• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

3 tips die mascara overbodig maken

21 januari 2020 | Visagie
3 tips die mascara overbodig maken

Mascara was tot voor kort voor vele beauty liefhebbers een van de belangrijkste make-up producten. Hiermee kan je je ogen laten spreken en er de ware blikvangers van het gezicht mee maken. Een beetje mascara kan veel verschil maken. Er kleven echter ook enkele nadelen aan. De mascara kan uitlopen, klonteren en het kan moeilijk te verwijderen zijn. Door veel wrijven met wattenschijfjes en make-up remover kun je de wimperhaartjes beschadigen. Ze kunnen er zelfs door afbreken. Voor je het weet blijft er niet veel meer van je wimpers over. We geven hier 3 tips waarmee mascara overbodig wordt!

Tip 1: Laat wimperextensions aanbrengen

We hebben het hier niet over strookjes fake-wimpers, maar over one-by-one wimperextensions met langdurig resultaat. Je bereikt hiermee vrijwel elk gewenst effect; van naturel tot opvallende wimpers! De wimperstyliste brengt met een wimperlijm op elk natuurlijk wimperhaartje één extension aan. Je hebt de keuze uit wimperextensions van verschillende lengtes en verschillende soorten krul. Afhankelijk van de hoeveelheid eigen wimperhaartjes worden er tussen de 80 en 120 extensions per oog aangebracht. De one-by-one wimpers blijven tussen de 6 tot 8 weken zitten. De duur wordt beïnvloed door de groeicyclus van de eigen wimpers. Wil je hier meer van weten? Volg dan onze Cursus Wimperextensions!

Tip 2: Wimperextensions 3D voor een nog intenser effect

Houd je van zeer opvallende wimpers, ga dan een stapje verder door 3D extensions of zelfs Russian volume te kiezen. Per eigen wimperhaartje worden er 3 tot 6 extensions aangebracht voor een zeer intense blik. Denk ook aan de ‘feather look’. Met extensions heb je eigenlijk geen mascara meer nodig. Wil je voor een speciale gelegenheid toch mascara aanbrengen? Dan kan dat gewoon. Er bestaat speciale mascara voor wimperextensions. Verder kun je erop vertrouwen dat professioneel aangebrachte one-by-one extensions je wimpers niet beschadigen. Je kunt ze uit laten groeien, doordat ze met je natuurlijke wimperhaartjes mee uitvallen. Wil je er eerder vanaf? Laat ze dan door een gecertificeerde wimperstyliste verwijderen. Je kunt bij ons eveneens een Cursus 3D Wimperextensions volgen.

Tip 3: Lash lift maakt mascara overbodig

Zijn wimperextensions niet jouw ding? Of ben je misschien allergisch voor wimperlijm? Maar wil je toch voortaan je mascara links laten liggen? Dan is lash lifting mogelijk iets voor jou. Wimperlifting houdt in dat je natuurlijke wimpers gelift worden met siliconen pads en speciale lifting lotions, waarmee je circa 6 weken niet meer naar je wimpers om hoeft te kijken. Je wimpers houden een perfecte krul en geven je een open blik. Hierdoor zijn een wimperkruller en mascara overbodig. Ook deze behandeling is uiteraard geheel veilig voor je natuurlijke wimpers. Sterker nog, in de tussentijd kunnen je natuurlijke wimpers gewoon groeien, zonder dat ze dagelijks ‘aangevallen’ worden door je wimperkruller en mascara. Tijdens onze Cursus Wimperlifting oefenen de cursisten op elkaar; je kunt dus deze behandeling meteen ook zelf ervaren!

School je tot ware Lash Expert!

Ben je altijd al gefascineerd door mooie wimpers? Dan is het een goed idee om hier jouw specialisatie van te maken. Er is in beauty salons veel vraag naar deskundige wimperstylisten. Of wat dacht je van het opstarten van je eigen lash bar? Bovenstaande cursussen vormen samen onze volwaardige Opleiding Lash Expert. Heb je deze drie modules met succes doorlopen, dan ontvang je van ons het diploma lash expert. Dit is een mooie kans om jezelf op unieke wijze te onderscheiden binnen de beauty branche!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie