Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat kun je verwachten van dip powder nails?

21 augustus 2019 | Nagelstyling & Pedicure
Wat kun je verwachten van dip powder nails?

Heb je een voorliefde voor mooi verzorgde nagels, dan ben je vast wel bekend met de enorme frustratie van gechipte nagellak! Een van de bekendste manieren om dat te voorkomen is door gelnagels te laten zetten, maar er zijn ook alternatieven. Heb je bijvoorbeeld al eens gehoord van dip powder nails? Het is nog niet zo bekend, maar kan wel mooie resultaten bieden. We gaan hier in op wat je kunt verwachten van dip powder nails.

Voorbereiding op de dip powder nails

De voorbereiding op de dip powder nails is hetzelfde als voor elke andere nagelstyling behandeling, zoals gelnagels of acrylnagels. De nagelstyliste zal eerst je nagels goed schoonmaken en eventuele resten van nagellak verwijderen. Daarna zal ze je nagels polijsten om ze goed glad en schoon te maken voor het aanbrengen van de nagelproducten. Vervolgens kies je de gewenste nagelvorm en de styliste gaat met de vijl aan de slag en duwt eveneens de nagelriemen terug. Daarna gaat de dip powder nails behandeling van start. Wil je meer leren over het verzorgen van nagels, handen en voeten, dan is onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure een aanrader.

Hoe worden dip powder nails aangebracht?

Allereerst brengt de nagelstyliste primer aan op de nagels en daarna een transparante nagellak. Vervolgens dip je elke vinger in een potje met nagelpoeder in de gewenste kleur. De dip powder is een hele fijne poeder en is verkrijgbaar in talloze kleuren. Na het dippen van de nagels in de poeder wordt de overtollige poeder weg geborsteld. De poeder wordt gefixeerd met een beschermend laagje transparante nagellak. De nagelstyliste herhaalt deze stappen meerdere keren, totdat de nagels volledig bedekt zijn en de nagellak goed is uitgehard. Daar wordt er nog een glanzende topcoat aangebracht. Dip powder nagels blijven drie tot vier weken mooi zitten.

Zijn dip powder nails schadelijk voor je nagels?

De dip powder nails zijn niet schadelijk voor je nagels. Ze dienen in de meeste gevallen juist als een beschermende en verstevigende laag voor je natuurlijke nagels. Een ander voordeel is dat je je handen niet onder een UV-lamp hoeft te houden om de nagelproducten uit te laten harden. Hoewel de blootstelling aan UV-stralen bij het plaatsen van gelnagels minimaal is, vinden sommige mensen dit toch zorgelijk. Wel zeggen kenners dat gelnagels doorgaans een iets natuurlijkere look geven. Verder is het cruciaal dat je dip powder nails laat verwijderen door een professionele nagelstyliste, zoals dat ook geldt voor gelnagels. Als dit niet op een vakkundige wijze gebeurt of als je dit thuis zelf gaat proberen, kun je de nagelplaat beschadigen.

Waarom bieden weinig salons deze behandeling aan?

Zoals je ziet hebben dip powder nails veel voordelen en zijn ze niet schadelijk voor de natuurlijke nagels. Toch merken we op dat deze behandeling maar weinig wordt aangeboden in nagelstudio’s. Hoe komt dat? Hoewel de dip powder nails aan de ene kant eenvoudig zijn aan te brengen, zijn ze aan de andere klant wel lastiger te verwijderen. Ze moeten losgeweekt worden met aceton. Een ander nadeel van het werken met dip powder nails in een salon is dat de procedure niet erg hygiënisch is als steeds hetzelfde potje nagelpoeder voor meerdere klanten wordt gebruikt. Dit probleem kan men voorkomen door de poeder over de nagels te strooien of door aparte bakjes te gebruiken om de nagels in te dippen. Dit werkt echter niet erg effectief en er wordt meer poeder verbruikt dan dat er eigenlijk nodig is.

Wil je alles weten over nagelstyling?

Maak dan hier kennis met onze Opleiding Nagelstyliste. In deze opleiding ligt de focus op de basis en gevorderden technieken voor het plaatsen van gelnagels. Dit is momenteel de populairste nagelbehandeling in nagelstudio’s. Met de kennis en vaardigheden die je in deze opleiding opdoet, zul je veel klanten blij maken!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie