• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Gelnagels met tips of sjablonen? Wat is beter?

7 augustus 2020 | Nagelstyling & Pedicure
Gelnagels met tips of sjablonen? Wat is beter?

Als je de natuurlijke nagels van je klant wilt verlengen met gelnagels, dan heb je twee mogelijkheden: werken met tips of sjablonen. Wat is beter? Dat hangt van een aantal factoren af, die we hier verder zullen bespreken. Beide methodes hebben hun voor- en nadelen. Verder is het ook nodig om vooral veel te oefenen om deze werkwijzen perfect in de vingers te krijgen, zo heb je straks voor elke klant in je nagelsalon de juiste oplossing!

Waarom kiezen voor gelnagels met tips?

Tips zijn harde kunststof nagels die al zijn voorgevormd. Het is daarom vooral voor beginnende nagelstylistes gemakkelijker om met tips te werken. Je hebt dus meteen de vorm van de nagel die je wilt. Oefenen met tips is een goed begin om het verlengen van nagels meester te worden. Het is belangrijk om de juiste tips te kiezen, die goed aansluiten op de natuurlijke nagels. Je gaat de tips daarna passend maken, plakken en vijlen. Een nadeel hiervan is dat hier veel tijd in gaat zitten. Het is bovendien belangrijk dat de natuurlijke nagels een mooie gelijkmatige rand en ondergrond hebben. Wil je graag een carrière starten als nagelstyliste gelnagels? Volg dan onze Cursus Gelnagels (Basis).

Waarom kiezen voor gelnagels met sjablonen?

Een goede reden om in je nagelstudio te kiezen voor sjablonen is dat je hier sneller mee kunt werken. Je kunt daardoor meer klanten op een dag van dienst zijn en dat is gunstig voor je omzet. Er bestaan geen maten, dus je bent geen tijd kwijt met uitzoekwerk. Met tips ben je bijvoorbeeld veel tijd kwijt met vijlen. Dat probleem heb je met sjablonen niet. Doordat je minder hoeft te vijlen, heb je ook minder last van stof. Dat is gezonder. Een ander voordeel is dat sjablonen goedkoper zijn dan tips. Je verbruikt bovendien minder materiaal. Een ander voordeel van sjablonen is dat je geen lelijke rand onder de nagels krijgt.

Tips of sjablonen? Oefening baart kunst

Het plaatsen van gelnagels met tips kost meer tijd dan het plaatsen van gelnagels met sjablonen. Aan de andere kant is het wel gemakkelijker om met tips te werken, zeker als je een beginnende nagelstyliste bent. Echter, als je eenmaal de sjabloontechniek in de vingers hebt, biedt dit weer andere interessante voordelen. De sjabloontechniek is wat lastiger om aan te leren, want je moet zelf vorm geven aan de nagels. Zoals voor alles geldt; oefening baart kunst! Zeker als je business als nagelstyliste begint te groeien en je steeds meer klanten per dag van dienst wilt zijn, is het een aanrader om de sjabloontechniek goed aan te leren.

Wat is beter voor de nagels?

Maar hoe zit het met de nagels? Wat is in dat geval beter: tips of sjablonen? Bij gezonde nagels met een gelijkmatige rand en oppervlak zijn beide methodes een goede optie. Het maakt voor de nagels niet uit wat je kiest. Er zijn echter wel een aantal probleemnagels, waar je extra aandacht aan moet besteden. Bij sommige probleemnagels zijn tips beter en bij andere probleemnagels weer sjablonen. We lichten hier kort enkele voorbeelden uit:

 • Platte nagels
  Bij platte nagels is het werken met sjablonen lastiger. Als je tips gebruikt, kun je de nagels gemakkelijker ronder laten lijken.
 • Waaiernagels
  Dit zijn nagels die aan de nagelriem smal zijn en breed uitlopen aan de vrije rand. Het zijn ook erg platte nagels. Daarom geldt ook hiervoor dat tips meestal een betere optie zijn.
 • Haviknagels
  Dit zijn nagels die vanaf de vrije rand heel sterk naar beneden groeien, alsof ze meegroeien met de vorm van de vingertop. Plaats je hierop tips, dan accentueer je deze afwijkende vorm. Je kunt in dit geval dus beter met sjablonen werken.
 • Brede nagels
  Heb je te maken met hele brede nagels, dan kun je deze het beste corrigeren met behulp van sjablonen.

Meer weten?

Wil je alles weten over nagelstyling en gelnagels? Je wordt pas een echte uitblinker in je vak, nadat je onze complete Opleiding Nagelstyliste (gelnagels) hebt gevolgd. Schrijf je vandaag nog in!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie