Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5x creatieve manicure voor de feestdagen

23 december 2020 | Nagelstyling & Pedicure
5x creatieve manicure voor de feestdagen

De feestdagen zien er dit jaar wat anders uit dan normaal. Het was een bewogen jaar, waardoor de stemming ingetogener is. Om er toch het beste van te maken kan het een oppepper geven om in de dagen naar kerst toe goed voor jezelf te zorgen. Nog even naar de beauty salon of naar de nagelstudio zit er vanwege de lockdown helaas niet in. Heb je een grote interesse in beauty en in het bijzonder voor mooi verzorgde nagels? Laat je dan inspireren door deze 5 tips voor een creatieve manicure voor de feestdagen. Misschien iets voor jou om dit in de toekomst te leren verwezenlijken als een pro?!

1. Sterretjes en glitter in ombre stijl

Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar dat is het niet. Dit is juist een voorbeeld van een creatieve manicure voor de feestdagen die je thuis kunt realiseren. Heb je glitters en van die kleine, zilveren sterretjes in huis? Dan kom je een heel eind. Als liefhebber van mooie nagels heb je vast een basecoat, een lichte kleur nagellak en een transparante topcoat bij de hand, waarmee je deze look kunt creëren. Lak de nagels in een witte of transparante kleur. Ben je bekend met de French manicure? In plaats van een wit randje gebruik je nu glitters, die je laat uitlopen over de nagel voor het ‘ombre’ effect. Voeg hier kleine sterretjes aan toe en werk je nagels af met een transparante topcoat. Het beste resultaat krijg je natuurlijk op mooi verzorgde nagels. Daar leren we je graag alles over in onze Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure of via onze Online Training Cosmetische Manicure en Pedicure.

manicure met sterretjes en glitter Ombre glitters en sterretjes

2. Speelse candy cane nails

Nog een voorbeeld van een creatieve manicure, die je zo net voor de kerst thuis kun uitproberen, is deze speelse candy cane look. Candy canes zijn de bekende rood-witte zuurstokjes in de vorm van een wandelstok. Het is in de Verenigde Staten een waar kerstsymbool geworden. Tover dit symbool eens om in een creatieve manicure voor de feestdagen. Lak je nagels met een transparante basecoat. Vervolgens heb je rode en witte nagellak nodig. Met een dun nagelpenseeltje teken je diagonale golvende rode en witte lijntjes op je nagels. Laat de nagellak goed drogen en breng er een transparante topcoat overheen aan. Met deze nagels krijg je meteen een feestelijk gevoel. Houd je niet zo van de golvende lijntjes, dan kun je natuurlijk ook voor rechte lijntjes gaan of zelf een andere mooie variant bedenken.

[gallery size="medium" ids="19873,19874,19875"]

3. Combineer diverse metallic kleuren nagellak

Als liefhebber van mooie nagels wil het nog weleens gebeuren, dat je een allegaartjes aan nagellakjes hebt verzameld. Waarom kijk je hier niet eens met een nieuwe blik naar? Een eenvoudige manier om een sprankelende en creatieve manicure voor de feestdagen te creëren, is door verschillende metallic kleuren nagellak te combineren. Metallic nagellak heeft het voordeel dat het al meteen voor een feestelijke look zorgt, maar je nagels simpelweg allemaal metallic zilver of goud kleuren vind je misschien wat saai. Welke kleuren heb je allemaal in huis, die eigenlijk best goed te combineren zijn? Experimenteer er eens mee en voor je het weet heb je een unieke kerstlook, zoals in onderstaand voorbeeld.

mixed metallic manicure Metallic mix

 

4. Cracked ice nails!

Een van de fascinerende nagelstyling looks voor de feestdagen is de zogeheten cracked ice nails. Deze roepen meteen dat nostalgische gevoel van een koude en witte kerst op. Voor deze creatieve manicure heb je stukjes iriserende folie nodig, die zorgen voor een magische glinstering en het ‘gebroken ijs’ effect. Kortom, je gaat dus hele kleine stukjes folie verwerken in de nog natte nagellak of in de gellak. Je kunt alle nagels hiermee versieren of het enkel op een of twee nagels toepassen. De andere nagels geef je dan een effen kleur, zoals blauw of wit. Dit is een leuke uitdaging voor liefhebbers van nagelstyling. De beste resultaten bekom je als je dit toepast in een gelnagel design. Zou je ook graag gelnagels willen leren plaatsen als een pro? Ontdek dan hier onze Cursus Gelnagels op een van onze campussen of volg de Online Training Gelnagels!

gelnagels met gebroken ijs effect Gebroken ijs effect

 

5. Sneeuwwitte nagels met een accentje

Houd je van basic? Dan is deze creatieve manicure voor de feestdagen misschien iets voor jou. Nadat je je nagels mooi hebt verzorgd en gevijld, lak je ze in een sneeuwwitte kleur. Je zult merken dat het nog best lastig is om echt een sneeuwwitte nagellak te vinden. De nagellak moet heel goed dekken, als een echt dik pak sneeuw. Vervolgens is het de kunst om hier heel subtiel accentjes in te leggen met zilveren strass-steentjes of plaksteentjes die op diamanten lijken. Voor dit nail art concept geldt beslist ‘less is more’. Plak niet alle nagels vol met glinsterende steentjes, maar vaak volstaat één steentje of drie steentjes. Probeer eens uit, waarmee je het mooiste effect bereikt. Wil je een ware expert worden in nagelstyling en gelnagels? Mis dan zeker niet onze Opleiding Nagelstyliste!

[gallery size="medium" ids="19878,19879"]

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie