Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Movember? Zo kan je je snor onderhouden!

21 november 2019 | Haarverzorging
Movember? Zo kan je je snor onderhouden!

Het is niet vreemd als je deze maand ineens om je heen meer mannen met een snor ziet! November is namelijk ‘Movember’ geworden. De ‘Mo’ staat voor ‘moustache’ (snor). De Movember Foundation organiseert jaarlijks een campagne om aandacht te vragen en fondsen te werven voor gezondheidsproblemen bij mannen, waaronder prostaatkanker en teelbalkanker. Heb je geen ervaring met het laten groeien van een snor? Dan ben je hier op de juiste plek voor tips voor het laten groeien van je snor! ook geven we je tips voor je snor onderhouden!

Ik wil mijn snor laten staan! Waarop letten?

Het eerste waar je rekening mee moet houden, is dat je wat geduld nodig hebt. Een snor laten groeien is wat lastiger dan een baard. Een beginnende ruige stoppelbaard kan er prima uitzien, een snor moet eerst wat langer groeien voordat je er een mooie look mee kunt creëren. Je moet wat geduld hebben voordat je begint met het trimmen van je snor. Trim eventueel de wilde haartjes, door ze wat korter te knippen, haal ze niet weg. Om zo snel mogelijk een vol effect te krijgen, laat je de haren onder je neus wat langer, om ze vlot over te laten lopen naar de haren van je bovenlip. Houd er rekening mee, dat je in het begin last kunt hebben van jeuk. Je kunt de jeuk verlichten door wat baardolie te gebruiken.

Verzorg je gelaatshuid

Aan de basis van een mooi kapsel staat een goed verzorgde hoofdhuid. Datzelfde geldt voor een mooie snor. Het is van groot belang dat je de huid onder je snor goed verzorgt. In de beginfase gebruik je hiervoor een normale gezichtsreiniger. Het is eveneens een aanrader om een exfoliërend product te gebruiken. Hiermee verwijder je opgehoopte dode huidcellen die de poriën kunnen verstoppen, ingegroeide haartjes en mee-eters. Een goede verzorging zorgt ervoor dat de huid in balans blijft, zodat je een mooie snor kunt laten groeien. Als de haren van je snor de lengte van ongeveer anderhalve centimeter hebben bereikt, kun je een speciale baardzeep en bijpassende baardolie gaan gebruiken.

Kies de stijl van je snor

Er is van alles mogelijk, maar het moet natuurlijk wel bij je passen. Heb je dikke haargroei en zijn je neus en lippen niet al te klein, dan kun je een dikkere en zwaardere borstelsnor kiezen. Bij dunne haartjes en een duidelijk scherpe kaaklijn staat een lichtere penseelsnor meestal beter. Daarnaast kun je volop experimenteren met de manier waarop je de punten van de snor draagt. Hebben de haartjes van je snor de juiste lengte en weet je wat je wil? Dan is het tijd om aan de slag te gaan met trimmen en stylen. Hoe doe je dat?

Tips voor snor onderhouden

Voor je begint met het trimmen van je snor, kam je eerst alle haartjes, zodat je goed ziet welke haartjes buiten de toon vallen. Deze kun je gemakkelijk bijwerken door ze met een nagelschaartje te knippen. Knip je snor alleen als deze droog is. Als deze nat is zijn je haren langer en is de kans groot dat je te veel afknipt of dat de lengte niet overal gelijk is na het knippen. Rondom je snor scheer je de overtollige haren weg. Hoe beter je je baard en gelaat scheert, hoe meer je snor opvalt. Tip: gebruik bij het scheren een transparante gel, want dan zie je beter waar je scheert. Voor de haartjes rond de mondhoeken is het handig om een scheermesje met een spitse kop te gebruiken, zodat je op deze plekken preciezer kunt werken.

Houd snor wax en een snorkam bij de hand

Nu je eenmaal een mooie snor hebt, is het zaak om hem mooi te houden. Je snor onderhouden en mooi houden doe je door snor wax en een snorkam aan te schaffen. Kam je snor dagelijks om hem mooi in model te brengen en gebruik wat snor wax om ervoor te zorgen dat hij de hele dag mooi in model blijft zitten! Een goede snorwax heeft vaak ook verzorgende bestanddelen en geeft je snor een frisse geur. Met deze producten bij de hand, kom je voor de dag als een echte gentleman!

Snor onderhouden als een pro!

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind als je in Movember een mooie snor wilt laten staan. Heb je echter de smaak te pakken, dan is er nog veel meer te ontdekken! Er bestaan talloze soorten snorren en baarden en ook de trim- en stylingstechnieken zijn talrijk. Er valt ook veel te leren over soorten scheermesjes, overige benodigdheden en verzorgingsproducten. Wist je bijvoorbeeld ook al dat een snor de verhoudingen in het gezicht verandert? In onze Opleiding Barbier in Hasselt en Amsterdam leren we je er alles over. Je leert hoe je elke man een eigen imago kunt aanmeten met het juiste kapsel en een bijpassende baard en/of snor!

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie