• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Hairstyling tips voor een slanker gelaat!

21 september 2022 | Haarverzorging
Hairstyling tips voor een slanker gelaat!

Krijg je vaak klanten in je salon, die klagen dat ze graag wat slanker willen zijn? Verras ze dan met leuke tips, die iedereen graag wil horen. Nee, in dit geval geen dieettips, maar gewoon enkele leuke tips voor het stylen van hun haar, waarmee ze slanker lijken! Dit is een snelle oplossing, die meteen resultaat biedt. Hier kun je gegarandeerd veel mensen blij mee maken. Ontdek hier de beste hairstyling tips voor een slanker gelaat!

Een slanker gelaat: lange of korte haren?

Wanneer we het hebben over hairstyling tips voor een slanker gelaat, dan horen we vaak meteen deze vraag. Zorgen lange haren of korte haren ervoor dat je slanker lijkt? We hebben goed nieuws, want er bestaan zowel lange als korte kapsels met een afslankend effect! Het is wel gemakkelijker om dit effect te creëren met lange haren, omdat het gelaat hierdoor wat langer lijkt. Heeft een klant die graag een slanker gelaat wil, korte haren? Dan zijn er ook nog interessante mogelijkheden. Met een kort kapsel kun je bijvoorbeeld juist de hals wat langer laten kijken. We zetten hier enkele hairstyling tips voor een slanker gelaat in de kijker!

Hairstyling tips voor een slanker gelaat: zijscheiding

Een van de beste hairstyling tips voor een slanker gelaat is het haar dragen in een zijscheiding. Vooral een diepe zijscheiding kan het gelaat optisch slanker laten lijken. Met een diepe scheiding bedoelen we, dat je de scheiding ver naar achter door laat lopen. Je kunt nog iets verder gaan en deze zijscheiding combineren met een pony. In dat geval kies je ook weer voor een pony, die naar de zijkant wordt gedragen. Pas op met een rechte pony, want dit kan het gezicht juist boller maken. Wil je alle trucjes van hairstyling leren om iedereen er op haar mooist uit te laten zien? Volg dan de Cursus Hairstyling Basis van Wellness Academie.

Tip: knip het kapsel in laagjes

Je kunt ook met de juiste kniptechnieken een kapsel extra flatterend maken en het gelaat slanker laten lijken. Leer daarom om kapsels in laagjes te knippen. Het is daarbij wel belangrijk om de laagjes aan de onderkant van het haar te knippen en niet ter hoogte van de zijkant van het gelaat. Zitten de laagjes ter hoogte van de wangen, dan kunnen de wangen juist voller lijken. De laagjes aan de onderkant van het gezicht, maken het gezicht voor het oog langer. Laagjes ter hoogte van de kaaklijn kunnen deze wat afzwakken en verzachten. Daarnaast geeft het eveneens een mooi speels effect. Ben je nog geen meester in het knippen van haren? Dan is onze Opleiding Kapper/Kapster misschien wel iets voor jou!

Een iets langere bob voor een slanker gelaat

Ben je fan van bobkapsels? Dat kunnen we goed begrijpen. Wat helemaal leuk is, is dat je op allerlei manieren met deze haarstijl kunt spelen. Het voordeel van een bobkapsel bij iemand die graag wat slanker zou willen zijn, is dat de hals meer nadruk krijgt en langer lijkt. Dit zorgt voor een elegante uitstraling. Er zit echter wel een grote ‘maar’ aan bobkapsels, want de bekende korte bob tot aan de kin, heeft juist een averechts effect. Laat de bob in dit geval onder de kin eindigen. We noemen dit kapsel binnen de kapperswereld ook wel een ‘lob’ in plaats van een bob.

Paardenstaarten en knotten?

Bestaan er ook hairstyling tips voor een slanker gelaat met paardenstaarten of knotten? Jazeker, ook met deze praktische haarstijlen kun je ervoor zorgen dat het gelaat er dunner uitziet. Zo kun je met een hoge paardenstaart of met een hoge knot het effect bereiken als van een ‘facelift’. Door het hoge kapsel lijkt je gezicht langer en doordat de aandacht ‘naar omhoog’ wordt verlegd, krijg je ook dat liftende effect. Je laat mensen er hierdoor ook meteen jeugdiger uitzien. Bovendien kun je ook met deze kapsels spelen. Je kunt kiezen voor juist een hele strakke paardenstaart of knot, maar ook een wat slordige en speelse variant is mogelijk. Het is maar net wat het beste bij de betreffende persoon past. Wist je dat je na een Cursus Hairstyling Basis bij Wellness Academie hier ook nog een Cursus Hairstyling voor gevorderden kunt volgen?

Hairstyling tips voor een slanker gelaat: hele kort kapsels

Maar wat als er nu een klant je salon binnenstapt met een heel kort kapsel? Bestaan daar nog hairstyling tips voor een slanker gelaat voor? Ja, die zijn er ook! Een van de manieren is bijvoorbeeld om de zijkanten van het kapsel op te scheren en het haar aan de bovenkant iets langer te laten. Op die manier leg je de nadruk op de bovenkant van het kapsel, met als resultaat dat het gelaat optisch langer lijkt. Is dit niet mogelijk? Dan zijn er ook andere manieren om een gelaat te verfraaien, bijvoorbeeld door het slanker te laten lijken met make-up. Wil je ook daar graag meer van weten? Maak dan hier kennis met onze Opleiding Make-up Artist. Binnen deze opleiding leer je zowel hairstyling technieken als make-up technieken. De perfecte combinatie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie