Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Creëer je eigen make-up hoek met make-up spiegel! (video)

12 juni 2019 | Visagie
Creëer je eigen make-up hoek met make-up spiegel! (video)

Sta je in de startblokken om aan de slag te gaan als visagiste? Of ben je gek op make-up en wil je graag je eigen make-up hoek in huis creëren met een zelfgemaakte make-up spiegel? Dan ben je hier op het goede adres voor praktische tips. Daarnaast geven we je ook advies over hoe je dit budgetvriendelijk kunt aanpakken. Steek alvast de handen uit de mouwen! Hoe meer je zelf doet, hoe meer geld je bespaart. Dan houd je geld over om nog meer mooie make-up producten aan te schaffen of natuurlijk om een leerzame visagie cursus van Wellness Academie te volgen!

Ruimte en opbergruimte

We kunnen het ons zo voorstellen dat je als make-up liefhebber veel make-up producten en materialen hebt. Om van je make-up hoek een werkbare ruimte te maken, is het belangrijk dat je genoeg ruimte hebt en goed nadenkt over hoe je alles op een logische manier gaat ordenen. Zorg voor een grote make-up tafel, zodat je geen ruimte tekortkomt, want dat kan heel frustrerend zijn. Daarnaast is het een goede tip om voor een tafel te kiezen met aan beide zijden opbergkastjes, het liefs met veel laden. Op die manier kun je al je materialen en producten op categorie ordenen. Na het aanbrengen van de make-up, kun je alles gemakkelijk opruimen en ziet je make-up tafel er steeds netjes uit.

Maak zelf je eigen vanity make-up spiegel!

In een make-up hoek in je beauty salon of thuis mag een make-up spiegel natuurlijk niet ontbreken. Wat is er nu beter dan een echte vanity spiegel! Dit is een spiegel met aan beide kanten een rij lampen. Doordat het licht van beide kanten komt, kun je de make-up mooier aanbrengen. Je hebt zo geen last van vervelende schaduwen. Hoe vaak is het je niet overkomen dat je in een slecht verlichte ruimte je make-up aanbracht en je daarna buiten ontdekte dat je je make-up overdreven had?! Met een vanity spiegel voorkom je deze beauty blunders! We hebben goed nieuws; een vanity spiegel hoeft niet duur te zijn. Je kunt hem namelijk gemakkelijk zelf maken, met accessoires die je gewoon heel voordelig bij de IKEA kunt kopen.

Laat je inspireren door onderstaande video:

Welke lampen zijn het beste voor een vanity spiegel?

Vermijd lampen met een kleur erin. Traditionele gloeilampen geven bijvoorbeeld een gelige of oranje schijn. Je lijkt in dit licht vermoeider, waardoor je de neiging hebt om te veel foundation en concealer aan te brengen. Hetzelfde geldt voor fluorescentielampen. We raden je aan om voor lampen te kiezen die het natuurlijk daglicht zo goed mogelijk nabootsen, bijvoorbeeld LED-verlichting of witte lampen met een lichttemperatuur van 4000 tot 4500 Kelvin. Met behulp van deze lampen kun je je make-up zo natuurgetrouw mogelijk aanbrengen.

Is visagie een vak naar jouw hart?

We leren je graag alle fijne kneepjes van het vak in onze Opleiding Visagiste. Bedenk eens waar je met het diploma van deze opleiding allemaal terecht kunt? Je kunt aan de slag in beauty salons, achter de schermen bij fashion shows of in het theater en in film- en televisiestudio’s. Misschien wil je wel je eigen beauty salon opstarten? Ook dat behoort tot de mogelijkheden! Daarnaast kun je bij Wellness Academie ook verder studeren en te gekke bijscholingen volgen, zoals een Cursus Special Effects FX make-up of een Cursus Facepainting/ Grimeren!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie