• Ruim 30.000 tevreden studenten
  • Beste docenten in de branche
  • Altijd een leslocatie in de buurt
  • Hoge tevredenheidsscore

5 veelgemaakte foundation fouten!

23 augustus 2019 | Visagie
5 veelgemaakte foundation fouten!

Een prachtige make-up look valt of staat met de foundation. Het is letterlijk de basis van je make-up. En zoals voor bijna alles geldt ook voor je make-up ‘als de basis maar goed zit!’ Toch worden er nog vaak fouten gemaakt bij het kiezen en aanbrengen van foundation. Tijd dus om hier enkele veelgemaakte foundation fouten voor eens en voor altijd de wereld uit te helpen!

1. Je kiest een foundation die overeenkomt met je huidtint

Huh? Velen van jullie staan mogelijk verbaasd te kijken bij het horen van deze fout, want het is toch de bedoeling om een zo natuurlijk mogelijke uitstraling te bekomen. Dat is zeker de bedoeling! Wanneer je foundation echter dezelfde tint heeft als je huid, zul je merken dat je huid juist erg dof en vaal overkomt. We raden je aan om in dat geval voor een net iets donkerdere tint te kiezen. Vervolgens kun je de tint van je huid gemakkelijk opfleuren met een mooie blush, highlighter of wat bronzer. We leren je graag alle basis make-up technieken in onze Cursus Visagie (Basis), met certificaat!

2. Je houdt geen rekening met je ondertoon

Je hebt een foundation gevonden die net iets donkerder is dan je huidskleur, maar het geeft toch niet het gewenste effect. Dat kan te maken hebben met de ondertoon van je huid. Het is belangrijk om voor het kiezen van een foundation ook je ondertoon te bepalen. Heeft jouw huid een koele, warme of neutrale ondertoon? Wanneer je huid een roze of blauwige schijn heeft, dan betekent dit dat je een koele ondertoon hebt. Heeft je huid eerder een gele, groene of gouden schijn, dan heb je een warme ondertoon. Overheerst geen van deze kleuren, dan is er sprake van een neutrale ondertoon. Kies voor een foundation waarin de tinten van jouw ondertoon terugkomen voor een zo mooi mogelijk effect.

3. Je foundation als een masker gebruiken

Breng de foundation niet in één gelijke en dikke laag aan op je huid! Je foundation is niet bedoeld als een masker om je imperfecties te verbergen. Het is bedoeld om de aanblik van je huid te verbeteren, op die plekken waar het echt nodig is. Door je gelaat dicht te plamuren, zal het juist opvallen dat je huid niet in perfecte conditie is. Het mooiste effect krijg je als je de foundation op die manier aan kunt brengen, dat je huid er nog op een natuurlijke manier doorheen schijnt. Vervolgens kun je met andere make-up producten, zoals highlighter, concealer of een mooie oogmake-up of een opvallende lipmake-up de aandacht wegleiden van imperfecties.

4. Foundation met de verkeerde textuur aanbrengen

Elke huid is anders! Terwijl bij jouw vriendin die poederfoundation prachtig staat, kan deze bij jou een miserabel effect teweegbrengen. Dit heeft vooral te maken met je huidtype. Een droge huid gaat niet mooi samen met een poederfoundation. De korreltjes van de foundation zullen de droge huid juist benadrukken, doordat ze zich ophopen in lijntjes en rond droge en geïrriteerde plekjes. Met een crèmige foundation kun je deze problemen juist gemakkelijk wegwerken. Heb je een vette huid, dan biedt poederfoundation uitkomst en zal je huid minder overdreven glimmen. Een vloeibare foundation zou dit ongewenste effect juist extra benadrukken.

5. Je brengt de foundation op verkeerde wijze aan

De kleur en textuur van je foundation zijn in orde, maar je bereikt toch geen mooi resultaat? Dan is de manier van aanbrengen misschien niet de juiste. Foundation kun je aanbrengen met een kwast, spons of met je vingers. Het is een kwestie van uitproberen wat jij het fijnste vindt. Vloeibare foundation kun je eenvoudig aanbrengen met een beautyblender, een eivormig sponsje. Je dept de foundation op de huid. Je kunt ook een foundation kwast gebruiken, voor een goed dekkend resultaat. Pas wel op voor strepen! Met een stippling brush wordt de foundation wat luchtiger, ideaal voor poederfoundation. Of breng wat vloeibare foundation aan op de rug van je hand, om het product vervolgens met je vingers deppend op je gelaat aan te brengen. Niet vegen, want dan veeg je de foundation weg!

Behaal je diploma visagiste!

Wil je alles weten over make-up aanbrengen zoals het hoort? Volg dan ook onze Cursus Visagie voor gevorderden! De gevorderdencursus wordt afgesloten met een professionele photoshoot van jouw make-up creaties. Onze basis en gevorderden cursus visagie vormen samen de volwaardige Opleiding Visagiste. Na afloop bekom je een diploma visagiste, waarmee je meteen aan de slag kunt als visagiste in loondienst of als zelfstandige.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
  • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
  • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
  • UWV
  • Cedeo
  • NRTO
  • KMO-portefeuille
  • Belgische Beauty Federatie