Alle online cursussen aan -10% (meer info)
Alle online cursussen aan -10% (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

Waarop letten bij een manicuretafel kiezen?

Waarop letten bij een manicuretafel kiezen?

Wil je graag een professionele nagelstyliste worden? Dan ben je hier aan het juiste adres voor de beste manicure en nagelstyling cursussen. Daarnaast geven we je ook graag tips om de start van je carrière vloeiend te laten verlopen. Om je vak als manicure of nagelstyliste goed uit te kunnen oefenen, is het essentieel dat je tijdens het behandelen van de nagels van je klanten een stabiele ondergrond hebt. Besteed daarom voldoende aandacht aan het kiezen van de juiste manicuretafel. We helpen je hier op weg!

Hoe ziet een manicuretafel eruit?

Een manicure-tafel kun je eigenlijk vergelijken met een normaal bureau, maar met als verschil dat het bureau in het midden smaller is en voorzien is van polsensteunen. Manicuretafels zijn uiteraard te krijgen in allerlei maten en met allerlei extra accessoires. Tijdens je opleiding nagelstyliste van Wellness Academie krijg je veel adviezen en tips voor ergonomisch werken en waar je op moet letten bij het aanschaffen van de juiste materialen. Heb je nog geen opleiding gevolgd? Bekijk dan hier wat je allemaal kunt verwachten van onze volwaardige Opleiding Nagelstyliste. Een andere optie is om eerst te starten met een korte Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure.

De beste maat voor een manicuretafel

Wat de beste maat is voor een manicure-tafel hangt op de eerste plaats af van de ruimte die je hebt om de tafel kwijt te kunnen.

Vaste manicuretafels
In de meeste gevallen kiezen professionele nagelstylistes voor een zo groot mogelijke manicuretafel. Grote tafels zij vaak voorzien van kastjes en laden waar je alle benodigdheden netjes kunt opbergen, terwijl alles wel binnen handbereik ligt. Dit zorgt ervoor dat je je werkplek overzichtelijk houdt.

Manicuretafels op wieltjes
Er bestaan ook manicuretafels met wieltjes, erg handig als het nodig is dat de tafel zo nu en dan wordt verplaatst. Vooral in schoonheidssalons waar verschillende soorten behandelingen worden uitgevoerd kunnen dit soort tafels handig zijn. Heb je de tafel even niet nodig, dan schuif je hem gewoon aan de kant. Let bij de aanschaf van een tafel met wieltjes wel op of je de tafel goed op slot kan zetten als je aan het werk gaat. Controleer eveneens of de verplaatsbaarheid niet ten koste gaat van de stabiliteit.

Inklapbare manicuretafels

Heb je te kampen met ruimtegebrek of wil je de tafel gemakkelijk ergens mee naar toe kunnen nemen, dan kun je ook nog kiezen voor inklapbare manicuretafels. Het nadeel is dan alleen dat je geen opbergruimte hebt. Let er ook bij deze tafels op of ze wel stabiel genoeg zijn.

Hoogte

Een ander punt waar je op moet letten is of de hoogte van de tafel goed bij jouw lengte past. De manicuretafel mag niet te hoog of te laag zijn om te voorkomen dat je een geforceerde werkhouding aan gaat nemen. Een verstelbare stoel kan echter ook de nodige soelaas brengen.

Accessoires manicuretafel

Er zijn eenvoudige tafels die voorzien zijn van de basisbenodigdheden, waaronder de polsensteun, maar er zijn ook tafels die uitgerust zijn met allerlei andere accessoires (afhankelijk van de fabrikant). Denk hierbij aan accessoires, zoals:

Inbouw-afzuiger
De meeste nagelstylistes vinden een inbouw-afzuiger onmisbaar bij een manicuretafel. Hiermee houd je je werkplek gemakkelijk proper. Daarbij neemt een inbouw-afzuiger nauwelijks ruimte in en heb je er geen last van.

Vaste of losse lamp
Sommige manicuretafels zijn uitgerust met een vaste lamp. Let erop dat de lamp goed verstelbaar is. Er zijn ook nagelstylisten die liever met een losse lamp werken.

Productstaanders
Het is ook praktisch als de manicuretafel voorzien is van productstaanders, zodat je voor iedere klant de juiste benodigdheden netjes en overzichtelijk klaar kunt zetten. Dit voorkomt dat je tijdens de behandeling spullen moet gaan zoeken, waardoor je misschien uit je concentratie raakt.

Prijs van een manicuretafel

Uiteraard speelt ook de prijs een rol bij het uitkiezen van de beste tafel. De prijzen van manicuretafels kunnen zeer variëren. Een eenvoudig standaard model kost tussen de € 150 en € 200, maar er zijn ook zeer uitgebreide tafels van meer dan € 1000. Kijk voordat je er één aanschaft eerst eens goed rond, zodat je de tafel vindt die aan jouw eisen voldoet en tevens binnen je budget valt.

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie