• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Voor de eerste keer gelnagels?

Voor de eerste keer gelnagels?

Nu nagelstyling met kunstnagels en nail art zo populair is, zijn er steeds meer mensen die hier nieuwsgierig naar worden. Zijn gelnagels wel iets voor mij? Misschien loop je nog met wat vragen en twijfels rond als je voor de eerste keer gelnagels wilt laten zetten? We geven hier antwoord op veelgestelde vragen over gelnagels, die nagelstylistes vaak te horen krijgen in het nagelsalon!

Snel lange nagels!

Wil je ook graag van die mooie lange nagels, die wel kleine kunstwerkjes lijken aan je vingers? Maar heb je van nature niet zo sterke nagels of zijn ze nog erg kort, maar kan je niet wachten? Dan bieden gelnagels direct uitkomst. Nagelstylisten werken met nagelverlengingen die ze ‘tips’ noemen. De tips worden op de natuurlijke nagels geplakt, zonder dat de natuurlijke nagels hierdoor beschadigd raken. Vervolgens wordt er een laagje gel op de nagels en de tips aangebracht. Er zijn allerlei vormen, kleuren en afwerkingen mogelijk. De tips groeien gewoon mee uit wanneer je nagels groeien. Een extra voordeel is dat de gel je natuurlijke nagels extra stevigheid geeft, waardoor je nagels gemakkelijk groeien. Er zijn dus veel goede redenen om voor de eerste keer gelnagels uit te proberen.

Hoe voelt het laten plaatsen van kunstnagels?

Als je voor de eerste keer kunstnagels met gel laat zetten, ben je vast nieuwsgierig naar hoe dat voelt. Doet het pijn? Het voorbereiden van de natuurlijke nagels en het plaatsen van gelnagels hoort geen pijn te doen. Een goed opgeleide nagelstyliste zal eerst de conditie van je nagels inspecteren en alleen gelnagels aanbrengen op gezonde nagels. Bij het voorbereiden van de nagels kan een frees of een vijl gebruikt worden om je nagels op te ruwen. Dit is niet pijnlijk. In sommige gevallen kan de warmte bij het uitharden van de nagels enigszins vervelend aanvoelen, bijvoorbeeld wanneer je erg dunne nagels hebt of als er iets te veel gefreesd of gevijld is. Leer alles over het professioneel plaatsen van gelnagels in de Cursus Gelnagels (basis). Deze cursus is voor iedereen toegankelijk; je hoeft geen ervaring te hebben met gelnagels.

Zijn gelnagels schadelijk voor mijn nagels?

Er gaan soms negatieve verhalen rond van mensen die kunstnagels hebben laten zetten en die beweren dat daardoor hun natuurlijke nagels zijn beschadigd. Dat gebeurt alleen als de kunstnagels niet op professionele wijze zijn gezet. Wanneer je een professionele nagelstyliste je nagels laat verzorgen en gelnagels laat zetten is er niets aan de hand. Voor het aanbrengen van gelnagels zal de nagelstyliste je nagels heel lichtjes opruwen. Je nagels beschikken namelijk over een natuurlijk vetlaagje. Dit laagje zorgt ervoor dat de gel minder goed hecht. Het is bovendien ook heel belangrijk dat je niet alleen het aanbrengen, maar ook het verwijderen van de gelnagels laat uitvoeren door een professionele nagelstyliste. Doe dit niet zelf!

Gelnagels beschermen je natuurlijke nagels

Als je kunstnagels op de juiste manier laat zetten en verwijderen, dan kunnen we zelfs zeggen dat ze je natuurlijke nagels juist extra bescherming bieden. Door de gel zijn je nagels minder gevoelig en ze zullen minder snel scheuren, afbrokkelen of breken. Toch zijn er een aantal zaken waar je op moet letten om zo lang mogelijk plezier te hebben van je gelnagels en om je nagels niet te beschadigen:

 • Knip je nagels niet
  Het is beter om gelnagels niet te knippen, want hierdoor verliezen ze hun effect. Je mag ze wel bijvijlen met een speciale vijl.
 • Vermijd contact met schoonmaakmiddelen
  Draag bij het schoonmaken en afwassen steeds handschoenen om je gelnagels te beschermen.
 • Gebruik je nagels niet als gereedschap
  Wanneer je lange gelnagels hebt, krijg je misschien vaak de vraag: ‘Hé jij hebt lange nagels, kun je niet even dit blikje of deze verpakking openmaken?’ Hoewel je nagels lang en sterk zijn, is het toch beter om ze niet als gereedschap te gebruiken. Je kunt je natuurlijke nagel en zelfs het nagelbed eronder flink beschadigen.

Wat als mijn nagels groeien?

Wanneer je natuurlijke nagels groeien, dan groeien de tips en de gel mee uit. Bij je nagelriemen verschijnen stukjes natuurlijke nagel, waardoor je nagels er onverzorgd uit beginnen te zien. Het is nu belangrijk om bij je nagelstyliste langs te gaan om je nagels weer op lengte te brengen en om je nagels van nieuwe gel te voorzien. Hoe vaak je je gelnagels bij moet laten werken, hangt af van hoe hard jouw nagels groeien, maar meestal is het nodig om elke drie tot vijf weken een bezoekje aan het nagelsalon te brengen! Behalve dat je bij Wellness Academie een Basiscursus Gelnagels kunt volgen, kun je hier ook een Cursus Gelnagels voor gevorderden volgen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie