Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips tegen droge voeten in de zomer

Tips tegen droge voeten in de zomer

Pedicures krijgen in de zomer vaak te maken met vragen van klanten die last hebben van droge voeten. In de zomer verliest de huid van de voeten sneller vocht door de hogere temperaturen en doordat men vaker open schoenen draagt. De huid droogt daardoor gemakkelijk uit. Het gevolg is dat de minder elastische huid niet meer goed kan meebewegen met de bewegingen van de voet. Dit zorgt voor barstjes, kloven en soms zelfs wondjes. Dat is erg vervelend. Daarom geven we hier enkele tips tegen droge voeten in de zomer.

1. Was je voeten niet met agressieve zeep

Juist omdat je in de zomer vaker op open schoenen loopt, worden je voeten sneller vuil. Daardoor kun je de neiging hebben om je vieze voeten extra goed te wassen met zeep. Doe dat liever niet. Zeep droogt je voeten namelijk uit. Hiermee vererger je het probleem. Kies liever voor een milde alkalivrije zeep, dit is zeg maar een zeep zonder zeep. Agressieve zepen verwijderen het natuurlijke vette beschermlaagje van je voeten, waardoor je huid uitdroogt en er allerlei klachten als barstjes en kloven ontstaan.

2. Gebruik een kwalitatieve herstellende voetcrème

Na het reinigen van je voeten breng je steeds een goede herstellende voetcrème aan. Doe dit vooral ook voor het slapengaan. De crème kan dan goed inwerken en het is vooral ’s nachts dat je huid hard aan de slag gaat met herstellende werkzaamheden. Ga op zoek naar een crème met een desinfecterende en diep hydraterende werking. Een voetcrème met ureum is een aanrader. Dit stofje heeft een sterke waterbindende kwaliteit, waardoor het zeer effectief is bij een droge huid. Andere positieve eigenschappen van dit bestanddeel:

 • Voorkomt de vorming van overmatige eelt
 • Verzacht jeuk
 • Antibacteriële werking
 • Versoepelt de huid

3. Ruwe huid op de hielen wegvijlen

In de zomer zien we vooral dat de huid van de hielen snel ruw wordt. De ruwe en droge huid kun je wegvijlen om deze weer glad en soepel te maken. Dit doe je met een speciale hielvijl. Het is wel belangrijk dat je heel voorzichtig te werk gaat. Vijl je te veel huid weg, dan kun je wondjes veroorzaken doordat kloven openspringen. Een wondje verhoogt het risico op infecties. Je kunt de huid het beste vijlen na een voetbad, want dan is de huid wat verweekt en zachter. Na het vijlen dien je de huid goed te verzorgen met een voetcrème. Wil je leren hoe je je voeten optimaal verzorgt, neem dan eens een kijkje bij onze korte Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure in Hasselt!

4. Bescherm je voeten met zonnebrandcrème

Het zou een vanzelfsprekendheid moeten zijn, maar veel mensen vergeten om hun voeten en tenen in te smeren met zonnebrandcrème. Het is juist extra belangrijk om je voeten goed in te smeren. De rest van het jaar zien ze nauwelijks zonlicht, terwijl ze in de zomer ineens worden blootgesteld aan felle zon. De overige delen van je lichaam hebben mogelijk al een kleurtje en zijn daardoor beter beschermd tegen de zon. Het bruin kleuren van de huid is namelijk een natuurlijke beschermingsreactie van het lichaam. Dit wil niet zeggen, dat je de zonnebrandcrème achterwege kunt laten! Voorkom dat je voeten verbranden en steek ze tijdens een dagje strand ook af en toe eens in het zand, om ze te beschermen tegen de zon en om verbranding te voorkomen.

Wil je alles weten over voetverzorging?

Zou je graag veel meer willen weten over voetverzorging? Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres voor een complete Opleiding Pedicure (Voetverzorger), waarin je leert hoe je iedereen weer op wolkjes kunt laten lopen! Pedicure is dan ook een dankbaar vak. Na het succesvol afronden van de opleiding pedicure ontvang je een diploma pedicure.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
Pedicure (Gespecialiseerd Voetverzorger)
 • 10 - 16 dagen
 • € 1.149
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie