Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat worden de hipste mannenkapsels in 2020?

6 januari 2020 | Haarverzorging
Wat worden de hipste mannenkapsels in 2020?

Heb je inspiratie nodig voor nieuwe mannenkapsels in 2020? Dan geven we je hier graag een idee van de heersende trends. Diverse trends die de laatste jaren de show stalen, zul je ook dit jaar weer terug kunnen vinden in het modebeeld. Er is echter meer variatie dan ooit als het om mannenkapsels gaat. De barbier draait overuren en steeds meer kappers specialiseren zich in mannenkapsels en het trimmen en stylen van baarden en snorren. We zetten hier de 5 hipste mannenkapsels in 2020 voor je op een rij.

1. Mannenkapsel met fade-out effect

Dit kapsel mag beslist niet missen in de top 5 van de hipste mannenkapsels in 2020. We zien dat deze stijl al een tijdje in opkomst is en we zijn er zeker van dat we het fade-out effect de komende maanden nog veel vaker zullen zien. Het gaat hier om een gedeeltelijk opgeschoren kapsel, dat vervolgens overloopt in een ‘normaal’ kapsel. Je kunt het vergelijken met een ombre effect dat je met haarverf kunt bereiken. Hier gaat het echter om een natuurlijke fade met enkel het haar, zonder dat er haarverf aan te pas komt. Er bestaan ook mooie varianten waarin het fade-effect doorloopt van het kapsel tot in de baard.

undercut met fade out effect

 2. Undercut in vele versies blijft populair

Bij een undercut worden de zijkanten en de achterkant van het haar korter geknipt, dan bovenop het hoofd. Het haar kan ook opgeschoren worden. Het is een klassiek kapsel dat ‘hot’ was in de eerste helft van de vorige eeuw, maar dat vandaag ook weer heel ‘stylish’ is. Waarom dit klassieke kapsel vandaag de dag zo populair is, is omdat er allerlei stijlen van tam tot extreem mee mogelijk zijn. Daarbij is de undercut te combineren met allerlei haarstijlen van lang tot kort. Daarom zijn er kappers en barbiers die beweren dat de ‘undercut’ geen haarstijl of kapsel op zich is. Het vormt vaak een deel van een groter geheel en overkoepelende andere stijl. Haarstijl of geen haarstijl, het principe van de undercut is een blijvertje, hoewel we ook een nieuwe ontwikkeling spotten.

diverse undercut kapsels

3. Langere mannenkapsels

De nieuwe ontwikkeling waarvan we verwachten dat deze zich straks ook tot de hipste mannenkapsels van 2020 zal scharen is lange mannenkapsels. Heb je voorheen de undercut trend gevolgd, dan kun je je haren gewoon laten groeien en je kapsel wat langer dragen. Als reactie op de undercut met verschillende lengtes in het kapsel, zal vooral het haar op één lengte dragen hip worden in 2020. Een variatie hierop is dat je het haar op één lengte kan laten vallen, behalve aan de achterkant. Hier kan het haar bijvoorbeeld iets opgeschoren worden. Een ander lang kapsel dat terug van weggeweest is, is het matje! Durf jij het aan?

man met half lange haren, als een van de hippe mannenkapsels in 2020.

4. 2020 brengt goed nieuws voor krullenbollen

Met alle zeer gestylede kapsels van de afgelopen jaren moesten je krullen het mogelijk bekopen. Dit jaar word je uitgedaagd om ze te laten groeien! Maar wat moet je aan met die lange krullen, die lastig te temmen zijn? Daarvoor hebben we wel een paar goede tips. Was je haar bijvoorbeeld niet te vaak; om de drie tot vier dagen is beslist voldoende. Zo voorkom je dat je haar droog en pluizig wordt. Het is ook een aanrader om te kiezen voor een shampoo die speciaal bedoeld is voor krullend haar. Vermijd ook liever de föhn, vanwege het uitdrogende effect en de kans dat je haar wijd uit gaat staan. Een andere goede tip is om een leave-in conditioner te gebruiken. Het verzorgt  je haar en maakt het meteen wat zwaarder, waardoor het beter in model blijft zitten. Je brengt dit product aan op handdoekdroog haar.

Mannenkapsel met krullen

5. Het rockabilly kapsel is terug

De retro looks blijven populair binnen de mannenkapperswereld. Vooral in de nieuwe hippe barbershops van nu weten ze daar wel raad mee. In 2020 wordt er weer opnieuw ruimte geschept voor de rockabilly jaren ’50 look. Haal de wax maar alvast tevoorschijn voor die glanzende rock-look met ‘vetkuif’. In de moderne variant betekent dit dat je het haar boven op je hoofd meer volume geeft. Het vraagt er dus om, om met de föhn, je handen en wax aan de slag te gaan. Het vergt wat oefening, maar als je het eenmaal in de vingers hebt, zullen de resultaten er niet om liegen.

 

man met rockabilly kapsel

Wil je ook in de weer met de hipste mannenkapsels?

Wil jij de hipste mannenkapsels in 2020 ook in een handomdraai leren verwezenlijken? Vergeet dan niet om je op tijd in te schrijven voor onze Opleiding Barbier! Je leert niet alleen om de mooiste mannenkapsels te realiseren, maar er is ook veel aandacht voor het trimmen en stijlen van baarden en snorren. Je leert hoe je elke man een passend imago aanmeet!

 

 

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie