Inschrijven

Cursus Facepainting / Grimeren

Leer om de mooiste gezichtsschilderingen te maken!
Leer om de mooiste gezichtsschilderingen te maken!

Voordelen

 • Beste branche opleider
 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Volwaardig certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 260

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Houd je van tekenen, schilderen en make-up? Ben je graag creatief bezig? Maak dan van het gelaat je canvas door onze cursus facepainting/ grimeren te volgen. We bereiden je in deze grime cursus perfect voor op een professionele carrière als grimeur/grimeuse. Als artiest achter de schermen kun jij straks iedereen laten stralen met de mooiste gelaatsversieringen. Lees hier gauw meer over wat je van deze cursus kunt verwachten. 

Aan de slag als professionele grimeur

Het gelaat versieren is een eeuwenoud gebruik. We zien het terug bij vele beschavingen tijdens allerlei rituelen. Maar ook vandaag de dag is het populair op feesten en evenementen, zoals halloween en carnaval. Daarnaast wordt facepainting ook toegepast in het theater, in discotheken, tijdens fotoshoots en op de catwalk. Vooral de kinderen vinden het geweldig als er een grimeur aanwezig is op een kinderfeest of braderie. Zoals je ziet, zijn er vele mogelijkheden om na het volgen van deze cursus aan de slag te gaan als professionele grimeur! Behalve dat je in deze cursus de belangrijkste facepainting technieken leert, word je eveneens uitgedaagd om je eigen creativiteit te ontwikkelen.

In deze cursus facepainting leer je om de fraaiste gelaatsschilderingen te maken!

Wat leer ik in de cursus facepainting/ grimeren?

Facepainting leer je vooral door te oefenen, oefenen en oefenen. Daartoe krijg je in deze cursus volop de mogelijkheid. Het is wel belangrijk dat je eerst voldoende kennis opdoet van de mogelijke soorten verf en schmink. Wat zijn de voordelen van waterverf? Wat is splitcake? Wanneer gebruik je vetschmink? Verder leer je alles over welke penselen je nodig hebt, je leert diverse sponstechnieken en je leert werken met materialen die je helpen om structuren aan te brengen. Ook is er aandacht voor afwerkingsmaterialen, waarmee je je creaties kunt verfraaien, zoals glitters, pareltjes en steentjes. Verder leer je technieken om de mooiste figuren te tekenen op het gelaat en is er uitgebreid aandacht voor kleuren. 

Bekom een certificaat facepainting

De cursus facepainting bestaat uit een intensieve en creatieve lesdag, waarin je alles leert om als professionele grimeur aan de slag te kunnen. De lesgroepjes worden bewust klein gehouden, zodat je kunt rekenen op een goede begeleiding van je docente. Aan het einde van de cursus ontvang je het certificaat facepainting en kun jij straks de show stelen met jouw fantastische creaties! Bekijk hier ook onze Cursus Kindergrime.

Lesindeling

1-daagse cursus van 10:00 tot 17:00.

Inhoud

 • Inleiding facepainting
 • Materialen
 • Facepainting technieken
 • Toepassingen facepainting
 • Face chart

Prijs

260 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Subsidies in Nederland:

 • Aftrekbaar bij je inkomstenbelasting: Zowel een particulier als een zelfstandige kan in Nederland de studiekosten integraal aftrekken bij je belastingsaangifte. Voor particulieren is er wel een vrijgesteld bedrag van 250 euro. Alles wat over dit bedrag gaat op jaarbasis, kan je aftrekken als studiekost bij je aangifte personenbelasting. Meer info

Opleidingsdata

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoed enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren, en niet de opleidingen in België.
 • Kan in mijn opleidingskost aftrekken bij mijn belastingen?+

  • Als particulier kan u elk bedrag boven de 250 euro aftrekken van je belastingen dat je besteed aan een beroepsopleiding.
  • Zelfstandigen kunnen opleidingskosten volledig aftrekken als beroepskosten.
 • Krijg ik korting als werkzoekende?+

  Indien u ingeschreven staat als werkzoekende en ons hiervan een attest of bewijs inlevert ontvangt u een korting van 10% op uw cursus of opleiding.  
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Ja, wij zijn een erkend opleidingsverstrekker. Hierdoor kunnen de meeste van onze cursussen en opleidingen betaald worden via de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.