Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Mascara aanbrengen als een pro? Lees onze tips!

7 juli 2021 | Visagie
Mascara aanbrengen als een pro? Lees onze tips!

Als er één make-up product is, dat niet mag missen, dan is het wel mascara. Alleen al met mascara kan je je uitstraling een geweldige boost geven. Het laat je ogen meteen spreken. Dan moet je het natuurlijk wel goed doen ?. Raak je gefascineerd door dames met prachtig opgemaakte ogen met mascara? En wil je dit ook graag leren? Lees dan hier onze tips voor mascara aanbrengen als een pro. Wil je alle fijne kneepjes van make-up aanbrengen leren, schrijf je dan ook zeker in voor onze cursus visagie!

Stap 1: alles begint met een mooie krul

Wil je mooie wimpers, dan is het verleidelijk om meteen in de weer te gaan met mascara. Maar wacht even! Met een goede voorbereiding bereik je vele mooiere resultaten. Krul daarom eerst je wimpers met een wimperkruller. Om je wimpers te krullen als een pro raden we je aan om de wimpers op meerdere plekken te krullen: bij de aanzet, in het midden en aan het uiteinde. Hierdoor krijg je een prachtige ronde krul.

Stap 2: breng een primer aan

De volgende stap in deze tutorial voor mascara aanbrengen als een pro, is het aanbrengen van een wimperprimer. Waarom? Een goede primer legt een beschermend laagje over je wimpers en beschikt over verzorgende ingrediënten voor je wimpers. Dit product zorgt er vervolgens voor dat je mascara langer mooi blijft zitten.

Stap 3: mascara aanbrengen als een pro

Let op dat er niet te veel mascara op het mascaraborsteltje zit. Je kunt beter het overtollige product er met een tissue afvegen. Breng liever meerdere dunne lagen aan, dan één dikke klonterige laag. Allereerst druk je het mascaraborsteltje tegen de aanzet van de wimpers. Rol het borsteltje in de richting van het uiteinde, terwijl je tegelijkertijd een zigzaggende beweging maakt; oefening baart kunst!

Handig trucje: buig je mascaraborstel

Een van de veel voorkomende problemen bij mascara aanbrengen, is dat je per ongeluk vlekt op de huid. Dat gebeurt meestal als je de bovenstaande techniek nog niet helemaal perfect in de vingers hebt. Om deze vlekjes te voorkomen, kun je het mascaraborsteltje bij de aanzet buigen in een hoek van 90º. Hierdoor is het gemakkelijker om bij de wimpers te komen, zonder op de huid te knoeien.

Stap 4: extra volume

Wil je graag wat extra volume creëren, dan kun je na twee of drie laagjes mascara ook nog wat mascara aanbrengen op de bovenkant van je wimpers. Kijk naar beneden en zet het borsteltje op de aanzet aan de bovenkant van de wimpers. Beweeg het borsteltje nu naar het uiteinde van de haartjes toe. Je kunt eventueel het uiteinde van de wimpers nog wat extra aanzetten. Voor een optisch effect, om de ogen nog groter te laten lijken, kun je de wimpers iets meer naar de buitenzijde van het oog duwen.

Stap 5: onderste wimpers

De korte wimperhaartjes onder de ogen zijn vaak niet goed te zien. Door ook deze even kort aan te stippen met de mascara, zorg je voor een extra open blik. Je ogen lijken hierdoor groter. In onze Cursus Visagie Basis leren we je alle professionele basis make-up technieken! Daarna staat er ook nog een leuke Cursus Visagie Gevorderden voor je klaar. Na afloop van deze cursussen weet jij voor elke gelegenheid de mooiste make-up aan te brengen als een pro!

Mascara aanbrengen als een pro: waarop letten?

Wil je mascara aanbrengen als een pro en een schitterende oogopslag creëren, dan is waterproof mascara het meest geschikt. Let op, gebruik waterproof mascara niet elke dag. Deze is namelijk lastiger te verwijderen, waardoor je bij het schoonmaken van de wimpers sneller de haartjes beschadigt. Ook een wimperkruller kun je beter niet al te vaak gebruiken, omdat deze de haartjes zwakker maakt. Wist je dat er een mooi alternatief bestaat voor de wimperkruller en mascara? Dat is de lash lift! Met deze behandeling blijven je wimpers wekenlang perfect in model! We leren je er graag alles over in onze Cursus Lash Lift (Wimperlifting)!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie