• Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 trucs voor oogschaduw aanbrengen als een pro!

19 januari 2022 | Visagie
5 trucs voor oogschaduw aanbrengen als een pro!

Heb je een geweldige oogschaduw look ontdekt, maar weet je niet hoe je dit voor elkaar moet krijgen? In onze Opleiding Visagiste leer je hoe je de mooiste make-up looks maakt. Je leert alle skills en inzichten, die je nodig hebt voor de mooiste looks. Je gaat bovendien veel oefenen onder deskundige begeleiding om alle technieken perfect in de vingers te krijgen. Je zult zien dat het best meevalt! Wil je meteen aan de slag? Probeer dan deze 5 trucs voor oogschaduw aanbrengen als een pro!

1. Start altijd met een neutrale basis

Heb je altijd het probleem bij oogschaduw aanbrengen, dat de kleuren er snel flets uitzien? Begin dan met het aanbrengen van een neutrale basis. Breng bijvoorbeeld eerst een primer aan op je oogleden. Dit dient als een egale en neutrale ondergrond voor de oogschaduw. De kleuren komen hierdoor beter tot hun recht. Bovendien zorgt de primer dat de make-up beter hecht, waardoor je er langer plezier van hebt. Bij een vette huid, is het daarbij belangrijk om de huid rond je ogen te verzorgen met producten op waterbasis, in plaats van op oliebasis. Je kunt tot slot de oogschaduw fixeren met een transparante poeder.

2. Gemakkelijk oogschaduw aanbrengen en blenden

Veel ooglooks zien eruit alsof er een ‘kunstschilder’ aan te pas is gekomen. De kleurschakeringen zijn perfect en lopen naadloos in elkaar over. ‘Dat lukt mij nooit!’ - horen we je al zuchten. Zeg echter nooit, nooit! Met enkele slimme trucs, kun jij ook oogschaduw aanbrengen als een pro:

 • Kies vier tinten van dezelfde kleur van donker naar licht. Daarna ga je deze van donker naar licht aanbrengen. Je begint in de buitenooghoek en werkt naar de binnenooghoek toe.
 • Je begint met de donkerste tint oogschaduw. Zet een iets diagonaal lijntje, ter breedte van het oogpenseeltje, van boven de crease (arcadeboog) tot aan de wimperlijn. Daarnaast zet je opnieuw een lijntje met de iets lichtere tint, enzovoorts. Je hebt als het ware een waaier aan tinten op je ooglid gezet.
 • Neem nu een blending brush om de verschillende tinten te blenden. Doe dit heel voorzichtig om te voorkomen dat de oogmake-up vlekt.

3. Accentueer de crease

Wanneer we het hebben over professionele oogmake-up en oogschaduw aanbrengen, dan kom je ook vaak het woordje ‘crease’ tegen. Hiermee bedoelen we de overgang tussen het bewegende deel van je ooglid en het wenkbrauwbot. Door de crease te accentueren, geef je de oogvorm meer nadruk. Dit doe je door aan de bovenkant van deze vouw, maar wel tegen de vouw aan, een donkerdere tint oogschaduw aan te brengen. Je ogen lijken hierdoor ook meteen iets groter.

4. Gebruik voor elke handeling de juiste kwast

Het geheim van mooie oogschaduw aanbrengen, zit hem vooral in de penselen en kwasten. Neem je make-up serieus? Dan kun je niet zonder penselen van de beste kwaliteit. Daarbij is het een aanrader om voor elke handeling en elke kleur een ander penseel te gebruiken. Niet alleen werk je dan sneller, omdat je ze in de tussentijd niet steeds schoon hoeft te maken, maar elk penseel en elke kwast heeft ook zijn eigen functie.

Voor het aanbrengen van de tinten oogschaduw, kies je het beste oogpenselen met korte, synthetische haren. Voor het blenden gebruik je beter een fluffy, koepelvormige kwast. In onze Cursus Visagie leer je meer over de soorten penselen, kwasten en penseeltechnieken.

5. Wil je graag opvallende kleuren oogschaduw aanbrengen?

Het is best een uitdaging om felle of opvallende kleuren oogschaduw mooi aan te brengen. Toch hoeft dit je er niet van te weerhouden. Het allerbelangrijkste is, dat je kiest voor een opvallende kleur, die mooi past bij jouw oogkleur. Meestal is dat een contrasterende kleur.

Bij bruine ogen staan vrijwel alle tinten mooi, maar vooral paars of groen doen het goed. Heb je groene ogen, dan passen dieppaarse kleuren daar mooi bij. Een opvallende kleur oogschaduw voor blauwe ogen is oranje. Vind je dat te gewaagd? Zwak de kleur dan af door er warm bruin doorheen te blenden. Grijze ogen gaan nog meer stralen, wanneer je een overeenkomstige tint gebruikt, zoals ijzig blauw of zilverkleurige oogschaduw.

In onze Cursus Visagie voor gevorderden leer je hier nog veel meer over. Je gaat bijvoorbeeld ook oefenen met allerlei versies van smokey eyes, met uiteenlopende kleuren. Iets voor jou? We heten je graag van harte welkom bij Wellness Academie!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie