• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Hoe kies ik de juiste vapozone voor mijn salon?

21 juli 2020 | Schoonheidszorg
Hoe kies ik de juiste vapozone voor mijn salon?

Geen onhandige teiltjes en handdoeken meer, een vapozone is de uitkomst! Ze worden ook wel gezichtssauna’s genoemd, omdat ze op dezelfde manier werken als een sauna, maar dan alleen voor het gezicht. Het is een onmisbaar apparaat voor schoonheidsspecialisten bij het uitvoeren van diep reinigende gezichtsbehandelingen. Maar welke vapozone moet je nu kiezen voor jouw salon? We geven je hier een aantal tips.

Hoe werken vapozones?

Vapozones zijn zo gemaakt dat het gezicht comfortabel in een voorgevormd gezichtsmasker ligt. De stoom stimuleert de bloedsomloop en opent de poriën van de gezichtshuid. Er zijn veel soorten vapozones. Zo zijn er bijvoorbeeld eenvoudige modellen voor thuisgebruik of modellen die handig zijn om mee te nemen. Daarnaast zijn er ook grotere apparaten met uiteenlopende functies. Wil je alles leren over gelaatsverzorging? Volg dan onze Opleiding Schoonheidsspecialiste!

Eenvoudige vapozones

Er zijn veel eenvoudige vapozones op de markt. Deze bestaan uit een voorgevormd gezichtsmasker, een waterreservoir en een aan- en uitknop. Het voordeel is dat ze zeer gunstig geprijsd zijn, ongeveer tussen de € 15 en € 50. Het nadeel is dat je de temperatuur en de duur van de behandeling niet kunt instellen. Dit betekent dat je de vapozone misschien niet bij iedere klant kunt gebruiken, omdat sommige mensen een gevoeligere huid hebben. Hierdoor bestaat het risico, dat de stoom te heet is, waardoor de huid verbrandt. Voor schoonheidsspecialisten is het daarom essentieel om een regelbare vapozone aan te schaffen.

Regelbare vapozones

De belangrijkste eis voor een goede vapozone is dat er een temperatuurregelaar op zit, zodat de temperatuur op elk huidtype kan worden afgestemd. Een andere belangrijke voorwaarde is dat er een tijdklok op zit, zodat de behandeling nooit te lang wordt uitgevoerd. Anders kan er alsnog verbranding van de huid optreden. Voor schoonheidsspecialisten die bij de mensen thuis langsgaan, is het wenselijk dat de vapozone gemakkelijk te vervoeren is. Veel aanbieders van vapozones bieden ook speciale kruidenzakjes of etherische oliën aan, die de huid nog zachter maken. Denk hierbij onder meer aan lavendel of kamille. De prijs van de regelbare vapozones ligt tussen de € 50 en € 100. Leer alles over huidverzorging en het gebruik van geavanceerde salonapparatuur in onze Opleiding Skin Expert!

Multifunctionele apparaten voor gezichtsverzorging

Er bestaan ook uitgebreide apparaten, die verschillende functies combineren. Het gaat dan om geavanceerde professionele salonapparatuur, waarmee je je klanten in je salon een belangrijke meerwaarde biedt. Zo kun je een vapozone bijvoorbeeld combineren met microdermabrasie voor een egale huid of met een lamp met ultraviolet licht (Woods lamp) om huidveranderingen mee te ontdekken. Er bestaan ook vapozones met LED-kleurentherapie en speciale reservoirs voor kruiden en etherische olie. De prijzen van deze apparaten lopen uiteen van € 300 tot € 3000 of meer.

Is de vapozone gemakkelijk proper te houden?

Tot slot, let bij de aanschaf van een vapozone er altijd op of de oppervlakten van het apparaat gemakkelijk schoon te houden zijn. Dit is heel belangrijk, omdat je te maken hebt met water en warmte, de ideale broedplaats voor bacteriën. Vergeet ook niet om te controleren of het waterreservoir is uitgevoerd in roestvrij staal en gemakkelijk schoon te maken is.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie