Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke kleur gelnagels op je trouwdag?

15 oktober 2019 | Nagelstyling & Pedicure
Welke kleur gelnagels op je trouwdag?

Gelnagels zijn er in allerlei prachtige kleuren! Aan de ene kant is het heel fijn dat gelnagels wekenlang mooi blijven zitten, maar aan de andere kant zou je niets liever willen dan snel weer een afspraak maken bij je nagelstyliste om weer een andere te gekke kleur uit te proberen! Hoe zit het op je trouwdag? Dan wil je er natuurlijk extra mooi en verzorgd uitzien! Twijfel je ook over de kleur gelnagels op je trouwdag? We wijden hier een artikel aan geschikte kleuren gelnagels voor bruidjes!

Wat kan wel en wat kan niet?

Daar bestaan geen regels voor! Het hangt op de eerste plaats natuurlijk van jouw persoonlijke stijl en wensen af. In welke jurk en met welke kleuren voel jij je het prettigste op je trouwdag? Dat is waar het om gaat bij het kiezen van je bruiloft look! Houd je van de traditionele bruiloft look met een witte jurk, een sprookjesachtig kapsel en subtiele make-up? Dan is het belangrijk om daar ook je manicure op af te stemmen. We geven je hier graag tips voor enkele kleuren gelnagels die perfect bij deze look passen. Daarnaast geven we je eveneens wat extra nagelstyling tips, die ervoor zorgen dat jouw gelnagels op je trouwdag alles behalve saai zijn!

Geschikte kleuren gelnagels voor je bruiloft

Om jouw bruidslook helemaal te vervolmaken, raden we je aan om voor kleuren te kiezen die wel opvallen, maar niet te veel aandacht naar zich toetrekken. Laat de neonkleuren en andere felle modekleuren voor deze gelegenheid liever even links liggen. Zeker als je een witte bruidsjurk draagt, springen gekleurde nagels er nog meer uit. De volgende kleuren zullen juist wel elegant en mooi zijn op je bruiloft:

 • Wit
 • Beige
 • Nude
 • Oudroze
 • Pastel roze
 • Lichtgrijs

Met deze kleuren zit je altijd goed! De echte gelnagel fans willen mogelijk liever toch net iets meer met hun nagels doen. Je kunt in dat geval een van deze kleuren als basis nemen om daar vervolgens een mooi accent op aan te brengen. Inspiratie nodig? Dan ben je bij ons aan het juiste adres voor tips voor nail art.

Tips voor nail art op je trouwdag

Wat dacht je van onderstaande ideeën om je gelnagels op je trouwdag een elegante en feestelijke touch te geven?

1. Wissel af met één glitternagel

Heb je voor een van bovenstaande subtiele gelnagel kleuren gekozen? Lak dan één nagel, bijvoorbeeld de nagel van je ringvinger, met een glitternagellak. Een gouden of zilveren glitter staat prachtig. Een beetje glitter en glamour misstaat zeker niet op je trouwdag!

2. Verrijk je manicure met strassteentjes of pareltjes

Geef je gelnagels net wat extra’s door de subtiele kleur te combineren met strassteentjes of pareltjes. Ook hierin zijn allerlei variaties mogelijk. Van hoeveel bling-bling houd jij? Je kunt een rijtje steentjes toevoegen net boven de nagelriem van één vinger per hand. Je kunt ook subtiel één steentje of een rijtje van steentjes plaatsen op één nagel. Uiteraard kan het ook prachtig zijn om van meerdere nagels een kunstwerkje te maken met steentjes of pareltjes!

3. Ombre nails

Een subtiele gelnagel kleur in combinatie met een ombre look is ook bij uitstek geschikt voor een bruidsmanicure. Je laat dan het beste verschillende tinten van dezelfde kleur in elkaar overlopen. Zelfs met een kleur als wit kun je een subtiele ombre look creëren.

4. Subtiel patroontje

Ervaren nagelstylisten kunnen elk gewenst patroontje op gelnagels tekenen. Wat dacht je van het idee om het patroon in je trouwjurk op je nagels terug te laten komen? Er is van alles mogelijk!

5. French manicure met een twist!

De meest gevraagde manicure voor een bruiloft is waarschijnlijk de altijd stijlvolle French manicure. Er bestaan veel mooie variaties op dit nagelstyling concept. Je kunt bijvoorbeeld in plaats van witte tips zilveren of gouden tips laten aanbrengen.

Is nagelstyliste worden iets voor jou?

Je hebt misschien zelf talloze ideeën voor mooie gelnagels voor bruidjes! Waarom maak je van deze passie niet je beroep? Daarvoor volg je gewoon een volwaardige Opleiding Nagelstyliste van Wellness Academie, met diploma! Schrijf je hier online in!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie