• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

Handige make-up tips voor beginners

14 november 2019 | Visagie
Handige make-up tips voor beginners

Vind je make-up bij anderen altijd prachtig staan, maar ben je hier zelf geen held in? Resulteert met make-up in de weer gaan bij jou steeds weer in een vlekkerige of onnatuurlijke look? Dan ben je hier aan het juiste adres voor handige make-up trucs die je stap voor stap kunt volgen voor een stralende en frisse make-up look. Het zijn vaak de kleine kneepjes van het vak die het verschil maken. We onthullen hier graag wat die fijne kneepjes zijn!

1. Start met een foundation

Nadat je je gelaat gereinigd en gehydrateerd hebt, begin je met een foundation die bij jouw huid past. Laat je adviseren over welke foundation ideaal is voor jouw huidsoort en -tint. Breng de foundation aan over je hele gelaat en ook in je hals, maar laat de zone onder je ogen vrij. Heb je veel last van onzuiverheden, dan is het een aanrader om de foundation op deze plekjes als het ware op de huid te drukken in plaats van te wrijven. Dit zorgt voor een betere dekking.

2. Ontdek de veelzijdigheid van concealer

Heb je kringen onder je ogen en lijkt de huid hier wat donkerder. Kies dan een concealer die twee tinten lichter is dan je natuurlijke huidtint. Breng de concealer aan op de huid onder de ogen die je zojuist vrij hebt gelaten. Doordat je een hele lichte concealer gebruikt, licht je dit gedeelte van het gelaat wat meer op. Dit geeft meteen een frisse uitstraling. Vervolgens kun je je concealer ook gebruiken als primer op je oogleden. De concealer zorgt er op deze manier voor dat je oogschaduw beter blijft zitten en de kleuren die je gaat gebruiken beter tot hun recht komen.

3. Gebruik een transparante fixerende poeder

Je wilt uiteraard dat je make-up urenlang mooi blijft zitten. Om dat voor elkaar te krijgen, breng je als volgt een transparante fixerende poeder aan. Maak niet de fout om hiervoor een foundation poeder te gebruiken, want deze geeft opnieuw dekking aan je gelaat. Het gevolg is dat je een ‘pancake’ effect krijgt vanwege te dikke lagen dekkende make-up. Deze poeder is enkel bedoeld om je make-up op zijn plaats te houden. Het wordt ook wel setting powder genoemd. Niet iedereen houdt echter van het poederachtige effect. Dit voorkom je door een setting spray te gebruiken.

4. Eenvoudige, maar stralende oogmake-up

Er zijn talloze video tutorials online te vinden waarin wordt getoond hoe je complexe oogmake-up looks creëert. Als je denkt dat je weet hoe het moet en je vervolgens aan de slag gaat, blijkt het in de praktijk toch veel te moeilijk. We hebben goed nieuws, want je hoeft niet moeilijk te doen voor een schitterende oogmake-up. Kies eenvoudigweg een mooie highlighter, bijvoorbeeld in een champagnekleur. Maak je oogschaduwpenseeltje een beetje vochtig en breng de highlighter over je volledige oogleden aan en onder je wenkbrauwbot. Vervolgens breng je mascara aan. Wil je graag met complexere ooglooks in de weer? Leer dan eerst alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie Basis.

5. Breng highlighter aan

Een van de gouden tips voor een stralende en frisse look is het gebruik van highlighter. Het is de kunst om dit make-up product op de juiste plekken aan te brengen. Breng de highlighter aan op je jukbeenderen tot aan je slapen, op je voorhoofd, tussen je ogen, op de cupidoboog van je lippen en op het puntje van je neus.

6. Geef vorm en kleur met bronzer

Met een bronzer kun je schaduwen aanbrengen in het gezicht om het nog meer te laten spreken. Breng bronzer aan net onder je jukbeenderen. Op de plek waar je kuiltjes in je wangen krijgt als je je wangen naar binnen zuigt. Verder kun je bronzer aanbrengen langs de zijkanten van je neus, onder je kaaklijn en op je voorhoofd langs de haarlijn. Het is eveneens een goede tip om met bronzer je oogmake-up net wat extra’s te geven. Breng daarvoor de bronzer aan in de crease. Dit is de vouw tussen het bewegende deel van je ooglid en je wenkbrauwbot. Het geeft je oogmake-up meer diepte en het laat je ogen groter lijken.

7. Breng een lipgloss aan

Je kunt tot slot deze make-up look afwerken met een eenvoudige lipgloss. Daar kan eigenlijk niets mee misgaan, terwijl het altijd mooi staat. Wil je nog veel meer leren over het professioneel aanbrengen van make-up? Dan staat er na de basiscursus make-up van Wellness Academie ook nog een Cursus Visagie voor gevorderden voor je klaar. Na het volgen van deze praktijkgerichte cursussen is geen make-up look meer te moeilijk voor jou!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie