Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Halloween make-up tutorial: zombie bruidje

9 oktober 2019 | Visagie
Halloween make-up tutorial: zombie bruidje

Je hebt altijd geleerd dat make-up bedoeld is om je mooier te maken. Vandaag gaan we het eens heel anders doen. We leren je hier om make-up te gebruiken om er juist slecht en angstaanjagend uit te zien. Halloween staat voor de deur! Dus is het tijd om aan de slag te gaan met make-up looks voor Halloween. Wat dacht je van bruidsmake-up voor deze dag? Volg hier onze Halloween make-up tutorial voor het creëren van een zombie bruidje!

Bruidsmake-up, maar dan net even anders!

De trouwdag is voor de meeste mensen een van de belangrijkste dagen in hun leven. De angst dat er iets fout gaat en dat het een horror huwelijksdag wordt, is groot! Of wat dacht je van beloftes ‘tot de dood ons scheidt’? Het mag duidelijk zijn waarom het zombie bruidje een zeer onaangenaam personage is en daarom juist bij uitstek geschikt is voor Halloween. We dagen je hier uit om met ons aan de slag te gaan met bruidsmake-up, maar dan net even iets anders! Wat de zombie bruidsmake-up interessant maakt, is dat je een lieflijke look gaat combineren met een lugubere look. Deze onalledaagse combinatie maakt deze look extra griezelig! Zie bovenstaande foto van beauty vlogger Megan Parken.

Stap 1: Bleek gezicht

Als eerste breng je een zo licht mogelijke foundation aan op je gezicht om die gezonde levendige blos op je wangen te verbergen. Schijnen er wat roodheden doorheen, geen probleem! Voor deze look heb je geen perfecte huid nodig.

Stap 2: Wallen

Vervolgens ga je wallen creëren door een rood-paarse oogschaduw of een blauw-grijze oogschaduw met je vingers met deppende bewegingen onder je oogleden aan te brengen.

Stap 3: Oogschaduw met gouden glans

Breng een gouden glanzende oogschaduw aan op het bewegende deel van je ooglid. Door ‘echte’ elementen uit de bruidsmake-up te combineren met de vervreemdende zombie effecten, krijg je een heel spannend Halloween effect.

Stap 4: Donkere oogschaduw in de crease

Na de mooie gouden oogschaduw, ga je dit stralende element ‘verpesten’ door een donkerbruine oogschaduw in de crease aan te brengen. De crease is de vouw tussen het bewegende deel van je ooglid en je wenkbrauwbot.

Stap 5: Zwarte eyeliner en mascara

Om de ogen meer nadruk te geven mag je flink wat zwarte mascara aanbrengen. Accentueer de ogen ook met een zwart koolpotloodje, zowel op de bovenste wimperlijn als onder de ogen. Voor een nog intenser effect is het ook een goed idee om wimperextensions te laten zetten!

Stap 6: Contouren met paarse make-up

Contour je gelaat met paarse poeder net onder je jukbeenderen voor een diepe paarse schaduw, die je een nog ongezonder uiterlijk geeft.

Stap 7: Nude lipmake-up

Om het bleke effect extra te benadrukken kun je een nude lipmake-up gebruiken. Wil je toch meer accent leggen op de lippen, dan kun je ook zwart gebruiken.

Stap 8: Bloederige tranen

De volgende stap is om met nepbloed tranen te tekenen in de buitenooghoek van een van de ogen.

Wondsimulatie met make-up

Met bovenstaande stappen heb je al een (on)aardige zombie look gecreëerd. Wil je graag nóg een stapje verdergaan? Dan zijn er allerlei manieren om met special effects make-up wonden te simuleren. Bij een zombie bruidje zou bijvoorbeeld een steekwond in de nek goed passen met bloed dat over de mooie witte bruidsjurk druipt. We leren je dit soort effecten graag in onze Cursus Special Effects FX Make-up! Een andere cursus die je binnen deze context mogelijk ook interesseert, is de Cursus Facepainting/Grimeren.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie