Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

De 5 meest opmerkelijke beauty trends najaar 2019

16 september 2019 | Overige
De 5 meest opmerkelijke beauty trends najaar 2019

Een nieuw seizoen staat voor de deur; het najaar van 2019. Het wisselen van de seizoenen gaat altijd gepaard met allerlei nieuwe beauty trends. Er hangen nieuwe kledingcollecties in de winkels, je ontdekt nieuwe manieren om je nagels te stylen, er komen nieuwe kapsels in de kijker te staan en ook op het gebied van visagie zijn er nieuwe trends. Er zijn altijd wel trends die extra opvallen, omdat ze bizar of opmerkelijk zijn. We hebben hier de 5 meest opmerkelijke beauty trends voor het najaar van 2019 voor je verzameld!

1. Skittle manicure

Je kent ze misschien wel die kleurrijke snoepjes. Zou het niet leuk zijn om je nagels in verschillende kleuren te laten lakken. De Skittles manicure is ondertussen al een grote hit op Instagram. Heb je altijd moeite met het kiezen van een kleur? Nu kun je lekker losgaan en al je lievelingskleuren gebruiken om je nagels op te fleuren. Alhoewel, om er een stijlvol geheel van te maken, raden professionele nagelstylisten aan om toch kleuren te gebruiken die dicht bij elkaar liggen. Een andere tip is om niet stapsgewijs van licht naar donker te werken, maar bijvoorbeeld vier kleuren in dezelfde kleurschakering te kiezen in combinatie met één opvallende kleur. In onze Cursus Nagelstyling Gelnagels leren we je graag om als een pro gelnagels te plaatsen.

2. Bloempot kapsel

De geschiedenis herhaalt zich! Dat is een bekend verschijnsel binnen de beauty branche. Veel ‘nieuwe’ stijlen zijn een knipoog naar het verleden en willen de nostalgie van vervlogen tijden weer tot leven wekken. Wat dit najaar weer helemaal trendy is, is het bloempot kapsel, dat ook wel de bowl haircut wordt genoemd. Wat denk je daarvan? Zie je jezelf dit najaar al rondlopen met een kapsel à la de Beatles en de Ramones? Uiteraard kun je op een aangepaste versie van dit kapsel rekenen. Het nieuwe bloempot kapsel van 2019 heeft opgeschoren zijkanten en wordt steeds langer naar boven toe. Wanneer je daarnaast eveneens kiest voor een schitterende haarkleuring, maakt de oubollige look direct plaats voor een hippe, moderne uitstraling!

3. Donkerpaars haar

Bij het aanbreken van de herfst begint het te kriebelen en wil je eens een ander haarkleurtje uitproberen. Vergeet mahonie- of chocoladebruin! Een van de opmerkelijkste trendkleuren voor dit najaar is donkerpaars. Durf jij het aan? Deze kleur was erg populair in de jaren ’70 onder punkers. Je kunt deze kleur op allerlei manieren dragen. Bij lichte types en bij licht haar komt de donkerpaarse kleur opvallend naar voren. Bij een donkere haarkleur en donkere types geeft het een mooie mysterieuze touch. Je hoeft ook niet je hele kapsel donkerpaars te kleuren, maar bijvoorbeeld alleen wat lokken aan de onderkant van je kapsel. Houd er rekening mee dat haarkleuren een vak apart is! Laat dit liever door een professionele kapper uitvoeren. Of leer hier zelf het fijne van in onze Cursus Haarkleuren (Hair Colouring).

4. Schilderachtige oogschaduw

Houd je wel van een schilderachtige make-up look? Dan zal deze opmerkelijke make-up trend voor deze herfst en winter je misschien wel aanspreken. Deze nieuwe trend staat je toe om te experimenteren met opvallende kleuren. Je kunt het schilderachtige effect bekomen door verschillende kleuren oogschaduw te gebruiken, zonder deze te blenden. Je laat de kleuren juist kunstig over elkaar heen lopen. Het is net alsof de make-up aangebracht is door een kunstschilder. Het geeft een stoer en gewaagde uitstraling. Het is een leuke trend om als make-up artist mee te experimenteren.

5. Grafische ooggmake-up

Een andere make-up trend waar veel visagistes dit najaar mogelijk mee aan de slag gaan, is grafische oogmake-up. Dit is een trend die we vorig jaar ook al zagen, maar die dankzij succes verlengd is! Er worden voor het opmaken van de ogen steeds vaker strakke lijnen gebruikt, die de oogmake-up iets architectonisch geven. Er wordt soms gewerkt met kleuren als zwart en wit, maar in het komend seizoen zal er ook veel geëxperimenteerd worden met opvallende neonkleuren. Het is geen alledaagse look om mee naar kantoor te gaan, maar misschien wel voor op een uitbundig feest in het weekend ?. Lijkt het je ook heerlijk om te experimenteren met make-up? Dat wordt nog leuker als je alle professionele make-up technieken beheerst! We leren het je graag in onze Opleiding Visagiste.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie