6D taping in Hasselt leren? Wellness Academie!

10 augustus 2022 | Massage & Therapieën Alle blogposts

Leer 6D taping bij Wellness Academie in Hasselt

Verwonder je je ook zo vaak over de werking van het menselijk lichaam? Intrigerend hoe alles werkt, nietwaar? Maar wat als er ‘defecten’ in deze ‘machine’ ontstaan? Pijnen en kwaaltjes zijn aan de orde van de dag. Ben je al aan het werk als massagetherapeut, dan word je hier dagelijks mee geconfronteerd. We hebben het dan vooral over klachten, die typisch zijn voor deze tijd, zoals spierpijn, rug- en nekpijn, RSI en een golf- of tennisarm. Ontdek hier wat onze Cursus 6D taping in Hasselt daarvoor kan betekenen!

Een cursus anatomie en een cursus 6D taping in Hasselt

Wil je mensen effectief kunnen helpen met hun klachten? Dan is het op de eerste plaats belangrijk, dat je beschikt over een degelijke basiskennis van het menselijk lichaam. Je moet namelijk voor het geven van een passende behandeling wel begrijpen wat er precies aan de hand is. Welke spieren zijn betrokken bij deze kwaal? Op welke plekken wordt de goede werking van het lichaam of de beweging belemmerd? Wat betekent de pijn of het ongemak? Door antwoord te vinden op deze vragen, kun je je behandeling hier goed op afstemmen. Daarom is het belangrijk om voor het volgen van de Cursus 6D taping in Hasselt, eerst de Cursus Anatomie te volgen.

Leer 6D taping in Hasselt als extra hulpmiddel in je praktijk

We raden je aan om je als massagetherapeut je diverse tools eigen te maken, die je werk vergemakkelijken en die de resultaten van je behandelingen vergroten. Een Cursus 6D taping is dan een goede zet. De liftende werking van deze elastische tape bevordert de bloed- en lymfecirculatie. Echter is deze tape eveneens uitgevoerd met praktische hendels, die je in staat stellen om de onderliggende spieren en weefsels ook nog eens te manipuleren. Hiermee kun je het herstelproces nog beter bevorderden. We spreken over 6D tape, omdat je de tape in 6 richtingen kunt manipuleren. Hiermee kun je invloed uitoefenen op de huid, littekenweefsel, bindweefsel, spieren en gewrichten.

Tip: een ander hulpmiddel dat geweldig van pas komt in de massagepraktijk is de massage gun. Wist je al dat je bij Wellness Academie ook een Cursus Massage Gun kunt volgen?

Verantwoordelijkheid nemen voor je lichaam

Het welzijn van de klanten in je massagepraktijk vergroten, is niet alleen jouw verantwoordelijkheid, maar ook die van je klanten. Met kennis van 6D taping kun je je klanten hier uitstekend in begeleiden. Met deze vorm van taping leer je ze hoe ze beter voor zichzelf kunnen zorgen. De 6D tape stelt ze namelijk in staat om heel gemakkelijk thuis zelfmassage uit te voeren. Je moet ze hier dan natuurlijk wel goed over instrueren. Op deze manier zullen jouw massages en behandelingen nog meer effect hebben. 6D taping is dan ook een mooie aanvulling op andere oefeningen die klanten kunnen uitvoeren en andere behandelingen die ze ondergaan om hun welzijn te vergroten.

Interesse in een Cursus 6D taping in Hasselt?

Dan moet je bij Wellness Academie zijn! Hier staat een topdocent voor je klaar om alle ‘geheimen’ van 6D taping te ontrafelen. De Cursus 6D taping is een dynamische en to-the-point cursus. Binnen één lesdag van 10:00 tot 17:00 maak je kennis met de unieke eigenschappen en mogelijkheden van dit taping concept. Interesse? Wacht dan niet langer en schrijf je hier meteen in voor de Cursus 6D taping in Hasselt van Wellness Academie!

 

 

Cursussen die je mogelijk interesseren

 • Anatomie, pathologie & fysiologie

  Kennis van anatomie, pathologie & fysiologie is fundamenteel voor wellness en beauty professionals. Gezondheid en veiligheid staan voorop! Meer info

  • Hasselt
  • Antwerpen
  • Gent
  • Amsterdam
  • Rotterdam
  • Eindhoven
  • Utrecht
  • Nijmegen
 • Nieuw!
  de eerste cursus massage gun ontwikkeld door Wellness Academie

  Massage gun (percussie massage)

  Leer om in je massagepraktijk massage gun technieken (percussie massage) toe te passen als integraal onderdeel van je behandelplan. Meer info

  • Hasselt