Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

4 signalen dat je echt naar de kapper moet!

13 september 2019 | Haarverzorging
4 signalen dat je echt naar de kapper moet!

Heb je een intense zomer achter de rug met veel zonneschijn en duiken in het zwembad of de zee? Dan zul je misschien al aan je haar gemerkt hebben, dat het daar niet heel blij mee is. Het voelt droog en stug aan en ook de glans is er een beetje vanaf! Mogelijk dat het tijd is om de schaar er in te zetten? Veel mensen die hun haar laten groeien vermijden een kappersbezoek, maar dat is niet altijd een goed idee. We vertellen je hier meer over 4 signalen dat je echt naar de kapper moet!

1. Kammen is een crime vanwege de knopen

Het is steeds weer opnieuw een ware worsteling om met een kam door je haren te komen. Je stuit voortdurend op knopen in je haar. Doordat je te lang niet meer naar de kapper bent geweest, mist je haar mogelijk de nodige verzorging. De knoppen in je haar ontstaan doordat de haarschubben aan de buitenkant van het haar openstaan. Ze klemmen zich daardoor gemakkelijk vast aan andere haren en je haar begint te klitten. Met een kwalitatieve shampoo, conditioner of een haarmasker kun je dit probleem tijdelijk verhelpen. Echter is de kans groot dat je haar steeds droger wordt, de schubben steeds meer open gaan staan en het probleem verergert. Kortom, tijd om de beschadigde lokken wat korter te knippen.

2. Je kunt niet meer om de gespleten haarpunten heen

Een gespleten puntje hier en daar, dat is toch geen reden om naar de kapper te gaan? Toch wel, want een gespleten haarpunt komt meestal niet alleen! Neem je haar eens onder de loep en dan zul je ontdekken dat je nog heel veel meer gespleten haarpunten hebt. Wist je dat dit eigenlijk al een teken is dat je een bezoek aan de kapper al te lang hebt uitgesteld? Mogelijk is je haar op sommige plekken al verder gaan splijten, waardoor een groter deel van je haren is aangetast en je kapper je zal aanraden om je haar een stuk verder in te korten dan je zou willen. Wanneer je met een borstel door de gespleten punten gaat, zullen ze gemakkelijk afbreken en zal je haar korter blijven. Ben je nieuwsgierig naar het kappersvak? Bekijk dan hier eens onze Opleiding Kapper (Basisopleiding).

3. Je haar is niet meer in model te krijgen!

Heb je voor de vakantie je haren in een kort en fris model laten knippen, dan zul je na een aantal weken merken dat er nog maar weinig aan te vangen is met je coupe. Onder invloed van de zon groeit je haar wat sneller. Die gemakkelijk te stylen korte lokken zijn in de tussentijd een stuk langer en daarmee ook zwaarder geworden. Je vertrouwde ritueel om je haren snel in model te brengen, werkt niet meer. Wil je dat frisse kopje terug? Dan zul je gauw een afspraak moeten maken bij de kapper. Misschien wil je je haren langer laten groeien, dan is het eveneens een goed idee om naar de kapper of een hairstylist te gaan. Je kunt dan advies vragen voor hoe je die vervelende tussenfase kunt overbruggen! Wil je graag meer weten over stylingstechnieken en kapsels creëren voor uiteenlopende gelegenheden? Dan is onze Cursus Hairstyling vast iets voor jou!

 

4. De glans is er vanaf!

Veel zwemmen en zonnebaden kan ervoor zorgen dat je haren uitdrogen en hun glans verliezen. Dat geldt zowel voor je natuurlijke kleur als voor een eventuele haarkleuring die je voor de zomer hebt laten zetten. Je kapper kan je een nieuw kapsel aanmeten, dat het toestaat om de doffe delen weg te laten vallen. Soms is dat niet voldoende en zal je kapper je aanraden om een nieuwe kleuring te laten zetten. Dat is echter alleen een goed idee als je haar niet te zeer beschadigd is. Elke kleuring is namelijk een aanslag op je haar. Het is daarom aan te raden om zo dicht mogelijk bij je natuurlijke kleur te blijven, zodat je geen intensief haarkleuringsproces hoeft te ondergaan. Wil je meer weten over het professioneel verven van haar? Dan ben je bij onze Cursus Haarkleuren aan het juiste adres!

 

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie