• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij de nazorg van wimperextensions?

9 september 2019 | Visagie
Waarop letten bij de nazorg van wimperextensions?

Eindelijk! Je hebt de stap genomen en wimperextensions laten plaatsen! Het kan best spannend zijn om voor de eerste keer je wimpers op deze manier te verfraaien. Het resultaat zal er echter niet om liegen: een onweerstaanbare oogopslag is een feit! Om dat mooie resultaat zo lang mogelijk te behouden, is het wel belangrijk dat je enkele nazorg-instructies goed naleeft. We helpen je hier op weg met tips voor waar je precies op moet letten bij de nazorg van wimperextensions!

Hoe lang heb je plezier van wimperextensions?

Allereerst willen we je erop attenderen dat wimperextensions uitgroeien. Ze worden bevestigd aan je natuurlijke wimperhaartjes. Gezien deze haartjes logischerwijs groeien en op den duur uitvallen, vallen hiermee ook je wimperextensions uit. De haartjes volgen een groeicyclus, die bestaat uit een periode van groei, rust en uitvallen. Gelukkig bevinden niet alle wimperhaartjes zich in dezelfde fase, daardoor zal dit proces geleidelijk verlopen. Je zult normaal gesproken na een week merken dat de eerste wimperverlengingen uit beginnen te vallen. Daarom zul je mogelijk na drie tot vier weken een refill behandeling moeten ondergaan om een optimaal resultaat te behouden.

Nazorg wimperextensions direct na het plaatsen (24-48 uur)

Om het voortijdig uitvallen van wimperextensions te voorkomen, is het cruciaal dat je de eerste 48 uur na het plaatsen van de verlengingen de volgende nazorg-instructies goed naleeft. De wimperlijm is in deze periode namelijk nog niet voldoende uitgehard:

Geen water en stoom

Laat de wimperextensions niet in aanraking komen met water. Sla het douchen een dagje over of voorkom dat je wimperextensions nat worden of dat de lucht in de doucheruimte te vochtig wordt (stoom). Kortom, niet te heet douchen en de ruimte goed luchten. Ga daarom dus ook niet zwemmen of in de sauna.

Niet in je ogen wrijven

In je ogen wrijven doe je soms onbewust, bijvoorbeeld als je moe bent. Let daarom extra goed op dat je in de eerste twee dagen na het plaatsen van de wimperextensions dit niet doet. Omdat de lijm nog niet volledig is uitgehard, veeg je de lash extensions gemakkelijk weg.

Laat je wimperextensions met rust

Ga in de eerste 48 uur niet je wimpers in model brengen met borsteltjes of wimperkrullers en breng geen make-up aan. Kortom, laat je wimperextensions twee dagen met rust. Daarna kun je er volop van genieten en mogen ze ook gewoon nat worden. Douchen, zwemmen, in de sauna: het is geen probleem. De lijm is uitgehard en ze zitten stevig bevestigd op je natuurlijk wimperhaartjes.

Jeuk, rode ogen, pijn, gezwollen ogen?

Heb je na het plaatsen van wimperextensions last van een of meerdere van deze symptomen, dan ben je mogelijk allergisch voor de speciale lijm die is gebruikt. Ga dan zo vlot mogelijk terug naar de wimperstyliste om de extensions te laten verwijderen.

Nazorg wimperextensions na de eerste 48 uur

Om vervolgens je wimperextensions lang mooi te houden en voortijdig uitvallen te voorkomen, kun je de volgende nazorg tips volgen:

Kam je wimpers regelmatig

Na de eerste 48 uur kun je je wimperextensions dagelijks kammen met een wimperborsteltje, vergelijkbaar met een mascaraborsteltje, om ze in model te houden. Doordat de haartjes langer zijn dan je natuurlijke haartjes zul je merken dat ze sneller in de war raken. Daarnaast verwijder je hiermee ook vuil uit de wimpers. Kies bij voorkeur een borsteltje met wijde haartjes, zodat je wimpers er niet gemakkelijk in blijven haken, anders bestaat de kans dat je ze uittrekt.

Houd je wimpers schoon

In je lange wimpers met extensions blijft gemakkelijk vuil zitten, zoals talg, dode huidcellen, stof en make-up resten. Je kunt je wimpers eenvoudig reinigen door er een handje water overheen te gooien. Dit kun je afwisselen door af en toe een speciale lash wash te gebruiken om het hardnekkige vuil te verwijderen. Dan hoef je niet stevig te wrijven over de wimpers.

Geen make-up en reiniger op oliebasis

Met wimperextensions heb je in principe geen mascara meer nodig. Toch kun je wel make-up gebruiken op wimperextensions. Gebruik echter nooit make-up op oliebasis rond je ogen, omdat je hiermee de wimperlijm kunt oplossen. Dit geldt dus niet alleen voor mascara, maar ook voor primer, eyeliner en oogschaduw. Vermijd ook reinigingsproducten op oliebasis, omdat je hiermee gemakkelijk de extensions van je wimpers veegt. In plaats daarvan kies je voor make-up en reinigers op waterbasis.

Leer wimperextensions plaatsen als een pro!

Bij Wellness Academie leren we je graag alles over professionele wimperextension behandelingen. In onze Cursus Wimperextensions leer je de populaire one-by-one lash extension techniek. Daarna kun je je kennis en vaardigheden uitbreiden door ook onze Cursus 3D Wimperextensions/ Russian volume te volgen.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie