• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

In de kijker: cursus gelnagels

10 januari 2020 | Nagelstyling & Pedicure
In de kijker: cursus gelnagels

Krijg je ook altijd zo’n heerlijk gevoel na het laten zetten van mooie gelnagels? Gelnagels zijn echt een uitkomst, want de gel begint niet zoals gewone nagellak meteen te chippen. Je hebt er tot wel vier weken onbezorgd plezier van. Bovendien ziet het er ook prachtig uit; er zijn talloze kleuren, uiteenlopende soorten nail art en vele designs mogelijk. Wat als je nu zelf eens leert om gelnagels te zetten? Ben je creatief ingesteld, houd je van met mensen werken en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Waar wacht je nog op? We zetten hier onze cursus gelnagels in de kijker!

Waarom een cursus gelnagels?

Klandizie heb je genoeg! De nagelstylingsbranche is een bloeiende branche. Steeds meer dames raken overtuigd van het gemak en de schoonheid van gelnagels. Nagelstyliste is bovendien een vak dat je op allerlei manieren kunt uitoefenen; in loondienst of als zelfstandige nagelstylist. Het is eveneens een beroep dat zich leent als parttime job. Hoewel de carrièreperspectieven gunstig zijn, mogen we niet nalaten om je erop te wijzen, dat het cruciaal blijft om je zo goed mogelijk te profileren binnen de branche. Hoe wil jij uitblinken tussen je concurrenten? Hoe zorg je dat je klanten wint en dat zij bij jou terug blijven komen? Blijf ook daar werk van maken!

Een goede opleiding gelnagels is onontbeerlijk

Er zijn nog een aantal zaken binnen de nagelstylingsbranche, waar we je hier voor willen waarschuwen. Je hebt geen officieel diploma nodig om aan de slag te gaan als nagelstyliste. Zie dat echter niet als een vrijbrief om geen opleiding te volgen. Als je je wilt onderscheiden binnen de branche en je klanten veilige diensten en de mooiste nagels wilt bieden, dan blijft een opleiding onontbeerlijk. Dat brengt ons meteen bij het volgende punt. We zien namelijk dat er ook veel mensen zich aanbieden als docente nagelstyliste, zonder dat ze ooit ook maar een nagelstyling opleiding hebben genoten. Zorg dat je niet in deze valkuil trapt en veel geld neertelt voor een opleiding, die je uiteindelijk niets oplevert. Kies voor een betrouwbaar opleidingsinstituut met gecertificeerde en ervaren docenten.

Aandacht voor mens, veiligheid en hygiëne

Wellness Academie is al vele jaren een vooraanstaand opleidingsinstituut binnen de branche. De docenten voor onze cursus gelnagels worden via een strenge selectie uitgekozen. Daarnaast kun je rekenen op de beste leslocaties, waar alles voorhanden is voor professionele gelnagel behandelingen. We vinden het belangrijk dat je veilig en hygiënisch leert werken. Je werkt immers direct op mensen. Hiervoor is basiskennis van vakgerelateerde anatomie nodig. Elke professionele nagelstyliste dient volgens ons kennis te hebben van de anatomie van de nagel en nagelaandoeningen. Hoe herken je een bepaalde nagelziekte? Wanneer verwijs je door naar een arts? Wanneer mag je wel en geen gelnagels zetten? Hoe voorkom je tijdens jouw werkzaamheden nagelproblemen?

Wat leer ik in de Cursus Gelnagels?

Naast de goed opgeleide en ervaren docenten en uitstekende leslocaties, kun je rekenen op een adequaat lesprogramma. De theoretische basis en de praktijkoefening zijn perfect op elkaar afgestemd. De volgende lesonderdelen komen in onze Cursus Gelnagels Basis aan de orde:

 • Anatomie van de nagel
 • Hand- en nagelverzorging
 • Benodigdheden en voorbereiding
 • Technieken gelnagels stap-voor-stap
 • Bijwerken en verwijderen van gelnagels
 • Omgang met de klant

Voordelen van onze Cursus Nagelstyliste gelnagels

Na afloop van de Cursus Gelnagels Basis heb je alle basistechnieken voor het plaatsen, bijwerken en verwijderen van gelnagels volledig in de vingers. Nu is het zaak om in de praktijk verder te oefenen. Je ontvangt een certificaat, waarmee je meteen als professionele nagelstyliste aan de slag kunt. Een voordeel van onze cursus gelnagels basis is dat je vervolgens kunt doorstromen naar de Cursus Gelnagels voor gevorderden. Samen vormen deze twee cursussen de Opleiding Nagelstyliste. Heb je beide cursussen met goed gevolg afgerond, dan bekom je het diploma nagelstyliste. Daarnaast bieden we ook nog bijzondere bijscholingen aan. Bekijk hier ons volledig aanbod aan Nagelstyling Cursussen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie