Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
Summerschool Schoonheidsspecialiste & Schoonheidsspecialiste 15% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Pieker je over of je een pony laat knippen?

3 juni 2019 | Haarverzorging
Pieker je over of je een pony laat knippen?

Je vindt een pony bij bepaalde beroemdheden fantastisch staan? Dat zou je ook wel willen! Past het wel bij mij? Zal ik het wel of niet doen? Er gaat vaak een hoop gepieker aan vooraf, voordat iemand echt de stap durft te nemen. Zelfs als je al in de kappersstoel zit, kan de twijfel nog toeslaan. Een lange pony, een korte pony, een scheve pony; de mogelijkheden zijn talloos. Als je piekert of je een pony wilt, dan herken je vast wel onderstaande fases en situaties!

1. Doe ik het wel of doe ik het niet?

Allereerst kom je in de fase waarin je fascineerd raakt door pony’s. Het lijkt ineens alsof je overal mensen ziet met een kapsel met een prachtige pony. Langzaam ontwaakt daar het idee dat je misschien ook wel een pony wilt laten knippen. Je zoekt Instagram en Pinterest af naar mooie voorbeelden. Doe ik het wel of doe ik het niet? De twijfel slaat toe. Staat een pony mij wel? Wat zullen anderen ervan denken? Er gaat geen uur meer voorbij zonder dat je hier je gedachten over laat gaan! Je bent helemaal in de ban van de vraag of je een pony laat knippen of niet!

2. Anderen lastigvallen met jouw gepieker

De vraag blijft maar door je hoofd galmen. Wat moet je daar nu mee? Je durft de knoop nog niet door te hakken. Daarom ga je eerst maar eens anderen lastigvallen met jouw gepieker. En dat tot vervelens toe! Hoor je wel echt wat de ander zegt? Het enige wat jij wilt, is horen dat er bevestigd wordt dat je gewoon een afspraak moet maken bij de kapper om een pony te laten knippen! Als je uiteindelijk van iedereen maar uit frustratie te horen krijgt ‘Laat die pony knippen!’, dan overvalt je de angst en besluit je het niet te doen!

3. Uitstelgedrag!

Je probeert het idee om een pony te laten knippen uit je hoofd te zetten. Je zoekt afleiding en kijkt gauw de andere kant op als je iemand op tv of op straat ziet met een verschrikkelijk mooie pony! Je hebt misschien verschillende keren met de telefoon in de aanslag gestaan om je kapper te bellen, maar je wist je in te houden. De wens voor dat nieuwe kapsel is echter groter dan jezelf. Na verloop van tijd kun je er niet meer omheen. Het moet gewoon!

4. Ik doe het gewoon! Nu!

Als door de bliksem geraakt, is het nu kraakhelder voor je; je moet een pony laten knippen. Nog liever vandaag dan morgen. Je belt direct je kapper en je slaagt erin om snel een afspraak te maken. Je wilt niet in de tussentijd weer gaan twijfelen of van gedachten veranderen. Je kunt bijna niet meer wachten tot het moment daar is! Het voelt als een hele opluchting, dat je eindelijk de moed bij elkaar hebt geraapt om een afspraak te maken.

5. O nee, waarom doe ik dit!

Daar zit je dan, trillend en bevend in de kappersstoel. Je kapper moet je verschillende keren waarschuwen dat je echt goed stil moet blijven zitten, want een pony knippen is precisiewerk. Ineens hoor je het knippen van de schaar en daar vallen je lange lokken voor je ogen neer! Je wilt het tegenhouden, maar toch schreeuwt er iets in je: ‘O, nee waarom doe ik dit?!’ Je knijpt je ogen dicht. Is het al voorbij? ‘Doe je ogen maar weer open?’ hoor je je kapper zeggen. ‘Hé het staat me eigenlijk best goed!’

Expert in haarverzorging worden?

Er is niets zo bepalend voor je uitstraling als je kapsel. Zou je graag veel voor mensen willen betekenen op dit gebied? Aarzel dan niet om onze volwaardige Opleiding Allround Kapster/Kapper in Hasselt te volgen!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie