• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Tips om er jeugdig uit te zien met grijs haar

14 augustus 2019 | Haarverzorging
Tips om er jeugdig uit te zien met grijs haar

‘Help, een grijze haar!’ Dat was tot voor kort vaak de reactie van mensen die hun eerste grijze haar ontdekten. We zien echter dat grijze haren de laatste jaren steeds vaker omarmd worden! Er is helemaal niets mis met grijze haren. Er zijn zelfs veel jonge dames die bewust hun haar grijs verven. Steeds meer vrouwen met natuurlijk grijs haar doen geen moeite meer om ze te verbergen. Het wordt gezien als stijlvol en modieus. Met onderstaande tips kun je een grijze coupe stijlvol dragen!

Grijs haar hoeft je niet ouder te doen lijken!

Voorheen overheerste de opvatting dat grijs haar je ouder doet lijken. Er zijn echter allerlei manieren waarop grijs juist een levendige touch aan je uitstraling geeft. Veel jonge dames kiezen voor een blauwgrijze coup of zelfs voor bijna wit granny hair. Deze zomer is bovendien de mallen streak een trend. Dit houdt in dat één lok van het haar opvallend grijs wordt gemaakt. Al deze looks zorgen voor een frisse en modebewuste uitstraling. Begin je van nature grijs te worden, dan is het een goede tip om highlights en lowlights die dicht bij je natuurlijke haarkleur liggen af te wisselen. De grijze haren zijn er wel, maar vallen minder op. Door het speelse effect zie je er jeugdiger uit! Leer alles over het professioneel kleuren van haar in onze Cursus Haarkleuren.

Extra aandacht voor haarverzorging

Om ervoor te zorgen dat je grijze haren je niet meteen een stuk ouder doen lijken, is het belangrijk om je haar extra goed te verzorgen. Het is namelijk een feit dat grijs haar droger en kwetsbaarder is en snel dof wordt. Pas daarom je shampoo, conditioner en haarmasker aan op je haar. Kies bijvoorbeeld een goede zilvershampoo. Grijs haar kan een gele gloed krijgen onder invloed van water, chloor en zonlicht. Zilvershampoo heeft een blauwpaarse tint die de gele gloed in het haar compenseert. Met een goede conditioner zorg je ervoor dat je haar glad en glanzend blijft. Het is ook een goed idee om je haren één keer per week te verwennen met een haarmasker. Wil je alles leren over haarverzorging en kapsels, bekijk dan hier onze Opleiding Kapper.

Stem je kapsel af op je gezichtsvorm

Een andere tip om er fris en jeugdig uit te zien met grijze haren is door je kapsel aan je gezichtsvorm aan te passen. Welke coupe doet jouw gelaat het beste tot zijn recht komen? Een professionele kapper kan je advies geven. Door volumes op de juiste plek langs het gelaat te laten vallen en door het kapsel een speels en tegelijkertijd elegant effect te geven, kun je je uitstraling een oppepper geven. De reden dat dames na hun veertigste of vijftigste hun haren korter laten knippen, is omdat dit een liftend effect heeft. Doordat de huid met het ouder worden slapper wordt, kunnen lange haren dit accentueren, terwijl je met een kortere coupe dit juist goed kunt compenseren. Leer meer over het stylen van kapsels in onze Cursus Hairstyling.

Extra aandacht voor gelaatsverzorging

Veel mensen denken dat grijs haar iemand er ouder uit laat zien, maar wat nog veel meer invloed heeft, is de conditie van de huid. Een goed verzorgde en stralende huid zorgt ervoor dat je ook met grijze haren er jonger blijft uitzien. Ben je het verven van je grijze haren moe, zorg er dan voor dat je wat extra aandacht besteed aan huidverzorging. Er zijn tal van anti-aging behandelingen die je helpen om je gelaatshuid bij het ouder worden in optimale conditie te houden. Denk onder meer aan:

 • Microdermabrasie
 • Anti-aging acupunctuur
 • Coolifting
 • Chemische peeling
 • Huidverbeterende massages

Al deze behandelingen kun je ook leren bij Wellness Academie. Bekijk hier ons volledig aanbod aan Schoonheidszorg Opleidingen.

Voordelen van grijs haar

Door je grijze haren gewoon in volle glorie te laten stralen, maak je een einde aan de frustratie die ‘uitgroei’ heet! Je hoeft niet meer om de haverklap naar het kapsalon te rennen. Hoe vaker je je haar verft, hoe meer je haren te lijden hebben. Je haar wordt nog kwetsbaarder en droger. Waar veel mensen zich bovendien niet van bewust zijn, is dat grijze haren je vaak een zachtere uitstraling geven en dat is juist heel charmant. Je grijze haren nodigen je uit om gewoon jezelf te zijn. Met behulp van een goede haar- en gelaatsverzorging word je al snel de mooiste versie van jezelf!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie