Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Accentueren van de jukbeenderen met make-up

20 juli 2020 | Visagie
Accentueren van de jukbeenderen met make-up

Het accentueren van de jukbeenderen wordt bij het aanbrengen van make-up als allerlaatste gedaan, maar dit betekent niet dat het zomaar even vlug mag gebeuren. Besteed voldoende aandacht aan de juiste kleur, de juiste make-up benodigdheden en de juiste plek. Zoals zo vaak zijn het de kleine dingen die het doen! Lees hier hoe je de huid voorbereidt, wat je nodig hebt en hoe je de make-up het beste kunt aanbrengen voor het mooiste resultaat.

De huid voorbereiden

Voordat je met het accentueren van de jukbeenderen begint, ga je eerst de huid goed reinigen, eventueel scrubben en hydrateren. Daarna werk je oneffenheden weg met een concealer en breng je foundation aan die goed past bij de natuurlijke tint van de huid. De foundation hoort van een goede kwaliteit te zijn, zodat de make-up producten om de jukbeenderen te accentueren en de foundation goed met elkaar samensmelten. Leer alles over het voorbereiden van de huid en de juiste benodigheden in onze Cursus Visagie Basis!

Benodigdheden en kleuren

Voor het accentueren van de jukbeenderen kun je drie soorten make-up gebruiken: bronzer, blush en highlighter. Om nauwkeurig te kunnen werken, is het nodig om van iedere kleur blush of bronzer twee tinten op voorraad te hebben; een lichte en een iets donkerdere kleur. Blush is verkrijgbaar in kleuren als roze, rood, coral of perziktint. Stem de kleur af op de huidskleur, de soort look die je wilt creëren en de kleur lippenstift die je hebt gebruikt. Bij klanten met een lichte huid is een beetje bronzer in een iets donkerdere kleur dan de huid vaak al voldoende. Bij mensen met een donkerdere huid of bij make-up voor speciale gelegenheden kun je met opvallende kleuren blush werken. Houd er ook rekening mee of het om dag- of avondmake-up gaat. Bij dagmake-up gebruik je subtielere en lichtere kleuren, dan bij avondmake-up. In onze Cursus Visagie voor Gevorderden krijg je allerlei perfectietrainingen!

Accentueren van de jukbeenderen; hoe ga je te werk?

 • Breng eerst bronzer aan in de holtes onder de jukbeenderen met een rond borsteltje met zachte haartjes. Vertrek bij het aanbrengen van de bronzer vanuit de haarlijn en werk in een diagonaal naar beneden. Breng de bronzer aan over ongeveer een vingerbreedte en zorg dat de bronzer mooi samenvloeit met de overige make-up.
 • Daarna breng je iets lichtere blush of bronzer aan op de jukbeenderen met een groter borsteltje. Werk ook nu vanuit de haarlijn in een diagonaal naar beneden over ongeveer twee vingers breed. Let er weer op dat de make-up geleidelijk in elkaar overloopt.
 • Tot slot breng je met een highlighter-penseel highlighter aan op de bovenste rand van de jukbeenderen over ongeveer een vingerbreedte en met minimaal een ruimte van twee vingers breed tussen de highlighter en de ogen.

Corrigeren van gezichtsvormen

Bij het accentueren van de jukbeenderen is het belangrijk om aandacht te hebben voor de gezichtsvorm. Daar waar nodig kun je deze iets corrigeren met make-up. Bij iemand met een te rond gezicht zorg je ervoor dat je de blush niet te dicht bij de neus en de haarlijn aanbrengt om zo meer lengte te creëren. Bij iemand met een lang en smal gezicht kun je breedte creëren door de blush wat meer onder de jukbeenderen aan te brengen op de appeltjes van de wangen en deze naar buiten toe in de richting van de oren uit te wrijven.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie