Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
Actie -10% op alle cursussen en opleidingen van 2024 (meer info)
 • Ruim 30.000 tevreden studenten
 • Beste docenten in de branche
 • Altijd een leslocatie in de buurt
 • Hoge tevredenheidsscore

3 basisvaardigheden voor een succesvolle salon!

19 augustus 2019
3 basisvaardigheden voor een succesvolle salon!

Ben jij in de wieg gelegd om ondernemer te worden? We hebben goed nieuws, want iedereen kan leren om ondernemer te worden. Maar waarom wordt de ene salon een succes, terwijl de andere salon meer moeite heeft om zijn doelen te bereiken? Als salonhouder moet je over enkele belangrijke basisvaardigheden of competenties beschikken, waarmee je dagelijks je salon helpt om te groeien. Daarom gaan we hier in op 3 basisvaardigheden voor een succesvolle salon. Opvallend is dat al deze vaardigheden het woordje ‘zelf’ in zich hebben!

1. Werk aan je zelfvertrouwen

Als ondernemer moet je sterk in je schoenen staan, omdat jij degene bent die de beslissingen neemt. Het is belangrijk dat je een duidelijke visie hebt voor je zaak. Je hebt een duidelijk doel geformuleerd en een weg uitgestippeld voor hoe je dit gaat bereiken. Natuurlijk kun je advies vragen bij experts, maar het belangrijkste is dat je zelf in jouw plan en capaciteiten als beauty professional gelooft. Hoewel het in België vanwege de aangepaste vestigingswet niet meer nodig is om een diploma te behalen om als zelfstandige schoonheidsspecialiste aan de slag te gaan, zal een degelijke opleiding je zelfvertrouwen een flinke boost geven. Je leert het vak van een professional en je kunt ruimschoots oefenen! Bekijk hier onze volwaardige Opleiding Schoonheidsspecialiste. Met het diploma van deze opleiding kun je je aansluiten bij de Belgische Beauty Federatie.

2. Doe elke dag aan zelfpromotie

Met de juiste certificaten en diploma’s van een gerenommeerd opleidingsinstituut kun je jezelf veel beter promoten. Je kunt bewijzen dat je over voldoende vaardigheden beschikt, waardoor klanten vertrouwen in je hebben. Daarnaast is het belangrijk dat je dagelijks aandacht hebt voor zelfpromotie. Toon je klanten elke dag opnieuw, dat je enthousiast bent over wat je doet en communiceer over de goede resultaten die je hiermee bereikt. Promotie en markering zijn geen begrippen die alleen betrekking hebben op grote marketingcampagnes, zorg dat je elke dag met marketing bezig bent. Wat is het brand dat je uitdraagt tijdens je dagelijks bezigheden in je salon? En hoe doe je dat? In onze vernieuwde Cursus Copywriting wordt veel aandacht besteed aan personal branding en leer je meteen om aantrekkelijke teksten te schrijven, waarmee je je salon via de digitale media kunt promoten.

3. Breng voldoende zelfdiscipline op

Met zelfvertrouwen en zelfpromotie kom je al een heel eind, maar voor een succesvolle salon is meer nodig. Gooi jij als het een keertje tegenzit of als je een dagje wat minder gemotiveerd bent, meteen de handdoek in de ring? Of verzet je je zinnen en ga je onvermoeid door? Om een succesvolle salonhouder te worden, is alleen het tweede antwoord het juiste antwoord ;-) . Kortom, zelfdiscipline is essentieel om iets gedaan te krijgen en je doelen daadwerkelijk te bereiken! Blijf niet hangen in dromen, piekeren en plannen bedenken, maar realiseer ze ook door aan de slag te gaan. Je hebt geen baas aan wie je verantwoording moet afleggen of die je zegt wat je moet doen. Als ondernemer ben jij de drijvende kracht van je zaak en zul je zelf de schouders eronder moeten zetten!

Wil je een succesvolle salonhouder worden?

Dan ben je bij Wellness Academie aan het juiste adres. Niet alleen om je eerste stappen te zetten, maar ook voor uiteenlopende bijscholingen waarmee je je als ondernemer in de beauty branche kunt onderscheiden. Wist je trouwens al dat je bij onze vakopleidingen een gratis cursus ondernemersvaardigheden krijgt? Bekijk hier ons volledige aanbod aan Beauty Opleidingen!

Cursussen die je mogelijk ook interesseren

Schoonheidsspecialist(e)
Schoonheidsspecialist(e)
 • 18 - 26 dagen
 • v.a. € 1.849
Meer informatie
Altijd in de buurt10 leslocaties door heel Nederland en België
 • Dichtbij parkerenAltijd dichtbij parkeren
 • OV bereikbaarGoed bereikbaar via het OV
 • UWV
 • Cedeo
 • NRTO
 • KMO-portefeuille
 • Belgische Beauty Federatie