Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Je salon inrichten hoeft niet duur te zijn!

3 juni 2019 | Overige
Je salon inrichten hoeft niet duur te zijn!

Is het bijna zover? Gaat eindelijk jouw grote wens van een eigen salon in vervulling? Dan is het tijd om de puntjes op de ‘i’ te zetten en na te denken over een mooie inrichting! Hoeveel budget heb je daar nog voor over? Oeps, blijkt dat toch niet zo veel meer te zijn? Geen paniek, want je salon inrichten hoeft helemaal niet duur te zijn, terwijl je toch een uniek en sfeervol decor creëert! Ontdek hier hoe je voor weinig geld je salon inricht.

1. Waar je niet op moet besparen!

We zullen meteen beginnen met het ‘slechte’ nieuws voor je budget, want er zijn nu eenmaal zaken waar je niet op moet besparen. Dat zijn natuurlijk de essentiële zaken, zoals de behandelstoelen, de materialen en producten. Dit betekent niet dat je altijd maar de duurste varianten moet aanschaffen. Vergelijk altijd meerdere producten, doe rondvraag onder collega’s over met welke merken zij de beste ervaring hebben en probeer het zelf uit. In onze opleidingen, zoals de Opleiding Schoonheidsspecialiste en de Opleiding Kapper, besteden we veel aandacht aan waar je op moet letten bij het aanschaffen van materialen en producten voor je salon.

2. Social media is je beste vriend

Wil je inspiratie opdoen voor het inrichten van je salon? Dan is social media je beste vriend. Vooral Pinterest staat boordevol ideeën voor een budgetvriendelijke saloninrichting. Check deze link maar eens met eindeloos veel goedkope en creatieve ideeën voor je salon. Van eenvoudige voorwerpen, zoals blikken, bloempotten, rekjes en lijstjes, maak je stijlvolle decoratie voor je salon. Het probleem met deze onuitputtelijke inspiratiebron is dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Het is daarom van belang dat je eerst voor jezelf goed duidelijk hebt, welke sfeer je wilt neerzetten. Hoe wil je dat klanten zich voelen? Alsof ze in een luxe spa zijn, alsof ze terugreizen in de tijd, wil je misschien een rustieke sfeer of staat in jouw salon alles in het teken van natuur?

3. Breng kleur in je zaak!

Heb je geen geld voor luxe banken in de wachtruimte en voor kunstwerken aan de muur? Geen probleem, enkel met kleur kun je al het verschil maken. Een paar potten verf hoeven niet zo duur te zijn. Verdiep je eens in de betekenis van kleuren, om daarmee de gewenste sfeer neer te zetten. Voor een koele, frisse uitstraling, zijn koude kleuren als blauw, pastel roze, grijs of zilver een aanrader. Of wat dacht je van het momenteel hippe mintgroen? Zoek je toch een warmere ambiance, dan zijn kleuren als oranje, koperkleur, gelig bruin, okergeel, olijfgroen en goud beter geschikt. Vervolgens schaf je kussentjes, handdoeken, tapijten en andere accessoires aan in bijpassende kleuren en de decoratieklus is geklaard!

4. Breng textuur in je salon!

Je staat midden in je salon die binnenkort opengaat. De muren staren je nog leeg en saai aan. Hoe breng je daar verandering in als je maar een beperkt budget hebt? Denk eens aan het werken met texturen! Waarom behang je niet simpelweg een van de muren met behang met een reliëfpatroon. Bij ontwerpen met reliëf zien de patronen er realistischer en sprekender uit. Je kunt zo bijvoorbeeld heel eenvoudig een klassiek element in je salon brengen. Een andere budgetvriendelijke oplossing is om een kale gladde muur te bekleden met muurstickers die een stenen muur nabootsen. Hiermee breng je meteen warmte en sfeer in je salon.

5. Recycle voorwerpen voor de finishing touch

Maak eens een ronde door de garages, schuren en zolders van familie en vrienden. Enkele tips:

 • Wat dacht je van een muur vol oude spiegels?
 • Verzamel oude fotolijstjes en schilderijlijstjes en schilder ze allemaal in dezelfde kleur en maak er een collage van.
 • Knap een oude houten ladder op om handdoekjes op te hangen.
 • Misschien heb je zelf nog salonbenodigdheden, die je niet meer gebruikt? Denk aan föhns, krultangen en scharen. Hang ze binnen een lijst aan de muur.
 • Vul een transparante vaas met 'parels' en zet daar je make-up kwasten in!
 • In plaats van een dure voorraadkast aan te schaffen, hang je houten kratjes aan de muur.

Als je eens echt je ogen opent voor wat je allemaal kunt recyclen, zul je ineens op veel leuke decoratie ideeën voor je salon komen.

6. Maak een eenvoudig selfie station!

Richt een speciaal hoekje in je salon in waar klanten tegen een mooie achtergrond een selfie kunnen maken van hun nieuwe look. Dat geeft je salon een leuk speels element. Ook dit hoeft niet veel te kosten. Je kunt simpelweg een stuk lege muur nemen, die in een mooie lichte kleur is geverfd. Schilder dan op de muur de tekst ‘Selfie Station’ boven de ruimte waar je klant kan plaatsnemen om een selfie te maken. Je kunt ook een grote spiegel aan de muur hangen met daarboven de tekst ‘Selfie Station’. Vergeet niet om de naam van jouw salon erbij te zetten. Op die manier is dit niet alleen een budgetvriendelijk idee voor de inrichting van je salon, maar ook een goede marketing tip. Voor je het weet, worden jouw creaties via de social media van jouw klanten volop geliked en gedeeld!

Krijg je ook zin om een eigen beauty salon te starten?

Maak er dan meteen werk van door je in te schrijven voor een van de Beauty Opleidingen van Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie