Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij make-up voor Aziatische ogen?

17 februari 2020 | Visagie
Waarop letten bij make-up voor Aziatische ogen?

Krijg je een warm gevoel als je aan make-up denkt? Begint het meteen te kriebelen als je te gekke make-up looks of make-up producten ziet? Dan kan het niet anders, dan dat visagist(e) een beroep naar jouw hart is. Als visagist(e) is het belangrijk dat je iedereen kan laten stralen met make-up. Je krijgt als professional binnen de visagie sector te maken met allerlei gezichten en persoonlijkheden, waaronder bijvoorbeeld ook mensen van Aziatische komaf. Daarom focussen we hier op waar je op moet letten bij make-up voor Aziatische ogen.

Kenmerken Aziatische ogen

Je zult in de praktijk merken dat het ontzettend inspirerend is om als visagist te werken met Aziatische modellen. Je kunt hier hele mooie make-up looks voor uitwerken met een mysterieuze of romantische uitstraling. De ogen worden vaak als de blikvangers van het gezicht beschouwd en daarom zullen we hier vooral op dit onderdeel focussen. Aziatische ogen hebben een langwerpige en smalle vorm. Bij veel Aziatische dames zie je geen duidelijk bewegend ooglid met een arcadeboog, zoals bij westerse dames. Dit wordt ook wel een ‘monolid’ genoemd. Een ander uniek kenmerk van Aziatische ogen zijn de korte en donkere wimpers. Hoe laat je deze ogen optimaal stralen?

Waarop letten? Vermijd donkere kleuren oogschaduw

Het doel van make-up is, zoals je in onze Cursus Visagie Basis leert, om de mooie kanten te benadrukken en de minder mooie kanten te compenseren. Bij Aziatische ogen kun je dat doen door een lichte kleur oogschaduw te gebruiken in twee of drie verschillende tinten; van heel licht naar iets minder licht. Vermijd donkere oogschaduw, omdat daardoor de ogen nog kleiner lijken. Met lichte tinten, eventueel met een lichte glans, licht je de ogen als het ware op.

Zo breng je de oogschaduw aan:

 • Gebruik de donkerste tint van de gekozen kleur vlak boven de wimperlijn en richting het midden en de buitenhoek van het oog.
 • Daarboven en eveneens richting de binnenhoek van het oog breng je de tweede lichte tint aan.
 • Vervolgen kun je tot vlak onder de wenkbrauw nog een lichtere tint aanbrengen.
 • Je kunt het oog nog wat grote later lijken door de oogschaduw ook onder het oog aan te brengen. Dit doe je op dezelfde manier: de donkerste tint tegen de wimperrand en naar onder toe steeds lichter.

Aziatische ogen en smokey eyes?

Bij smokey eyes denken we vaak aan donkere kleuren oogschaduw, maar je kunt ook hele mooie smokey eyes creëren met lichtere kleuren. Aziatische ogen en smokey eyes gaat dat samen? Ja, dat staat juist prachtig! Het is dan wel belangrijk om lichtere kleuren te gebruiken, die je helpen om de ogen op te lichten en groter te laten lijken. In plaats van zwart en donkergrijs, kun je andere kleuren gebruiken, zoals lichtbruin, koperkleur, lichtgrijs, wit, zilver, blauw, etc. Welke kleur mooi past, hangt uiteraard ook van de oogkleur en huidtint af. Voor de finishing touch is een mooie winged eyeliner belangrijk. Ingewikkeld? Nee hoor! We leren je graag meer over deze gevorderde make-up technieken in onze Cursus Visagie voor gevorderden.

Make-up voor Aziatische ogen: eyeliner

Wil je graag met eyeliner werken om de ogen extra te benadrukken, dan is het essentieel om de eyeliner goed tegen de wimper aan te zetten. Vanwege eventuele overhangende oogleden is deze anders niet goed zichtbaar. Je mag in de meeste gevallen de eyeliner dan ook wat dikker aanzetten en uitpakken met een brede wing als je een cat eye look wenst. Zou je graag de smalle vorm van de ogen wat meer willen compenseren? Zet de eyeliner dan wat dikker aan in het midden van het oog, ten opzichte van de binnen- en buitenkant van de wimperlijn. Je brengt beter geen eyeliner aan onder het oog, omdat je hiermee het oog kleiner doet lijken. Voor een extra optisch effect om het oog groter te laten kijken, kun je witte eyeliner in de waterlijn aanbrengen.

Hoe zorg je voor mooie wimpers?

Lange en mooi gekrulde wimpers helpen om een ooglook meer diepte en uitstraling te geven. Bij Aziatische ogen is dat vanwege de korte en rechte wimpers vaak lastig. Je hoeft niet bij de pakken neer te gaan zitten. Zorg dat je een wimperkruller bij de hand hebt om de wimperhaartjes wat meer te krullen. Breng vervolgens alleen wat mascara aan op de bovenste wimperhaartjes voor een open blik. Wil je meer? Dan kun je overwegen om one-by-one wimperextensions te plaatsen. Wil je nog een stapje verdergaan, dan bieden 3D wimperextensions of Russian volume uitkomst. Nieuwsgierig geworden naar deze beauty behandelingen? Bekijk dan hier onze Cursus Wimperextensions one-by-one en de Cursus 3D wimperextensions/ Russian Volume.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie