Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Breng jij gezichtsproducten in de juiste volgorde aan?

20 juli 2020 | Schoonheidszorg
Breng jij gezichtsproducten in de juiste volgorde aan?

Daar sta je dan voor je badkamerspiegel en een kastje vol gezichtsproducten. Waar moet je mee beginnen? Moet die oogcrème nu voor of na je dagcrème? En wat moet eerst; een toner of een serum? We kunnen het ons voorstellen dat je van zoveel producten in de war raakt. Het is belangrijk om de gezichtsproducten in de juiste volgorde aan te brengen, want anders zal de werking van elk product niet goed tot zijn recht komen. Ons 10-stappenplan voor gezichtsverzorging geeft je een overzicht van de juiste volgorde!

Stap 1: gezichtsproducten om te reinigen (cleanser)

Over de allereerste stap in je beauty ritueel mag geen twijfel bestaan, dat is namelijk altijd het goed reinigen van je gezicht. Dat geldt voor zowel aan het einde van de dag als s’ morgens! Hiervoor gebruik je een cleanser die is afgestemd op jouw huidtype. Weet je niet zeker wat jouw huidtype is? Vraag het eens aan een professionele schoonheidsspecialiste. Je vindt gemakkelijk een professionele schoonheidsspecialist bij jou in de buurt via de Belgische Beauty Federatie.

Stap 2 (optioneel): scrub of peeling

Naast het reinigen met een cleanser is het een aanrader om regelmatig een scrub of peeling te ondergaan om dode huidcellen te verwijderen, zodat de nieuwe, zachte huid aan de oppervlakte komt. Hoe vaak je dit moet doen en met welke gezichtsproducten je hiervoor kiest, is ook weer van jouw huidtype afhankelijk. Lees ook: Welke soorten peelings zijn er?

Stap 3 (optioneel): gezichtsmasker

Ga je vandaag voor een uitgebreide gelaatsverzorging? Dan mogen gezichtsproducten als een gezichtsmasker niet missen. Welk masker? Dat is een goede vraag, want de mogelijkheden zijn talrijk! De ene dag kan je huid wat meer hydratatie gebruiken, de andere dag kun je wel een kalmerend masker gebruiken of is je huid toe aan een extra diepe reiniging? Kijk goed naar je huid wat het op dat moment nodig heeft en stem daar het masker op af.

Stap 4: gezichtstonic

Een tonic is dat nu echt nodig? Er zijn veel mensen die deze stap skippen, omdat ze zich niet bewust zijn van het belang van een toner. Toch is dit een belangrijke stap in de gelaatsverzorging. Waarom? Het is een belangrijke aanvulling op de reiniging. Haal maar eens een watje met tonic over je gezicht, nadat je je huid eerst via voorgaande stappen hebt gereinigd. Meestal zul je zien dat er nog behoorlijk wat vuil van je gezicht afkomt. Je haalt hier de laatste restjes van het eventuele gezichtsmasker en de laatste restjes vuil, make-up en vet mee weg.

Belangrijk is ook dat een tonic de zuurgraad (pH-waarde) van de huid neutraliseert. Je cleanser in combinatie met water verandert de zuurgraad van je huid. Een tonic neutraliseert deze weer. Dit is belangrijk voor het in stand houden van een goede natuurlijke huidbarrière en omdat hierdoor de werkstoffen uit serums en crèmes, die je als volgt gaat aanbrengen, dan beter kunnen inwerken. Dus, volgende keer de tonic niet meer overslaan! Leer alles over gelaatsverzorging in onze Cursus Gelaatsverzorging!

Stap 5 (optioneel): crème voor de probleemhuid

Heb je te kampen met huidproblemen waar je speciale crème voor hebt gekregen van bijvoorbeeld een arts, zoals speciale crème voor het behandelen van acne of voor het lichter maken van littekens, dan is dit het moment om deze crème aan te brengen. Je huid is nu goed schoon, waardoor dit product optimaal zijn werk kan doen.

Stap 6 (optioneel): serum

Heeft je huid wat extra verzorging nodig? Dan kun je een serum aanbrengen. Dit is een emulsie met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen. Doordat de moleculen kleiner zijn dan die in normale dagcrèmes, kan een serum dieper in de huid dringen en beter zijn werk doen. De producten die je daarna aanbrengt, zoals een dagcrème, zullen daardoor ook nog meer effect hebben. Er bestaan verschillende soorten serums met elk hun specifieke ingrediënten en werking. Denk aan serums die rimpels vervagen, die pigmentvlekken lichter maken of die de huid extra hydrateren.

Stap 7: oogcrème

Een oogcrème is een extra fijne crème voor de dunne en gevoelige huid rond de ogen. Gewone dagcrèmes kunnen er bijvoorbeeld voor zorgen dat de huid rond de ogen te veel vocht vasthoudt, waardoor ze juist wallen kunnen verergeren. Het is daarom een aanrader om een oogcrème met een lichte textuur te gebruiken.

Stap 8: hydraterende dagcrème

Dit is een van de belangrijkste stappen in de dagelijkse verzorging van je huid. Een dagcrème heeft een beschermende en voedende functie. Daarnaast bevatten veel dagcrèmes ook nog extra eigenschappen. Pas daarom de soort dagcrème aan op wat jouw huid nodig heeft.

Stap 9 (optioneel): gezichtsolie

We zetten dit product ervoor de volledigheid bij, maar gezichtsolie is alleen nodig als je een hele droge huid hebt. Meestal is het ook niet nodig om de olie over je hele gezicht aan te brengen, maar alleen op die plekjes waar je huid erg droog is. Het is belangrijk om te weten dat gezichtsolie wel door hydraterende crème heen kan dringen, maar dat het omgekeerde niet mogelijk is. Je moet de gezichtsolie daarom altijd pas na het aanbrengen van je dagcrème op je huid smeren.

Stap 10: Zonnebrandcrème

De laatste stap is misschien wel de allerbelangrijkste stap! Breng altijd zonnebrandcrème aan op je gezicht met een beschermingsfactor die goed is afgestemd op de zonkracht. De zonnebrandcrème wordt altijd voor je make-up aangebracht!

Nieuwsgierig naar wat er allemaal nog meer te leren valt over huidverzorging? Dan is onze volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialiste misschien iets voor jou!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie