Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 goede redenen voor een opleiding pedicure

20 september 2019 | Nagelstyling & Pedicure
5 goede redenen voor een opleiding pedicure

Wat wordt jouw volgende carrièrestap? Heb je een passie voor gezondheid, mooie voeten en schoonheid? Werk je graag met mensen? Dan zou een opleiding pedicure weleens heel goed bij jou kunnen passen. Al vele studenten gingen je voor en hebben met het pedicure diploma van Wellness Academie een mooie carrière opgebouwd. Pedicure is een beroep waar steeds meer vraag naar is. Dat komt door het toenemende bewustzijn van het belang van mooie en gezonde voeten en eveneens door het ouder worden van de bevolking. Ontdek hier 5 goede redenen voor een opleiding pedicure.

1. Omdat voeten meer aandacht verdienen dan ze krijgen

Hoor je maar al te vaak dat mensen in je omgeving klagen over pijnlijke voeten? Gaan je haren rechtovereind staan bij het zien van voeten die niet de verzorging krijgen die ze verdienen? Maak het dan tot jouw missie om als volleerde pedicure deze mensen te helpen. Het is zo gemakkelijk om voeten te verstoppen in sokken en schoenen, maar op den duur zal dit zijn tol vergen. Denk niet alleen aan overtollig eelt, likdoorns, hielkloven, ingegroeide nagels, maar ook aan verkeerde voetstanden die vaak grote nadelige gevolgen hebben voor de mobiliteit van de betreffende persoon. Schrijf je daarom in voor onze Opleiding Pedicure en spring op de bres voor verwaarloosde voeten!

2. Klanten van vervelende voetproblemen afhelpen

Een andere goede reden om pedicure te worden, is dat je veel voldoening zult halen uit je vak. Met professionele pedicurebehandelingen kun je veel voetklachten, die mensen in hun alledaagse leven belemmeren, effectief verminderen of zelfs volledig verhelpen. Het wil nog weleens gebeuren dat een klant naar een pedicure gaat met een klacht, waarvan men denkt dat men er de rest van zijn of haar leven mee moet rondlopen. Het is dan fantastisch om deze mensen te laten ervaren, dat dat in veel gevallen helemaal niet nodig is, bijvoorbeeld omdat ze dankzij jouw kennis en kunde ontdekken dat ze altijd de verkeerde schoenen droegen. Met de juiste behandelingen en adviezen zijn veel voetklachten goed te verhelpen.

3. Klanten verwennen met ontspannende behandelingen

Mensen komen niet alleen maar naar je toe met klachten! Ze komen ook naar je toe voor verwenbehandelingen. Klanten zien je graag, want jij legt hen heerlijk in de watten. Je kunt bijvoorbeeld weldadige spa behandelingen voor handen en voeten aanbieden, met hand- en voetbadjes, scrubbehandelingen, het verzorgen van de nagels en ontspannende massages. Dat is niet alleen prettig voor de klant, maar het zal ook jou tijdens je werkzaamheden een rustgevend gevoel geven. Of leer om nagels extra mooi te maken met behulp van gelnagels in onze Opleiding Gelnagels. Is veel stress niets voor jou? Dan is een job binnen de relaxte wellness- en beauty branche een aanrader!

4. Het is op alle fronten mensenwerk

Pedicure worden betekent niet dat je alleen maar met oogkleppen op gefocust bent op voeten! Je richt je op de eerste plaats op de mens erachter. Het is belangrijk dat je een sociale instelling hebt, oprecht interesse hebt in mensen en goed kunt luisteren naar hun klachten. Je klanten komen als het goed is om de paar weken bij je terug. Een uitstekende klantenomgang en klantenbinding zijn in je dagelijkse praktijk essentieel. Klinkt dat als een vak naar jouw hart? Dan zal je veel plezier beleven aan de band die je opbouwt met je klanten. Daarnaast is het ook een aanrader om een netwerk met andere professionals op te bouwen, zodat je je klanten indien nodig gemakkelijk kunt doorverwijzen. Denk hierbij aan huisartsen, podologen, podotherapeuten, orthopedische schoenmakers en diabetesverpleegkundigen.

5. Je raakt nooit uitgeleerd!

De voeten, het lijkt zo’n klein onderdeel van het lichaam, maar je zult nog versteld staan van dat er altijd wel iets bij te leren is. Door bijscholingen te volgen kun je onderzoeken waar je hart ligt. Misschien ontdek je wel een specialisatie waar je je op wilt richten. Bij Wellness Academie vind je diverse cursussen, waarmee je je werkzaamheden als pedicure kunt verrijken, zoals de Cursus Voetreflexzonetherapie. Werk je veel met mensen die problemen hebben met het optillen van hun voeten, dan kan een Cursus Verticale Reflextherapie een goede aanvulling zijn. Of wat dacht je van een Cursus Thaise voet- en onderbeenmassage? Dit is een verademing voor mensen met zware en vermoeide benen en pijnlijke voeten.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
 • 10 - 16 dagen
 • € 1.149
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie