• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor social media foto’s in je nagelsalon

Tips voor social media foto’s in je nagelsalon

Als het om nagelstyling gaat zijn foto’s onmisbaar. Vooral social media als Instagram en Facebook kunnen veel betekenen voor jouw salon. Maar dan moeten je foto’s wel van goede kwaliteit zijn. Ze worden dan sneller gedeeld en je wint gemakkelijk meer volgers en mogelijk nieuwe klanten! Je zult het vast weleens ervaren hebben, dat met een snel kiekje met je smartphone de nagels erop de foto minder mooi uitzagen, dan dat ze in werkelijkheid waren; het licht was niet gunstig of de achtergrond was storend. We geven hier tips voor social media foto’s in je nagelsalon.

1. Social media foto's; maak er een routine van

Even snel een foto maken van je werk? Tijdens een drukke dag in je salon wil je dit nog weleens vergeten. De volgende keer dan maar?! Zorg dat het maken van foto’s van je werk een routine wordt als vast onderdeel van de behandeling. Het is bovendien ook leuk voor de klant. Ze kan op die manier zelf een archief bijhouden van alle mooie kunstwerkjes die ze al op haar nagels heeft gehad. Je hoeft zelf niet alle foto’s te gebruiken, maar door ook voor jezelf een archief aan te leggen, kun je gemakkelijker de mooiste resultaten selecteren en delen. Interesse in een carrière als professionele nagelstyliste? Bekijk dan hier onze Opleiding Nagelstyliste!

2. Richt een speciale hoek in voor social media foto's

Om van het maken van foto’s een routine te maken, moet je wel routinematig kunnen werken. Richt daarom een speciale fotohoek in je salon in! Zo heb je altijd een geschikte plek in je salon waar je snel en gemakkelijk mooie foto’s kunt maken. In plaats van dat je eerst al je spullen op je werktafel weg moet schuiven, heb je altijd een plek die klaar is om de mooiste foto’s te maken. Het mooie aan een speciale fotohoek voor een nagelsalon is dat het nauwelijks ruimte in beslag hoeft te nemen, gezien je alleen de handen en nagels van je klant op de foto hoeft te zetten. Een klein hoekje van je salon is voldoende! Met enkele kleine maatregelen, maak je er gemakkelijk een professionele mini-fotostudio van. Hieronder enkele tips voor je fotohoek.

3. Doe meteen aan visual branding

Wanneer je mooi werk aflevert, spreken de foto’s uiteraard voor zich. Om ervoor te zorgen dat je volgers bij het zien van deze foto’s meteen de associatie maken met jouw nagelsalon, is het slim om de foto’s iets herkenbaars te geven dat steeds terugkomt. Denk hierbij aan het logo van je salon of door steeds de kleuren van jouw ‘merk’ terug te laten komen. Jouw salon is jouw merk. Het is slim om een bepaald kleurenpallet aan jouw merk te koppelen, dat je in al je marketing uitingen terug laat komen: op je website, op brochures, in e-mails, in de decoratie in je salon en dus ook in de foto’s die je op social media deelt. Idealiter kies je tussen de drie tot vijf kleuren. Laat de kleuren bijvoorbeeld terugkomen in de achtergrond van je foto’s.

4. Goede belichting is essentieel

Een goede foto valt of staat met de belichting. Om de nagels mooi op de foto te krijgen heb je helder en zacht licht nodig zonder schaduwen. Als je geen professionele fotograaf bent, kan dat nog weleens een uitdaging zijn. Een goede tip om toch professioneel ogende foto’s te kunnen maken in je salon is door een lightbox voor productfotografie aan te schaffen. Dit hoeft niet duur te zijn. Er zijn al lightboxes te krijgen van tussen de € 25 en € 100. Maar het is ook niet moeilijk om zelf een lightbox te maken, zoals je in onderstaande video kunt zien:

5. Stel de macro-functie van je fototoestel in

Je hoeft geen dure fotocamera aan te schaffen voor mooie foto’s. Een standaard digitale camera of een goede smartphone is voldoende. Een extra tip om nagels mooi te fotograferen is het instellen van de macro-functie. Je herkent deze functie aan het symbooltje van een tulpje. Deze functie zorgt ervoor dat je scherpe foto’s kunt maken van objecten die dichtbij staan. In de meeste gevallen is het beter om de flitser uit te zetten, omdat dit anders erg hard licht kan geven. Experimenteer met je fototoestel om te ontdekken wat voor jou het beste werkt.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie