Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij het starten van een nagelstudio?

Waarop letten bij het starten van een nagelstudio?

Heb je een voorliefde voor alles wat met beauty te maken heeft en in het bijzonder voor mooie nageltjes? Dan heb je er misschien ook weleens over nagedacht om nagelstyliste te worden? Waarom heb je de stap nog niet genomen? Maak hier kennis met de professionele beauty branche en ontdek hoe ook jij hier een mooie carrière kunt opbouwen. In dienstverband of misschien wel een eigen nagelstudio? Ook dat is heel goed mogelijk. Ontdek hier waar je op moet letten bij het starten van een nagelstudio!

Nagelstyliste: een toegankelijk beroep

Iedereen kan nagelstyliste worden. Het is een toegankelijke beroep. Hoewel er in België wettelijk gezien geen beroepskennis vereist is voor dit beroep, is het wel een aanrader om eerst een degelijke opleiding te volgen. Er bestaan laagdrempelige opleidingen, waar je binnen korte tijd alle basisvaardigheden leert, zoals binnen onze Cursus Nagelstyling Basis. Je behaalt een certificaat, waarmee je aan klanten kunt bewijzen dat je het beroep goed hebt aangeleerd. Je bent nu klaar om praktijkervaring op te doen. We raden je aan om heel veel te oefenen, voor je de volgende stap zet.

Neem de tijd om in het vak te groeien

Heb je het besluit genomen om een eigen nagelstudio te starten, dan wil je misschien het liefst meteen aan de slag gaan. Toch is het aanbevolen om het hoofd koel te houden en stap voor stap aan je carrière te bouwen. Daarmee haal je op termijn de beste resultaten. Als je na je basiscursus eenmaal flink aan het oefenen bent geslagen, zul je op een gegeven moment merken dat alles je vlot afgaat. Nu is het tijd om verder te groeien. Onze Cursus Nagelstyling voor gevorderden is dan een logische vervolgstap. Na het afronden van beide cursussen ontvang je het diploma nagelstyliste!

Erken de meerwaarde van een degelijke opleiding

Hoewel beroepskennis niet wettelijk verplicht is, zal een degelijke opleiding nagelstyliste je veel meerwaarde bieden:

1. Ken je wel echt de fijne kneepjes van het vak?

Je kunt jezelf veel aanleren, maar hoe weet je of je alles correct uitvoert? Binnen een vakopleiding leer je alles stap voor stap correct aan, met aandacht voor alle aspecten die bij het vak van nagelstyliste komen kijken. Je leert hoe je van a tot z de handen en nagels verzorgt en gelnagels op professionele wijze plaatst. Je leert ook welke professionele materialen en producten je het beste kunt gebruiken. Een opleiding nagelstyling volgen is de snelste en meest effectieve wijze om het vak te leren.

2. Onmisbare vakgerelateerde anatomie en hygiëne

Het is belangrijk dat je naast het beheersen van alle praktische vaardigheden, ook kennis hebt van vakgerelateerde anatomie. Hoe is de nagel opgebouwd? Hoe groeien de nagels? Welke nagelaandoeningen zijn er? Hoe kun je deze herkennen? Mag je ze als nagelstyliste wel of niet behandelen? Wanneer verwijs je door naar een arts? Ook is het essentieel dat je weet welke hygiënemaatregelen je allemaal dient te treffen. De gezondheid en veiligheid van je klant dient altijd topprioriteit te zijn!

3. Leer alles over de omgang met klanten

Je bent in staat om de mooiste nagels te creëren, maar hoe laat je dat aan de buitenwereld weten? Hoe zorg je ervoor dat je klanten werft en dat klanten zich bij jou op hun gemak voelen? Ook daar is binnen onze opleiding nagelstyliste aandacht voor. Bovendien is een diploma nagelstyliste van ons opleidingsinstituut een overtuigend bewijs voor je klanten, dat ze bij jou in goede handen zijn.

4. Les van professionals binnen de branche

Een andere belangrijke meerwaarde van een degelijke opleiding nagelstyling is dat je les krijgt van echte professionals binnen de branche. Niet alleen leren ze je het vak perfect aan, je leert ook van hun ervaringen als professionals binnen de branche. Ze kunnen je praktische tips en adviezen geven voor het opstarten van jouw professionele carrière, zodat je gemakkelijker jouw weg vindt!

Ontwikkel je ondernemerskwaliteiten

Een eigen nagelstudio starten is in België eenvoudiger geworden, omdat je hiervoor niet meer zoals voorheen een attest bedrijfsbeheer nodig hebt. Toch is het belangrijk dat je over voldoende ondernemerskwaliteiten beschikt. Je zult een overtuigend ondernemingsplan met een sterk financieel plan moeten hebben, vooral als je financiering nodig hebt voor je zaak. Daarnaast is het belangrijk om voor jezelf je bedrijfsstrategie helder te hebben. Ben je ook voldoende op de hoogte van alle boekhoudkundige en fiscale verplichtingen? In de meeste gevallen is het verstandig om toch een Cursus Bedrijfsbeheer te volgen, zodat je een vliegende start maakt en ook op de lange duur succesvol bent!

Sluit je aan bij een beroepsfederatie

Een andere belangrijke tips, die we je hier graag willen meegeven is: sluit je aan bij een beroepsfederatie. Als gediplomeerde nagelstyliste kun je je bijvoorbeeld aansluiten bij de Belgische Beauty Federatie (BBF). Hiermee kun je je profileren als goed opgeleide nagelstyliste, waardoor je beter vindbaar bent voor nieuwe klanten en waardoor klanten ervan verzekerd zijn dat jij een vakkundige en betrouwbare nagelstyliste bent. De BBF maakt zich hard voor het bewaken en bevorderen van de kwaliteit en professionaliteit binnen de beauty sector.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie