Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Welke foundationtechniek geeft de beste dekking?

13 juli 2022 | Visagie
Welke foundationtechniek geeft de beste dekking?

Als je make-up maar goed zit, dan kun je de hele wereld aan! Dat is soms gemakkelijker gezegd, dan gedaan. Misschien wel het belangrijkste make-up onderdeel is de foundation. Het vormt de basis van vrijwel elke make-up look. Niet alleen bestaan er verschillende soorten foundation, ook de foundationtechniek waarmee je het product aanbrengt, is heel belangrijk. De ene techniek geeft een betere dekking dan de andere. Heb je een moeilijke huid, dan is een goede dekking essentieel. Lees hier gauw meer voor tips en adviezen!

Foundation, hoe werkt het eigenlijk?

Foundation breng je aan om de huid een egalere uitstraling te geven. Zeker als mensen last hebben van veel onzuiverheden en vlekjes in het gelaat, biedt dit make-up product uitkomst. Wat foundation eigenlijk doet, is het licht reflecteren, waardoor de huid er meteen een stuk egaler uitziet. Soms is foundation niet genoeg en kun je ook nog een concealer aanbrengen om plekjes te camoufleren. In tegenstelling tot foundation, dat je over het hele gelaat kunt aanbrengen, breng je concealer alleen heel plaatselijk aan. Let op: een veelgehoorde misvatting over foundation is dat het kleur moet geven aan het gelaat. Daarvoor gebruik je beter bronzer of blush! Je leert alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie Basis!

Welke foundationtechnieken zijn er?

De meeste dames, die thuis voor de badkamerspiegel foundation aanbrengen, doen dit met hun vingers. Dat is supersnel en gemakkelijk. Een voordeel is dat de foundation door de warmte van je huid goed met de huid versmelt. Binnen de professionele visagie wordt deze vingertoptechniek minder gebruikt. In onze Cursus Visagie leer je daarom ook foundationtechnieken, zoals de spons- en penseeltechniek. De vingertoptechniek biedt namelijk een minder goede dekking. Met een spons of een penseel kun je veel nauwkeurig werken en een vele betere dekking bekomen. Zeker voor gelegenheidsmake-up, zoals bruidsmake-up, feestmake-up of make-up voor op de catwalk is dat heel belangrijk. Wil je je make-up technieken verfijnen? Volg dan na onze basiscursus ook zeker de Cursus Visagie voor gevorderden.

Wanneer gebruik je de spons foundationtechniek?

Voor een alledaagse make-up voor naar het werk, kan de vingertoptechniek voor foundation voldoende uitkomst bieden. Wil je aan de slag met een verfijnde make-up look, dan kan een foundationtechniek met een spons de juiste oplossing zijn. Het grote voordeel hiervan is dat je tijdens het aanbrengen per zone de intensiteit van de dekking kunt bepalen. Je kunt al dekkend en vegend heel precies werken. Door meer te deppen met het sponsje krijg je een betere dekking. Vandaag de dag gebruiken visagisten hier ook heel graag de beauty blender voor. Dit is een sponsje in de vorm van een ei. Wil je een zo optimaal mogelijke dekking? Dan kun je het beste met een foundation penseel werken.

De foundationtechniek met penseel geeft de beste dekking

In onze Opleiding Visagie besteden we ook veel aandacht aan de foundationtechniek met een penseel. Dit geeft namelijk de beste dekking. Zeker voor de probleemhuid met veel oneffenheden is deze foundationtechniek een aanrader. Je herkent een foundationpenseel als een schuin geknipt penseel, waarvan de synthetische haartjes aan de buitenzijden iets korter zijn dan in het midden. Het voordeel hiervan is dat het penseel veel product kan opnemen. Je kunt hierdoor praktisch werken. Houd er wel rekening mee dat je met een penseel sneller lijntjes en vegen ziet. Het is bij deze foundationtechniek dan ook extra belangrijk om goed te blenden.

Waarop letten bij foundation aanbrengen?

Welke foundationtechniek je ook gebruikt, het is steeds belangrijk om als volgt te werk te gaan:

 • Start met het aanbrengen in het midden op het voorhoofd.
 • Werk van hieruit naar de haargrens, slapen en kaaklijn toe.
 • Breng de foundation zowel horizonaal als verticaal aan.
 • Blend de foundation steeds goed uit voor een effen resultaat.

Wil je graag alles leren over make-up aanbrengen als een professional? Volg dan onze Opleiding Visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie