• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Een carrière als schoonheidsspecialiste

20 juli 2020 | Schoonheidszorg
Een carrière als schoonheidsspecialiste

Een schoonheidsspecialiste kan iedereen er stralend en gezond uit laten zien. Voelt dit als jouw roeping? Dan is een Opleiding Schoonheidsspecialiste van Wellness Academie ongetwijfeld een goede start. Je leert hier alles om een vliegende start te maken als professional binnen de beauty branche. Ontdek hier wat een carrière als schoonheidsspecialiste je te bieden heeft!

Schoonheid en gezondheid

Wie lekker in zijn vel zit, straalt dit uit. Een bezoekje aan de schoonheidsspecialiste kan wonderen doen. Een schoonheidsspecialiste zorgt dat de klant als herboren de deur uitgaat door allerlei soorten schoonheidsbehandelingen uit te voeren. Droge huid, broze nagels, overtollige beharing? De schoonheidsspecialiste weet er steeds raad mee. De schoonheidsspecialiste zorgt ervoor dat huid en haar weer gezond worden en er stralend uitzien. Kortom; een schoonheidsspecialiste is een allround expert op het gebied van uiterlijk en uitstraling.

Kwaliteiten van een schoonheidsspecialiste

Beoog je een carrière als schoonheidsspecialiste, dan is het op de eerste plaats belangrijk dat je sociaal ingesteld bent. Je beschikt over goede communicatieve en contactuele vaardigheden, zodat je klanten zich bij je op hun gemak voelen. Je denkt mee met je klanten en ziet het als een uitdaging om keer op keer bij iedere klant in overleg de juiste beauty behandelingen toe te passen en de juiste uitstraling te creëren. Als schoonheidsspecialiste hoor je uiteraard ook representatief te zijn en je moet netjes kunnen werken.

Een Opleiding Schoonheidsspecialiste iets voor jou?

Het beroep van schoonheidsspecialiste is zeer afwisselend. Je klanten komen naar je toe voor allerlei soorten behandelingen. Geen dag zal daarom hetzelfde zijn. Tijdens de Opleiding Schoonheidsspecialiste leer je uiteenlopende schoonheidsbehandelingen uit te voeren, zoals: het verzorgen van de huid, gelaatsverzorging, visagie, manicure, pedicure, masseren en nog veel meer. Ook leer je om te werken met allerlei soorten schoonheidsproducten als zalfjes, poeders, crèmes, cosmetica, etc.

Aan de slag als schoonheidsspecialiste

Na een opleiding schoonheidsspecialiste van Wellness Academie kun je als schoonheidsspecialiste aan de slag in schoonheidssalons, beautyfarms, saunacomplexen, vakantieparken of hotels. Je kunt zelfs je eigen onderneming opstarten. Een opleiding schoonheidsspecialiste is ook de ideale opleiding voor als je wilt ontdekken, waar je kwaliteiten liggen binnen de schoonheidsbranche, zodat je je vervolgens kunt specialiseren in de richting die je het beste ligt. Bekijk hier ons volledig aanbod aan Beauty Cursussen & Opleidingen.

Schrijf je hier online in!

Heb je bijzondere talenten als visagiste of nagelstyliste? Of ben je liever met huidverzorging en massage bezig? Je ontdekt jouw kwaliteiten tijdens een Opleiding Schoonheidsspecialiste van Wellness Academie. Na het afronden van deze opleiding kun je alle kanten op. Schrijf je hier in voor onze Opleiding Schoonheidsspecialiste en ga een mooie carrière als schoonheidsspecialiste tegemoet.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie