Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

UV-lamp kopen voor gelnagels. Waarop letten?

UV-lamp kopen voor gelnagels. Waarop letten?

Het zetten van gelnagels behoort vandaag de dag tot het standaard takenpakket van een nagelstyliste. Voor het perfect uitharden van de gel heb je een goede UV-lamp nodig. Maar er worden zo veel verschillende UV-lampen aangeboden, waar moet je nu precies op letten? Dat is een vraag waar veel nagelstylisten mee worstelen. Met de volgende tips helpen we je op weg in je zoektocht naar een geschikte UV-lamp.

Professionele standaard UV-lamp

Er bestaat nogal eens verwarring over hoeveel wattage de lampen moeten hebben. Is het nu 9 watt of 36 watt? Over het algemeen worden de 36 watt gel UV-lampen als de standaard beschouwd voor professionele nagelstylisten. Maar let op, dit betekent dat de gel UV-lamp is voorzien van 4 UV- buizen van 9 watt, oftewel in totaal 36 watt. Het wattage verwijst niet naar de kracht van de UV-lamp, maar naar de hoeveelheid energie die de lamp verbruikt als hij wordt gebruikt.

UV-lamp met timer

Het is ook altijd een verstandige keuze om een UV-lamp met timer te kiezen, om te voorkomen dat de gelnagels van je klant te lang of te kort blootstaan aan het UV-licht. Wanneer de nagels te kort onder de UV-lamp worden gehouden kunnen de nagels niet goed uitgehard zijn en te zwak zijn. Als de nagels er te lang onder hebben gelegen kan het gebeuren dat de gelnagels te broos worden of een gelige kleur krijgen. Over het algemeen hebben professionele UV-lampen voor gelnagels een timer van 120 seconden. Dat is voor de meeste gels precies de juiste tijdsduur om perfect uit te harden. Let er ook op of de UV-lamp die je kiest continue gebruikt kan worden, zodat je het apparaat gewoon de hele dag door kunt gebruiken.

Gecertificeerde UV-lampen

Als professionele nagelstyliste wil je natuurlijk zeker weten dat je een kwaliteitsproduct koopt. Je kunt jezelf hiervan verzekeren door te controleren of de gel UV-lamp die je op het oog hebt, is gecertificeerd. Let op de eerste plaats op een CE-markering. Deze markering geeft aan dat de gel UV-lamp voldoet aan de regels die gelden binnen de Europese Economische Ruimte (EER), wat de veiligheid van het product garandeert. Verder kun je ook nog controleren of het product ISO 9002 gecertificeerd is. Dit is een belangrijke kwaliteitswaarborg.

Gerenommeerde fabrikant

Koop een UV-lamp voor gelnagels ook altijd bij een gerenommeerde fabrikant. Een fabrikant die ook andere nagelproducten levert verdient de voorkeur. Dit betekent namelijk dat de fabrikant thuis is op het gebied van kunstnagels. Als professionele nagelstyliste kun je je beter niet laten verleiden door goedkope tweedehands aanbiedingen. In sommige gevallen kan dit betekenen dat goedkoop uiteindelijk duurkoop is. Je hebt dan namelijk geen garantie op je UV-lamp mocht er binnen korte tijd iets stuk gaan aan het apparaat. Vervolgens moet je alsnog een nieuwe UV-lamp aanschaffen. Normaalgesproken heb je bij een gerenommeerde fabrikant van UV-lampen voor gelnagels tussen de 2 tot 3 jaar garantie op het apparaat. Voor de UV-buizen geldt deze garantie meestal niet.

Wil je een pro worden in nagelstyling?

Bekijk dan hier het volledige aanbod aan Nagelstyling Opleidingen en Cursussen van Wellness Academie!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie