Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
Actie: 15% korting - Opleiding Kapper en Haarkleuren (betalen in deeltermijnen mogelijk) (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

5 nagelstyling trucjes voor optisch langere nagels

27 februari 2020 | Nagelstyling & Pedicure
5 nagelstyling trucjes voor optisch langere nagels

Vind je lange nagels prachtig, maar slaag je er niet in om je nagels lang te laten groeien? Het kan ook zijn dat je vanwege je werk geen lange nagels kunt hebben of misschien vind je het gewoon niet praktisch. Dan zijn er een aantal handige nagelstyling trucjes voor optisch langere nagels. De docenten van onze Opleiding Nagelstyling weten hier alles van. Ze leggen je hier graag uit hoe je jouw korte nagels langer kunt laten lijken.

1. Duw wat vaker je nagelriemen terug

De een heeft van nature langere nagels, dan de ander. Dat komt omdat het nagelbed niet bij iedereen even lang is. Dit is, zoals de naam eigenlijk ook al zegt, het gedeelte van je vinger waarop je nagel rust. Door je nagelriemen extra goed te verzorgen en ze bijvoorbeeld om de dag in te oliën en terug te duwen met een bokkenpootje lijkt het alsof je nagelbed langer is. Nagelriemen die verder over de nagelplaat hechten, doen de nagelplaat korter lijken. Bovendien is het goed voor de gezondheid van je nagels en nagelriemen door ze op deze manier wat meer verzorging te geven. Wilde je altijd al meer weten over het verzorgen van handen en nagels? Dan is onze korte Cursus Cosmetische Manicure en Pedicure misschien iets voor jou.

2. Houd rekening met de nagelvorm

Een van de nagelstyling trucjes voor optisch langere nagels is aandacht besteden aan de nagelvorm. Er bestaan tal van mooie nagelvormen, maar welke flatteert jouw korte nagels het meest? Een van de trucs voor optisch langere nagels, is je nagels smaller vijlen. Vijl daarvoor met een dun vijltje voorzichtig de zijkant van je nagels in verticale richting. Vijl wel altijd in dezelfde richting om het beschadigen van je nagels te voorkomen; dus geen zigzagbewegingen. Op deze manier creëer je langwerpigere nagels. Heb je echter hele korte stompjes van nagels, dan bereik je hiermee niet het gewenste effect. In dat geval is het beter om je nagels meer in een vierkante of vierkant-ovale (squoval) vorm te vijlen. Je leert meer over nagelvormen in onze Cursus Nagelstyling Gelnagels Basis.

3. Optisch langere nagels met lichte kleuren nagellak

Met kleur kun je ook allerlei optische illusies wekken. Denk bijvoorbeeld aan wat donkere kleuren kleding voor de lijn kunnen doen. Juist, donkere kleding kan je slanker laten lijken. Een vergelijkbaar effect kun je ook met nagellak bekomen. Lak je je nagels zwart of gebruik je een andere donkere kleur, dan lijken je nagels kleiner. Dat is niet het effect dat je wilt bereiken. Je wilt juist het tegenovergestelde! Daarom kun je beter je nagels in een lichte kleur lakken. Denk bijvoorbeeld aan mooie lichte pastelkleuren, lichte roze tinten of een crèmekleur.

4. Liever zo min mogelijk motiefjes en nail art

Er is ontzettend veel mogelijk als we het over nagelstyling en gelnagels hebben. Ook op korte nagels kun je prima gel laten plaatsen. Je nagels zien er mooi verzorgd uit. Daarbij zorgt de juiste nagelvorm en een lichte kleur ervoor dat je nagels groter lijken. Misschien kom je ook in de verleiding om glitters, tekeningetjes of nail art aan te laten brengen? Dat raden we je af als je optisch langere nagels nastreeft. Doordat je nagels kort zijn, is er weinig plek voor al die mooie extra’s. Dit accentueert juist nog meer hoe kort je nagels zijn. Wist je dat gelnagels een heel goed idee zijn als je je nagels wilt laten groeien? De gel geeft je nagels extra stevigheid, waardoor ze minder snel beschadigd raken en afbreken. Je nagels worden beschermd door het laagje gel. Gelnagels zijn daarom ook een ideale oplossing voor nagelbijters. Na onze basiscursus staat er ook nog een Cursus Nagelstyling voor gevorderden voor je klaar bij Wellness Academie.

5. Nagellak technieken voor optisch langere nagels

Door simpelweg je nagels een kleurtje te geven, lijken ze al meteen langer vanwege de effen kleur. Daarbij lak je ook over het halve maantje heen, onderin je nagelplaat. Dit is een iets gebogen horizontaal wit lijntje. Door dit onder de lak te verbergen, lijken je nagels optisch meteen langer. Probeer daarom de lak zo dicht mogelijk tegen de nagelriemen aan te zetten, die je uiteraard zo goed mogelijk hebt teruggeduwd. Een andere tip voor een nagellak techniek voor optisch langere nagels is het vrijlaten van een heel dun randje aan de zijkanten van de nagels. In plaats van dat je je nagels ‘slanker’ vijlt, kun je dit effect ook verkrijgen door een heel klein verticaal lijntje ongelakt te laten.

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie