Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Make-up tutorial: Oogschaduw voor beginners

25 september 2019 | Visagie
Make-up tutorial: Oogschaduw voor beginners

Je wilt graag nog mooier voor de dag komen en hebt besloten om met oogschaduw in de weer te gaan. Maar hoe doe je dat op een mooie manier? Als je hier geen ervaring mee hebt, dan kan dat nog best een lastige klus zijn. Eén kleurtje aanbrengen is niet zo moeilijk, maar hiermee bereik je geen resultaten met een echte wow-factor. Wil je graag wat meer uitstraling, dan komt er meer bij kijken. Welke kleuren gebruik je, hoeveel kleuren breng je aan en op welk deel van je oog? Wees gerust, we helpen je hier graag op weg met onze tutorial oogschaduw voor beginners!

1. Leg de basis met behulp van een primer

Voor de mooiste resultaten is het belangrijk om eerst een oogschaduwbasis of primer aan te brengen op je ooglid. Veel beginners in de make-up zijn niet bekend met dit product. Een primer is een transparante crème of gel, die voor een egale onderlaag zorgt. De oogschaduw hecht beter, de kleur komt beter tot zijn recht en de make-up blijft langer mooi zitten. Kortom, sla deze stap niet over, want het maakt een wereld van verschil! We leren je graag alle basis make-up technieken en geven je graag professionele make-up tips in onze praktische Cursus Visagie Basis. Je krijgt les van de beste visagisten in de branche!

2. Welke kleur kies je?

Je hebt misschien een fascinatie voor schitterende donkere smokey eyes, maar als beginner is het een beter idee om met lichtere kleuren te beginnen. Heb je eenmaal de basis van de oogmake-up in de vingers? Dan is het daarna veel gemakkelijker om ook vlot de smokey eye technieken te leren. Kies in eerste instantie voor lichte nudetinten, lichte natuurtinten of subtiele pastelkleurtjes. Een goede tip is ook om een kleur te kiezen die overeenkomt met je oogkleur, maar dan in een tintje lichter. Heb je groene ogen, gebruik dan een lichtere tint groen. Je ogen zullen dan nog groener lijken. Als je meer ervaring hebt, kun je ook juist contrasterende kleuren gebruiken voor een vergelijkbaar effect.

3. Lichte kleur op het bewegende ooglid

Heb je een geschikte kleur gevonden, zorg dan dat je hier twee of drie tinten van hebt; een lichte tint, iets donkerder en mogelijk een nog donkerdere tint. Allereerst breng je de lichte tint aan over het volledige bewegende deel van je ooglid. Wil je je ooglid iets groter laten lijken, dan kun je daarvoor een glanzende oogschaduw gebruiken. Wil je je ooglid kleiner laten lijken, dan is een matte tint een aanrader. Gebruik bij voorkeur een plat oogschaduwpenseel. In plaats van te vegen, breng je de oogschaduw aan met deppende bewegingen.

4. Accentueer de arcadeboog

Het gedeelte boven het bewegende ooglid is de arcadeboog. Deze boog vormt als het ware een deukje tussen het bewegende ooglid en het wenkbrauwbot. Dit is de ideale plek om je oogopslag diepte te geven. Breng daarom een matte en iets donkerdere tint oogschaduw aan op deze plek. Gebruik een blending kwast om deze make-up te vervagen met de overige oogmake-up.

5. Buitenooghoek accentueren

Om je ooglook wat intenser te maken accentueer je de buitenooghoek. Dit wordt binnen de visagiewereld ook wel de ‘outer V’ genoemd. Deze hoek loopt van je onderste wimperlijn tot aan de arcadeboog. Breng hier wat donkere oogschaduw aan om meer diepte te creëren. Zorg dat deze kleur net iets donkerder is dan de kleur die je op de arcadeboog gebruikt.

6. Wimperlijnen accentueren

Voor het accentueren van de bovenste wimperlijn gebruik je een eyeliner. Het vergt wat oefening om een strakke lijn te krijgen met een oogpotlood of een vloeibare eyeliner (stift). Lukt het niet om een mooie lijn te zetten, dan kun je ook een donkere kleur oogschaduw aanbrengen. Gebruik daarvoor een klein stevig penseeltje. Je kunt eveneens de onderste wimperlijn benadrukken. Dat doe je het beste met de donkere oogschaduw die je ook voor de bovenste wimperlijn hebt gebruikt. Breng een dun lijntje aan en vervaag de make-up om een harde uitstraling te voorkomen. Voor een subtiel effect breng je het lijntje zowel voor de bovenste als de onderste wimperlijn aan vanaf het midden van het oog tot aan de buitenhoek.

7. Tips voor een open en frisse uitstraling

Tot slot hebben we nog twee tips voor de afwerking van je oogmake-up, waarmee je een mooie open en frisse uitstraling bekomt. Breng in de binnenste ooghoeken een klein beetje lichte oogschaduw aan. Daarna kun je je ogen nog meer laten stralen door op het wenkbrauwbot een highlighter aan te brengen. Vervaag de highlighter met de make-up op de arcadeboog. Heb je de smaak te pakken en wil je nog veel meer leren dan alleen de basis make-up technieken? Dan staat er na onze basis cursus make-up ook nog een Cursus Visagie voor gevorderden op je te wachten bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie