• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Wat is het beste licht voor make-up aanbrengen?

7 september 2022 | Visagie
Wat is het beste licht voor make-up aanbrengen?

Een van de factoren voor een geslaagde make-up look en die vaak over het hoofd wordt gezien, is licht! Door bij te weinig of de verkeerde kleur licht make-up aan te brengen, kan het resultaat heel anders uitpakken dan gewenst. Maar wat is dan het beste licht voor make-up aanbrengen? Waar moet je precies op letten? Daar weten de experts van de Visagie Opleiding van Wellness Academie wel raad mee!

Vermijd fluorescentielampen

Een van de soort lampen, die je zeker moet vermijden bij make-up, zijn fluorescentielampen. Het blauwgroenachtig licht van deze lampen is nooit flatterend. Werk daar dus ook zeker nooit mee als je klanten in je salon van make-up voorziet. De kans is heel groot dat ze niet tevreden zullen zijn! Het ‘gevaar’ met deze lampen is dat je al snel te veel make-up aanbrengt, zoals foundation, bronzer of blush, omdat je de neiging hebt om het gebrek aan kleur in het gelaat te compenseren. Leer alles over het perfect aanbrengen van foundation en concealer (en nog veel meer) in onze Cursus Visagie Basis.

Pas op met roze en geel licht

Roze en geel licht zijn ook niet het beste licht voor make-up aanbrengen! Het is wel erg prettig licht, want elk huidje ziet er onder deze belichting gezond uit. Het probleem is dat je daardoor bij het aanbrengen van make-up de mist in kunt gaan. Rode plekjes zijn minder goed zichtbaar, waardoor je deze mogelijk niet voldoende camoufleert met concealer en foundation. Als je klant vervolgens het daglicht in stapt, dan blijkt de make-up niet voldoende voor een stralende look. In onze cursussen visagie is veel aandacht voor alle stappen in het proces om iedereen een geweldige make-up look aan te meten.

Het beste licht voor make-up aanbrengen?

Het beste licht voor het aanbrengen van make-up is zonlicht. Het is natuurlijk niet wenselijk om je klanten steeds buiten in het daglicht op te maken, maar liever comfortabel in jouw salon. De weersomstandigheden zijn niet altijd je vriend. Daarom is het essentieel om te investeren in goede belichting in je salon. Je gebruikt daarvoor het beste ledverlichting. Er bestaan drie standaard led kleuren:

 • Koel Wit (6000-7000 Kelvin)
 • Puur Wit (4000-4500 Kelvin)
 • Warm Wit (2700-3500 Kelvin)

Van deze drie kleuren komt Puur Wit het beste overeen met zonlicht en is daarom het beste om te gebruiken bij make-up aanbrengen.

Waar moet je nog meer op letten?

Niet alleen de soort lamp is belangrijk, maar let ook op de lichtinval. Je werkt het beste met een gelijkmatig licht zonder dat je gehinderd wordt door schaduwen. De ideale situatie is gelijkmatig licht dat van voren op het gelaat valt. Gebruik je zonlicht, draai dan het gelaat in de richting van de zon. Breng je binnen make-up aan, dan is het aanbevolen om meerdere lichtbronnen te gebruiken. Plaats bijvoorbeeld aan beide kanten van de spiegel een lamp. De lampen dienen op ooghoogte te staan. Let erop dat de straling van deze lampen elkaar overlapt. Het is eveneens prettig als de lampen gedimd kunnen worden. Dan kun je de verlichting perfect op jouw wensen afstemmen.

Professionele visagist worden? Ga naar Wellness Academie!

Wil je als professionele visagist aan de slag, dan is het een goed idee om een professionele visagiespiegel aan te schaffen. Je kent ze wel, dit zijn spiegels die omzoomd worden door ingebouwde ledlampen. Ook kennis over het beste licht voor make-up aanbrengen, make-up technieken, materialen en producten mag dan niet ontbreken! Daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Leer alles over het professioneel werken met make-up door onze Opleiding Visagist te volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie