• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Ben jij wel lief voor je huid?

3 juni 2019 | Schoonheidszorg
Ben jij wel lief voor je huid?

Een gezonde en stralende huid; hoe zorg je ervoor dat je een mooie huid krijgt en behoudt? Iedereen heeft wel een idee van wat een goede manier is om zijn of haar huid te verzorgen. Heel wat mensen houden er echter, vaak onbewust, slechte gewoonten op na die hun huid meer kwaad dan goed doen. Ben jij wel lief voor je huid? We zetten hier enkele gewoontes in de kijker, die huidproblemen als onzuiverheden, roodheid, vlekjes en puistjes kunnen veroorzaken!

1. Veel bakken in de zon

Onder het mom van 'het staat zo mooi, een zonnige bruine tint’ willen sommige mensen nog weleens overdrijven als het om zonnebaden gaat. De zon voelt heerlijk aan op je huid, je hebt je goed ingesmeerd met zonnebrandcrème (tenminste, dat denk je) en je hebt nergens last van. De schade wordt pas later duidelijk, misschien nog diezelfde avond in de vorm van een rode en branderige huid of pas jaren later als er vroegtijdig ouderdomsvlekken en rimpels ontstaan! Word nu wakker en zon met mate! Er zijn gezondere alternatieven om je huid een sunkissed look te geven, bijvoorbeeld met mooie make-up die afgestemd is op jouw huid of met zelfbruiners.

2. Elke dag douchen

Dat is toch juist hygiënisch zou je zeggen? Toch is elke dag douchen af te raden. Als je daarbij ook nog eens zeepproducten gebruikt, maak je het je huid nog moeilijker. Door te vaak en te warm te douchen en daarbij ook nog eens zeepproducten te gebruiken los je het natuurlijke beschermlaagje van de huid op. Door dit elke dag te herhalen geef je de huid niet de kans om zijn natuurlijke beschermlaag te herstellen. De natuurlijk pH-balans van de huid wordt verstoord, waardoor de huid uitdroogt, gaat schilferen en irriteren en daardoor vatbaarder wordt voor bacteriën die infecties kunnen veroorzaken. Je dacht misschien dat je door veel te douchen lief was voor je huid, maar niets is minder waar.

3. Telefoons, brillen en koptelefoons …

Wat hebben telefoons, brillen en koptelefoons nu met je huid te maken, zul je misschien in eerste instantie denken. Als je wat verder kijkt, dan zul je beseffen dat deze voorwerpen vaak direct in contact staan met je huid! Er blijven gemakkelijk make-up resten, zweet en vuil op achter. Als je dit niet op tijd reinigt, dan wordt het een groot feest voor bacteriën! Deze bacteriën komen vervolgens weer in aanraking met je huid en zo ontstaan huidirritatie en puistjes. Vergeet ook je handen niet! Hoe vaak raak jij per dag je gezicht aan met je handen en hoe schoon zijn je handen dan? Denk maar eens aan wat je naast je gezicht op een dag nog meer aanraakt: deurklinken, handen schudden, tafels, stoelen, toetsenborden, telefoons, etc.

4. Agressieve ingrediënten in huidproducten

Waardoor laat jij je leiden in je beslissing tot de aankoop van huidverzorgingsproducten? Veel consumenten gaan helaas af op hoe mooi een verpakking is en de beloften die erop staan. Maar hoe zit het met de ingrediëntenlijst? Weet je wel wat al die ingrediënten voor je huid betekenen? Weet je wat jouw huid echt nodig heeft? Verdiep je er eens in en laat je adviseren door een gecertificeerde schoonheidsspecialiste. We leren je er ook graag alles over in onze Opleiding Schoonheidsspecialiste. Na afloop zal je een heel andere kijk hebben op huidverzorgingsproducten en op hoe je echt lief voor je huid kunt zijn!

5. Pas op voor nachtmaskertjes, nachtcrème en je kussensloop!

Smeer jij voor je gaat slapen allerlei verzorgingsproducten op je gezicht en in je haar? Waarschijnlijk heb je gehoord dat je huid zich ’s nachts herstelt van alle schadelijke invloeden waar het overdag aan bloot wordt gesteld? Met een goede nachtcrème kun je die herstelwerkzaamheden ondersteunen. Ook een maskertje dat de hele nacht in je haar kan trekken, kan je haar weer laten glanzen en soepel laten aanvoelen. Maar houd je er ook rekening mee dat al die producten op je kussensloop terechtkomen? Dat staat meestal niet op de gebruiksaanwijzing! Het is belangrijk dat je je kussensloop op tijd uitwast, anders kunnen de bacteriën die zich hier verzamelen je huid goed verpesten. Dan zijn al die beauty inspanningen en euro’s voor niets geweest! Wil je snel meer weten over een correcte gelaatsverzorging? Dan is onze korte Cursus Gelaatsverzorging een aanrader!

 

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie