10% korting op alle opleidingen t/m 31/03!

Inschrijven

Cursus Henna

Leer de Henna technieken en oefen je vaardigheden!
Leer de Henna technieken en oefen je vaardigheden!

Voordelen

 • Les van topdocent(e)
 • 9 opleidingslocaties
 • Certificaat
 • Praktijkgericht

Lesgeld

€ 289

Beoordeling

Inschrijven voor deze Cursus

Algemene informatie

Hennaschilderingen kennen een eeuwenoude geschiedenis, maar zijn vandaag de dag weer helemaal actueel! Er is veel vraag naar professionele henna artiesten. Wil je ook graag leren om de mooiste henna tattoos te maken? Dan is het nu een goed moment om onze cursus henna te volgen! Bruidshenna, belly blessings en andere mooie hennaversieringen…. Het komt allemaal aan bod in deze praktijkgerichte cursus. 

Henna, oude rituelen komen weer tot leven!

In deze cursus leer je meer over de geschiedenis van henna en over hoe oude henna rituelen weer tot leven komen. Binnen welke culturen en voor welke tradities werden hennaversieringen gebruikt? En wat betekenen de verschillende symbolen, vormen en motieven? Door de achtergronden te kennen, krijgen jouw hennaschilderingen nog meer betekenis. Je kunt na afloop van deze cursus aan de slag als zelfstandige henna artiest of in dienstverband. Daarnaast kun je henna schilderingen eveneens combineren met andere diensten, zoals visagie, facepainting en grime!

In deze cursus henna leer je o.a. de mooiste bruidshenna en belly blessings maken!

Wat leer ik in de cursus henna?

Na een korte theoretische inleiding leer je om zelf kwalitatieve hennapasta te maken en leer je de technieken om professionele hennaversieringen aan te brengen. Je gaat sierlijke patronen en symbolen oefenen, je leert om te werken met cones en spuiten en je wordt uitgedaagd om ook je eigen stijl te definiëren. Binnen de huidige markt is er vooral veel vraag naar bruidshenna en henna voor zwangere vrouwen. We zullen in deze cursus henna daarom ook veel aandacht besteden aan deze onderwerpen, zodat je zo goed mogelijk kunt inspelen op de vraag van je toekomstige klanten!

Bekom een certificaat henna!

De cursus henna wordt gegeven in een kleine lesgroep door twee topdocentes, die zelf succesvolle henna artiesten zijn. De inspirerende en relaxte sfeer zorgt ervoor dat je jouw creatieve talenten gemakkelijk naar boven haalt en na afloop vol zelfvertrouwen zelfstandig aan de slag kunt als henna expert. Aan het einde van de cursus bekom je een certificaat henna.

Lesindeling

2-daagse cursus van 10:00 tot 17:00

Verplichte voorkennis

Voor deze cursus heb je geen voorkennis nodig.

Inhoud

Het leerdoel van deze cursus is onderstaand leerprogramma te kennen en kunnen na afloop:

 • Wat is henna?
 • Oorsprong en tradities
 • Symbolen en rituelen
 • Patronen en stijlen
 • Voorbereiding hennaversieringen
 • Voor- en nazorg
 • Hennapoeder
 • Hoe maak je hennapasta?
 • Etherische olie
 • Spuiten en cones
 • Hennatechnieken
 • Toepassingsgebieden
 • Bruidshenna
 • Belly Blessings
 • Tips voor de professionele artiest

Prijs

289 euro

Inbegrepen:

 • Online syllabus
 • Certificaat

Opleidingsdata

Amsterdam
Adres tonen
Schipluidenlaan 4, 1062HE Amsterdam (Nederland)
Parkeren op wandelafstand Openbaar vervoer Moderne leslokalen Rolstoeltoegankelijk

Weekendreeks

Stap-budget mogelijk
Stap-budget niet meer mogelijk
Startdatum: 7 oktober 2023
Alle data: 07/10 & 08/10 2023
Tijd: 10:00u tot 17:00

Docent

Yara en Laura Liem

Docent in Amsterdam

Yara Liem (1981) verzorgt met veel passie de Cursus Henna aan de Wellness Academie. Ze kwam met dit beauty ritueel in aanraking toen ze voor haar afstudeeronderzoek voor de studie culturele antropologie in 2004 enkele maanden in Marokko verbleef.

Het henna ritueel liet haar niet los; vooral de symbolische betekenis van de henna kunst en de prachtige patronen inspireerden haar om zich hierin verder te verdiepen. Ze richtte samen met haar zus het bedrijf ‘Nayali’ op; ze verzorgen professionele henna workshops, bruidshenna, belly blessings en henna paintings.

Yara laat zich niet alleen inspireren door de eeuwenoude henna rituelen uit Marokko, maar ze is ondertussen ook een expert op het gebied van henna rituelen uit andere delen van de wereld als India en het Midden-Oosten. Ze maakt zelf haar hennapasta van uitsluitend natuurlijke ingrediënten, waaronder etherische oliën.

Yara maakt als docente aan de Wellness Academie haar cursisten vol enthousiasme wegwijs in de bijzondere wereld van de henna rituelen. Dankzij haar jarenlange ervaring, diepgaande interesse in andere culturen en de trainingen die ze volgde bij o.a. Ash Kumar, de bekendste henna artiest ter wereld, heeft Yara zich ontwikkeld tot één van de meest gevraagde henna artiesten in Nederland!

Lees verderInklappen

Recensies

M. Jetten (02-11)

Gevolgd in Hasselt

Waren 2 hele gedreven meiden die alles goed uitlegden Top gedaan Yara en Laura

C. Burleson (24-11)

Gevolgd in Hasselt

Veel geleerd van Yara en Laura. Ze geven relaxt les en dragen de kennis zeer goed over. Absoluut de moeite waard voor iedereen die in touch wilt komen met z'n creatieve ik!

A. De Koker (10-11)

Gevolgd in Hasselt

Superleuke cursus gegeven door topmensen die kennis hebben van hun vak. Veel aandacht, oefentijd en praktijk. Een échte aanrader

Veelgestelde vragen

 • Opleidingskost vergoed door UWV?+

  Ben je werkloos in Nederland? Dan kan het zijn dat je in aanmerking komt voor een vergoeding van je opleidingskosten door het UWV. Niet iedereen die werkloos is, kan hier gebruik van maken. Dit hangt van je situatie en traject af. Wij raden je aan om je contactpersoon bij het UWV aan te spreken en naar de mogelijkheden tot vergoeding te vragen. UWV vergoedt enkel de opleidingen die wij in Nederland organiseren en niet de opleidingen in België.
 • Is de campus in Hasselt bereikbaar met het openbaar vervoer?+

  Ja, je kan onze campus bereiken met het openbaar vervoer. Elk uur vertrekt er een bus vanuit Hasselt station (NMBS / De Lijn) richting campus Hasselt. De dichtstbijzijnde bushalte is "Heidestraat" op de Genkersteenweg, ter hoogte van de winkel Blokker.
 • Kan ik betalen met de KMO-portefeuille?+

  Enkele cursussen en opleidingen van Wellness Academie kunnen onder bepaalde voorwaarden betaald worden via de KMO-portefeuille. Cursussen en opleidingen ter bevordering of in stand houden van de fysieke / mentale gezondheid komen niet in aanmerking voor subsidie. Ook komen de aangeboden lessen in onze Nederlandse leslocaties niet in aanmerking voor de KMO-portefeuille. Alle Vlaamse KMO's en zelfstandigen (ook in bijberoep) kunnen gebruikmaken van de KMO-portefeuille. Hierdoor geniet je van 30% korting op je totale opleidingsbedrag (max. 7.500 euro per jaar). Tijdens het aanvragen van je subsidie via de KMO Portefeuille zal er gevraagd worden naar het registratienummer van de school. Dan mag je deze code opgeven: DV.O214286.