Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

6 make-up tips voor naar het strand

5 juli 2019 | Visagie
6 make-up tips voor naar het strand

Make-up en naar het strand; gaat dat wel samen? Kun je het niet laten om je make-up te laten staan, zelfs als je naar het strand gaat? Dat hoeft ook niet, want er zijn veel manieren om toch make-up te dragen op het strand. Je moet uiteraard wel met wat dingen rekening houden, want je wilt niet dat de make-up door de warmte en het water van je gezicht af drijft. Het is de kunst om je make-up wat subtieler te houden en de juiste producten te kiezen. We geven hier 6 make-up tips voor naar het strand.

1. Foundation is een no-go, gebruik BB-crème!

Nadat je je gelaat hebt gereinigd en voordat je make-up aanbrengt, is er één stap die je niet mag overslaan, namelijk zonnebrandcrème aanbrengen! Wat is de volgende stap? Dat is in ieder geval niet foundation aanbrengen. Dit gaat door de warmte al gauw vlekken en uitlopen. Dat geldt zowel voor poeder- als vloeibare foundation. Voel je je toch niet zo lekker vanwege wat vervelende oneffenheden in je gezicht, breng dan liever een BB-crème aan. Deze ‘blemish balm’ crème kun je zien als een getinte dagcrème, waarmee je huid net wat egaler oogt. Veel BB-crèmes bevatten bovendien een SPF, waardoor je huid extra beschermd is. Let op: een BB-crème mag niet je ‘normale’ zonnebrandcrème vervangen!

2. Is concealer aanbrengen een goed idee?

Heb je de avond ervoor flink gefeest of om een andere reden niet goed geslapen, dan heb je mogelijk ontsierende donkere kringen onder je ogen. Hoe camoufleer je die als de BB-crème niet voldoende blijkt? Je kunt hier ook tijdens een dagje strand best wel wat concealer voor gebruiken. Breng de concealer lichtjes deppend aan en alleen op de plekken waar het echt nodig is. Misschien dat je op het strand de mogelijkheid hebt om je slaap in te halen en verdwijnen de donkere kringen snel? Let wel op dat je niet in de zon in slaap valt, want voor je het weet ben je flink verbrand! Wil je ook leren om make-up aan te brengen als een pro, volg dan onze Cursus Visagie, met certificaat!

3. Ik kan niet zonder oogschaduw!

Oogschaduw kun je het beste vermijden, want voor je het weet heb je rare vlekken, zeker als je wel van een frisse duik in zee houdt! Omdat de huid van je oogleden soms wat oneffenheden kan vertonen, die je normaal gesproken graag wegwerkt met oogschaduw, kun je nu ook alleen BB-crème of een bronzer op je oogleden aanbrengen. Kan je echt niet zonder oogschaduw? Kies dan een lichte kleur oogschaduw, hiermee is de kans op vlekken een stuk kleiner. Tip: ga voor een licht glanzende gouden oogschaduw. Dat staat prachtig bij je sunkissed huid!

4. Mascara? Liever niet!

Een panda-look flatteert niemand. Draag daarom zeker geen mascara op waterbasis. Je zou eventueel wel een waterproof mascara kunnen overwegen. Zijn mooie volle wimpers voor jou echt een ‘must’, ook op het strand? Dan zou je ook voor je strandvakantie wimperextensions kunnen laten zetten. One-by-one wimperextensions worden haartje voor haartje aan je eigen wimpers bevestigd met een speciale lijm. Hiermee kun je gewoon onbezorgd zonnen, sporten, zwemmen, etc. Je staat elke dag op met een onweerstaanbare oogopslag. Laat de wimperkruller en mascara maar thuis! Bekijk hier ook eens onze Cursus Wimperextensions.

5. Gebruik geen lipgloss, maar gekleurde lippenbalsem!

Lippenstift voelt niet prettig aan in de warmte en op het strand. Het verdwijnt al snel van je lippen, het geeft af en loopt uit. Bespaar je die moeite maar. Dan maar gewoon een eenvoudige lipgloss? Beter van niet! Wist je dat de glans ervoor zorgt dat je lippen nog sneller dan anders verbranden? Nu we het er toch over hebben, willen we je erop wijzen dat veel strandgangers vergeten hun lippen te beschermen tegen de zon. Ze smeren braaf zonnebrandcrème op hun gezicht, maar niet op hun lippen. Zorg daarom dat je een lippenbalsem met SPF klaar hebt liggen. Er zijn ook voedende en beschermende lippenbalsems met SPF en een mooi kleurtje. Kortom, de ideale alles-in-één oplossing!

6. Ga voor professionele brow mapping en styling

Schitterende wenkbrauwen zijn vandaag niet weg te denken als het gaat om beauty looks en make-up. Maar met wenkbrauwpoeder en -potlood naar het strand? Dat kun je beter laten. Waarom laat je je wenkbrauwen niet vooraf aan je vakantie stylen door een professionele wenkbrauwstyliste. Met brow mapping technieken geeft zij jouw wenkbrauwen de perfecte vorm, waardoor ze eigenlijk geen make-up meer nodig hebben. We leren je er ook graag alles over in onze Cursus Brow Mapping & Styling. Komen ze toch nog wat flets over? Dan kun je je wenkbrauwen ook laten verven, waardoor je er helemaal geen omkijken meer naar hebt!

Volg een Opleiding Visagiste!

Wil je alle in’s & out’s leren op het gebied van make-up en voor elke gelegenheid de mooiste make-up looks tevoorschijn leren toveren? Volg dan onze volwaardige Opleiding Visagiste met diploma!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie