• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Zijn gelnagels in de zomer een goed idee?

Zijn gelnagels in de zomer een goed idee?

De zomervakantie komt eraan en je wilt er graag goed uitzien. Daar horen ook mooi verzorgde nagels bij. Nu denk je er misschien over om gelnagels te laten zetten. Maar zijn gelnagels in de zomer ook een goed idee? Ja, gelnagels zijn eigenlijk altijd een goed idee, tenzij je er allergisch voor bent, maar dat komt zelden voor. Wel zijn er een aantal dingen waar je op moet letten als je in de zomer gelnagels laat zetten. Je leest er meer over in dit artikel.

Voordelen van gelnagels

Wanneer je tijdens je vakantie nergens naar om wil kijken als het gaat om mooie nagels, dan bieden gelnagels de uitkomst! Je wilt niet steeds tijdens je welverdiende vakantie om de 3 dagen veel tijd kwijt zijn aan het steeds opnieuw lakken van je nagels. Zeker als je veel in het zwembad ligt of naar het strand gaat, kan normale nagellak er snel afslijten. Gelnagels zitten muurvast en slijten nauwelijks. Je nagels zien er dus steeds mooi verzorgd uit. Je hebt tijdens je vakantie wel leukere dingen te doen, dan je om je nagels te bekommeren! Of ben je misschien juist iemand die zo gepassioneerd is van nagelstyling, dat je zelf gelnagels wilt leren zetten? Dat kan natuurlijk ook! Volg dan onze Cursus Nagelstyling Gelnagels!

In de zomer groeien je nagels harder

In de zomer zijn er wel een aantal kleine aspecten waar je rekening mee moet houden als je gelnagels laat zetten. Misschien dat je al vaker gelnagels hebt gehad? Weet je nog hoe lang ze meegingen, voordat je ze bij moest laten werken? Hoe lang je gelnagels meegaan, hangt van allerlei factoren af, o.a. van hoe jij met je nagels omgaat, maar ook het weer kan invloed hebben. Wist je bijvoorbeeld dat in de zomer je nagels sneller groeien? Dat komt omdat onder invloed van de zon meer vitamine D wordt aangemaakt. Dit kan betekenen dat je gelnagels in de zomer iets eerder dan normaal bijgewerkt moeten worden, bijvoorbeeld na een week of drie.

Zwemmen met gelnagels?

Gelnagels zijn prima bestand tegen water; dat geldt ook voor zwembadwater en zeewater. Het is wel belangrijk om eraan te denken dat je altijd de eerste 48 uur wat voorzichtiger moet zijn met je gelnagels. Ze hebben namelijk deze tijd nodig om volledig uit te harden. Heb je een strandvakantie in het vooruitzicht? Of een dagje zwembad met vriendinnen? Zorg dat je je gelnagels al een paar dagen van tevoren hebt laten plaatsen. Het is bijvoorbeeld ook geen goed idee om direct na het plaatsen van je gelnagels veel kracht te zetten op je nagels; pas bijvoorbeeld op met je koffer inpakken, de auto inladen voor de vakantie, de tent opzetten, etc.

Met gelnagels in de zon?

Het is ook bekend dat de zon (en ook onder de zonnebank gaan) gelnagels kan verkleuren. Dit valt vooral goed op bij gelnagels met een French manicure. De witte boord van de French manicure kan onder invloed van zonlicht vergelen. Dat is natuurlijk niet wat je wilt! Bij het plaatsen van gelnagels zit er normaal gesproken altijd een UV-bescherming in de topcoat die wordt aangebracht. Deze topcoat zal echter met de tijd iets slijten, waardoor de UV-bescherming minder wordt. Het is daarom een aanrader om voor het zonnen een extra laagje nagellak met UV-bescherming op je nagels aan te brengen. Als je dit regelmatig doet, zullen je gelnagels niet verkleuren.

Nagelstyliste gelnagels worden?

Ben je na het volgen van onze Cursus Nagelstyling Gelnagels Basis alleen maar nog enthousiaster geworden over gelnagels? Dan kun je het niet nalaten om eveneens onze Cursus Nagelstyling Gevorderden te volgen! Deze twee cursussen samen vormen de volwaardige Opleiding Nagelstyliste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie