Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips voor een mooie zomerglow met bronzer

13 mei 2020 | Visagie
Tips voor een mooie zomerglow met bronzer

Door het zo veel mogelijk binnenblijven vanwege de coronacrisis, heb je dit voorjaar minder aan je natuurlijke zomerglow kunnen werken. Bovendien is het ook gezonder voor je huid, om deze niet te veel bloot te stellen aan de zon. We weten ondertussen allemaal wel, dat de zon de grootste boosdoener is als het gaat om huidveroudering en huidaandoeningen als huidkanker. Een veel beter idee is om een mooie zomerglow te bekomen door een gezonde, mooie huid op te maken met bronzer. Daarom geven we je in dit artikel tips voor een mooie zomerglow met bronzer!

Waarvoor is bronzer bedoeld?

Wat is een bronzer nu eigenlijk? Veel beginnende make-up liefhebbers weten vaak niet goed wat ze hiermee aan moeten. Gebruik je het als een foundation of als een concealer? Nee! Het is echt bedoeld om je huid die sunkissed look te geven. Een bronzer is dan ook een bruine poeder of crème die je heel subtiel aanbrengt op je gelaat. Vind je dat je wat bleekjes ziet? Ga dan niet een donkerdere foundation over je volledige gelaat aanbrengen. Ook een bronzer breng je niet over het hele gelaat aan. Daardoor zou het contrast met de rest van je lichaam te groot worden. Je brengt een bronzer aan op die plekken waar de zon je gezicht als eerste zou kleuren.

Welke gedeeltes van het gelaat zijn dit?

Doorgaans kleuren je neus, voorhoofd, jukbeenderen en kaaklijn het snelste door de zon. Er wordt binnen deze context ook vaak gesproken van de 3-vorm. Je zou als het ware een ‘3’ kunnen tekenen vanaf je voorhoofd naar en over je jukbeenderen en vervolgens over je kaaklijn. Dit zijn dan ook de gedeeltes van het gelaat waar je je op gaat focussen bij het aanbrengen van bronzer. Je wilt niet dat je hele gezicht bruin is gekleurd en vervolgens een groot contrast vormt met je hals en decolleté. Verder kan het per persoon en huidtype verschillen hoe je precies te werk gaat. Bij een hele bleke huid ga je extra subtiel te werk. Bij iemand met zomersproetjes kun je deze mooi benadrukken met bronzer. Leer alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie Online.

Kies de juist kleur en soort bronzer

Niet alleen de plek waar je de bronzer aanbrengt, maar ook de kleur en soort bronzer zijn belangrijk voor een zo mooi mogelijk effect. Kies een bronzer die goed aansluit op je natuurlijke huidskleur.

Heb je een lichte huidtint?

Zorg dan dat je bronzer niet meer dan twee tinten donkerder is dan je natuurlijke tint. Kies bovendien voor een bronzer met een roze, gouden of perzikkleurige ondertoon.

Heb je een lichtgebruinde huid?

Dan heb je meer keus. Heeft je huid een lichtbruine en gele gloed, ga dan voor gouden of perzikkleurige bronzers. Bij een meer olijfkleurige huid, staan koperachtig gekleurde bronzers prachtig.

Heb je een donkere huid?

Ook dan kun je je huid een mooie zomerglow met bronzer geven. Pas dan wel op met neutrale kleuren, want die maken je huid juist dof. Je gaat beter voor bronzers met een warmrode, donkerbruine of gouden ondertoon om een stralende huid te krijgen.

Tips voor extra glow

Een gezonde sunkissed huid straalt! De neiging is daarom misschien groot om een bronzer met een glanzende of misschien wel glinsterende finish te kiezen. Toch is dat niet voor elke huid even geschikt. Heb je bijvoorbeeld veel last van onzuiverheden, dan zullen glitters deze juist versterken. Dat is natuurlijk niet wat je wilt. Heb je een erg vette huid, dan kun je beter een poederbronzer met een matte finish aanbrengen. Een droge huid zal daarentegen juist mooier glanzen met een bronzer in crèmevorm. Heb je een normale huid, dan kun je kiezen waar je zin in hebt. Echter, voor een intense zomerglow is een bronzercrème een aanrader. Om dit effect nog wat te versterken, kun je als volgt ook nog een highlighter aanbrengen.

Vergeet niet om je bronzer te blenden

Je weet nu waarom en waar je de bronzer aanbrengt. Ook gaven we je tips voor welke bronzer je het beste kiest. Vervolgens is het belangrijk om te benadrukken hoe je dit make-up product aanbrengt. Voor een mooie zomerglow met bronzer heb je een grote fluffy make-up kwast nodig. Hiermee voorkom je strakke, harde lijnen die een onnatuurlijk resultaat geven. Met deze grote, zachte kwast kun je de bronzer mooi blenden en perfect laten overlopen in je andere make-up. Aan de slag dus! Wil je alles weten over het aanbrengen van make-up en zie je een carrière als professionele visagiste wel zitten? Dan nodigen we je hier uit om een kijkje te nemen bij onze volwaardige Opleiding Visagiste!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie