Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Heb je een toner nodig voor een mooie huid?

28 juni 2023 | Schoonheidszorg
Heb je een toner nodig voor een mooie huid?

Wat is nu echt een effectieve skin care routine? Er bestaan allerlei soorten producten, die je kunt gebruiken voor het opbouwen van een effectieve huidverzorgingsroutine. Een van die producten waar veel mensen zich van afvragen of ze dit wel nodig hebben, is een toner. Sterker nog, een toner wordt zelfs vaak over het hoofd gezien. Daarom geven de skin experts van Wellness Academie hier antwoord op de veelgehoorde vraag: ‘Heb je een toner nodig in je skin care routine’?

Skin care product uitgelicht: de toner!

Om te ontdekken of je een toner nodig hebt, moet je op de eerste plaats weten wat dit precies voor een product is. Een toner is een zeer vloeibaar product dat je aanbrengt na het reinigen van je gelaat. Oorspronkelijk werden toners ingezet om de pH-balans van de huid in evenwicht te brengen. Vroeger waren de meeste gezichtsreinigers namelijk alkalisch. Vandaag de dag hebben de meeste cleansers een pH-waarde die overeenkomt met die van de huid. Deze pH herstellende eigenschap van een toner is dus niet meer zo relevant als voorheen. Is een toner daarmee overbodig geworden? Nee toch niet! We leggen hieronder uit hoe dat zit, door de overige functies van een toner uit te lichten.

Tip: wil je alles weten over gelaatsverzorging en de beste producten die je hiervoor gebruikt? Mis dan niet onze praktijkgerichte cursus gelaatsverzorging!

Is een toner nodig? Ontdek de diverse functies!

Een toner heeft meerdere functies binnen je skin care routine. Bovendien kunnen deze functies ook nog enigszins per product verschillen, afhankelijk van de ingrediënten en de formule die wordt gebruikt. We zetten hier de diverse functies voor je op een rij:

Make-up restjes en vuil verwijderen

‘Ik heb mijn gezicht al gereinigd met een cleanser?’ Toch heb je daarna meestal nog een toner nodig, om die laatste hardnekkige make-up resten en vuiltjes goed te verwijderen. Oftewel, een van de functies van dit product is hulp bieden bij een grondige reiniging van je huid en deze voorbereiden op de volgende stappen van je skin care routine.

Bieden van extra hydratatie

‘Ik gebruik al een hydraterende crème.’ Toch kan het goed zijn om ook een toner te gebruiken met hydraterende ingrediënten. Vooral mensen met een droge huid kunnen daar extra veel baat bij hebben. Kies dan voor een toner met hyaluronzuur of glycerine. Deze ingrediënten kunnen ondersteuning bieden bij het in balans brengen van het vochtgehalte van de huid.

De huid verzachten en kalmeren

Heb je een gevoelige huid die snel geïrriteerd raakt, dan heb je misschien ook een toner nodig. Kies dan voor een toner met kalmerende en verzachtende ingrediënten, zoals kamille-extract of aloë vera, die meteen na het reinigen van de huid irritatie verminderen of voorkomen.

Als voorbereidende stap in je skin care

Door een toner te gebruiken kun je je huid beter voorbereiden op andere huidverzorgingsproducten. De toner kan ervoor zorgen dat serums en hydraterende crèmes beter door de huid worden opgenomen. Je huidverzorgingsroutine wordt daardoor effectiever.

In onze opleiding schoonheidsspecialiste leren we je graag alles over zowel gelaats- als lichaamsbehandelingen, waarmee je mensen heerlijk in de watten legt en laat stralen!

Heb ik een toner nodig voor een mooiere huid?

Of je een toner nodig hebt in je huidverzorging hangt vooral af van je individuele behoeften en jouw huidtype. Zoals je hierboven hebt kunnen zien, biedt dit huidproduct op vele fronten ondersteuning. Het is mogelijk net dat beetje extra's, dat je nodig hebt om je huid te laten stralen. Er zijn enkele situaties, waarin een toner zeker een aanrader is, namelijk bij een:

 • Acne-gevoelige huid
 • Vette huid
 • Droge huid
 • Gevoelige huid

Een toner is dus niet voor iedereen noodzakelijk. Het kan echter wel voor sommige mensen een extra hulpmiddel zijn om een mooie stralende huid te krijgen. Zie jij het als een uitdaging om mensen met deze missie te helpen? Volg dan na onze opleiding schoonheidsspecialiste of de cursus gelaatsverzorging, ook zeker de opleiding skin expert. Je leert om elk individu te helpen met de beste huidproducten, geavanceerde gelaatsbehandelingen en om de beste adviezen te geven voor een beauty routine die is afgestemd op de behoeften van elk individu!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie