de vraag naar PMU in beauty salons de laatste tijd enorm toegenomen. Wil je ook op deze trend inspelen en PMU-artist worden? Dan is het belangrijk en bovendien wettelijk verplicht dat je een officieel attest Hygiëneprocedure voor tattoos, piercings en permanente make-up behaalt!

Voldoe aan alle wettelijke eisen als PMU-artist!

Wellness Academie bereidt je graag goed voor op de actuele beroepspraktijk. Hoewel er in onze PMU-opleiding veel aandacht is voor hygiëne en veiligheid, wordt hier in deze cursus hygiëneprocedures nog dieper op ingegaan en leer je bovendien alle wettelijke eisen waar je aan moet voldoen. Elke beroepsbeoefenaar moet, zoals bepaald door het KB van 25 november 2005 betreffende de reglementering van de tatoeages en piercings, een opleiding volgen van 20 uur om dit attest te bekomen. Onze cursus hygiëne voldoet aan alle wettelijke voorwaarden. Behaal bij ons je attest!

Behaal het officieel attest Hygiëneprocedure om als PMU-artist aan de slag te mogen

Programma cursus hygiëneprocedures

In deze cursus hygiëneprocedures vertellen we je alles over de anatomie van de huid en de werking van slijmvliezen. Je leert hoe je de huid, werkvlakken en instrumenten optimaal ontsmet met antiseptica. Er wordt veel aandacht besteed aan het onderwerp ‘infecties’. Waardoor worden ze veroorzaakt? Welke preventieve maatregelen dien je te nemen? Welke procedures dien je te kennen en steeds uit te voeren in je salon? Je wordt in deze cursus ook voorbereid op mogelijke complicaties in je salon en hoe je in dat geval dient te handelen. Je leert o.a. hoe je wonden verzorgt. Daarnaast gaan we ook in op je eigen veiligheid in het salon.

Bekom het officieel attest hygiëneprocedures

De cursus hygiëne wordt verzorgd door een officiële lesgever. Let op: je bent verplicht om gedurende alle lessen aanwezig te zijn om het examen te mogen doen. Heb je het examen gehaald? Dan bekom je het officiële attest Hygiëneprocedure voor tattoos, piercings en permanente make-up. Er staat je nu niets meer in de weg om aan de slag te gaan als PMU-artist!

Lesindeling

3-daagse cursus van 09:00 tot 17:30 (de derde dag eindigt om 12:00)

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Te vermijden risico's
 • Ontstaan en verloop van infecties
 • Preventieve middelen
 • Normen hygiëne en procedures
 • Opbouw en werking huid
 • Mucosa (slijmvliezen)
 • Mogelijke complicaties
 • Antiseptica
 • Je eigen veiligheid
 • Wondverzorging

Prijs

Voor de opleiding in België: 0 euro
Voor de opleiding in Nederland: 0 euro

Opleidingsdata

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Wat is de leeftijd van de studenten?+

  De leeftijden van onze studenten loopt erg uit elkaar. Dit varieert in elke groep van circa 18 tot 60 jaar. Studenten ervaren deze variatie als een meerwaarde! Mits goedkeuring van ouders of voogd is het ook mogelijk om deel te nemen aan een opleiding vanaf 16 jaar (= geen alternatief voor reguliere schoolplicht).
 • Wat vereist de school van mij als student?+

  Als student dient je ook rekening te houden met enkele vereisten vanuit de school:
  • Je respecteert de aanvangs- en einduren van je opleiding.
  • Je tracht zo min mogelijk lessen te missen. De meeste opleidingen gaan door in een versnelde tempo. Het is dan ook belangrijk dat je zo min mogelijk lessen mist.
  • Indien je de opleiding betaald in schijven, is het vereist om de betaaldata te respecteren. Het volledig opleidingsbedrag dient ook steeds voldaan te zijn op het einde van je opleiding.
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om alles te begrijpen en jezelf uit te drukken.
  • Als er bepaalde zaken in overtreding kunnen zijn met je geloofsovertuiging, neem dan vooraf contact op met het secretariaat. Dan kunnen wij samen zoeken naar een passende oplossing.
  • Draag zorg voor je persoonlijke hygiëne. Bij de meeste opleidingen oefenen de studenten op elkaar, dus uit respect voor je medestudenten vragen wij hier rekening mee te houden.
 • Zijn studenten tevreden over de Wellness Academie?+

  Studenten kunnen onafhankelijke recensies geven op klantenvertellen.nl. Wij zitten steevast boven 9 op 10! Lees hier alle recensies. Wellness Academie investeert en innoveert dan ook voortdurend om het tevredenheidspercentage van haar cursisten hoog te houden. Wij hebben ook een klachtenprocedure. U mag er ook zeker van zijn dat wij elke klacht ernstig onderzoeken om u als klant tevreden te stellen.
 • Zijn de cursuslocaties vrij toegankelijk?+

  Enkel onze campus te Hasselt is vrij toegankelijk tijdens de kantooruren. Onze andere campussen zijn enkel toegankelijk op afspraak of tijdens de infoavonden.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.